Зміст:
На світі існує тисячі дієт, однак не всі вони сприятливо позначаються на нашому здоров’ї. Тому всім тим, хто хоче схуднути і не нашкодити собі при цьому, необхідно при виборі раціону харчування враховувати наступні правила:
- правильна дієта повинна добре впливати на обмінні процеси, роботу шлунково-кишкового тракту;
- покращувати зовнішній вигляд: стан шкіри, волосся, нігтів;
- підвищувати імунну систему та посилювати захисну функції організму.
Як же цього домогтися?
Насамперед, необхідно дотримуватися правил збалансованого правильного харчування! Ось у чому вся сіль!
Намагайтеся віддавати перевагу:
- фруктів, овочів;
- нежирним сортам м’яса, риби;
- крупам;
- молочних і кисломолочних продуктів.
Зведіть до мінімуму споживання:
- солі,
- цукру,
- ковбас,
- напівфабрикатів,
- фастфуду,
- надмірно жирної, смаженої, а також копченої їжі.
Поради:
- У день слід випивати достатню кількість рідини – близько 2,5 літрів чистої негазованої води, зеленого чаю, несолодкого компоту або ягідного морсу.
- Всю їжу краще готувати на пару, запікати, варити. В крайньому випадку – тушкувати.
- Їсти потрібно часто, до п’яти-шести разів на день, але маленькими порціями, розміром приблизно з долоню.
- Солодощі необхідно їсти в першій половині дня, потім – налягати на продукти, багаті білком.
- Вечеряємо не пізніше трьох-чотирьох годин до відходу до сну.
Приблизне меню на тиждень
Приблизно таким чином виглядає меню самої корисної дієти на тиждень.
Понеділок.
- сніданок: вівсянка, апельсиновий сік;
- обід: риба, приготовлена на пару, тушковані овочі;
- вечеря: пара відварених курячих яєць, листя салату;
- перекуси: ягоди, натуральний йогурт.
Вівторок.
- сніданок: пшоняна каша з курагою;
- обід: вегетаріанський суп, шматок відвареного пісного м’яса;
- вечеря: салат з капусти, одне яйце;
- перекуси: банан; жменька горіхів (не більше 25 р. на добу)
Середа.
- сніданок: рисова каша, зелений чай;
- обід: печена картопля, салат зі свіжих огірків;
- вечеря: курячий котлети на пару, салат з помідорів;
- перекуси: морквяний фреш, груші.
Четвер.
- сніданок: бутерброди з цільнозернового хліба, огірка і шматочки твердого сиру, трав’яний чай;
- обід: пюре з гарбуза, шматок вареної яловичини;
- вечеря: салат з креветок і авокадо;
- перекуси: нежирний сир, зелені яблука.
П’ятниця.
- сніданок: гречана каша, цикорій з нежирними вершками;
- обід: запечена риба, овочевий салат;
- вечеря: овочева запіканка;
- перекуси: кефір, персики.
Субота.
- сніданок: фруктовий салат із заправкою з натурального йогурту;
- обід: гречка з червоною квасолею і помідорами;
- вечеря: отарное куряче філе і овочевий салат;
- перекуси: варене куряче яйце, апельсини.
Неділя.
- сніданок: вівсянка з медом і горіхами;
- обід: пісний борщ з м’ясом;
- вечеря: салат з буряка з сиром;
- перекуси: сирна запіканка, банани.
Харчуючись таким корисним чином, можна за сім днів стати легше на пару-трійку кілограмів без шкоди для здоров’я, привести в норму метаболізм, налагодити роботу шлунка, печінки і кишечника! Здоров’я вам і краси!