Очищення печінки відбувається у декілька фаз. Даний варіант очищення печінки є легкою підготовкою, яка допомагає відкрити і очистити жовчні протоки людського організму.
Після трьох місяців слід приступати до другого етапу очищення печінки, а через півроку — до третього. В подальшому проводити очищення печінки необхідно не частіше, ніж один раз на півроку.
При підготовці до очищення печінки, в першу чергу слід кардинально поміняти власний раціон: рекомендується переходити на повноцінне харчування, зупинивши свій вибір на рослинній їжі. Насамперед необхідно збільшити вживання продуктів жовтого кольору: рослинна олія, мед, лимон, сир, хурма, курага, горіхи, пшоно, підсушений хліб і так далі. Також слід виключити зі свого харчування алкоголь, копченості, солінні, м’ясо, яйця, рибу, гриби. Бажано готувати і їсти очищаючий салат “Мітелка” з свіжих овочів.
За допомогою раціонального харчування вам вдасться провести повну чистку шлунка і тонкого кишечника. Для чищення товстого кишечника, слід застосувати клізми.
Ставити клізми потрібно щодня, віддаючи перевагу ранкових процедур.
До складу першої клізми входять наступні компоненти: 500-700 мл прокип’яченої теплуватою води, відвар урини або буряка, який необхідно розвести водою в пропорції 50 на 50. Після приготування необхідної рідини, необхідно влити її в себе перебуваючи в лежачому стані на правому боці. Після чого переверніться на спину, зробивши кілька кругових рухів за живота за допомогою руки (спочатку стикаються біля пупка, потім — що розходяться). Потім привстаньте, пару раз втягніть і навпаки «висуньте» живіт, а між перервами повторіть руху лівим коліном і правим ліктем, і навпаки. Після пророблених вправ можете сміливо йти в туалетну кімнату.
Друга клізма повинна містити один літр води, а рідина третьої і наступних клізм повинна збільшитися до 0,5 літра. Період очищення печінки триває близько шести днів. Перед цим очищення і схуднення в домашніх умовах відбувається сидячи на овочевій дієті.
У перші три доби дотримуйтеся подальшого розпорядку харчування. Заздалегідь ввечері необхідно залити одну столову ложку родзинок склянкою гарячої простої води. З ранку на голодний шлунок використаєте половину отриманої ізюмні рідини, а ягоди застосуєте для салату або каші. По закінченню п’яти або десяти хвилин слід «пропустити» жовчогінний чай з додаванням меду, який потрібно заздалегідь заварити в термосі, бажано з вечора. Жовчогінний чай можна використовувати у вигляді готового збору або зібраного самостійно (наприклад, звіробій, ромашка та кукурудзяні рильця).
Після прийому чаю, рекомендується зробити зарядку чи масаж, потім прийняти душ. Приблизно через півгодини слід взяти дві столові ложки рослинної олії, а по закінченню однієї години використаєте салат, до складу якого входить морква, яблуко і капуста, приправлений лимонним соком або рослинним маслом. Через годину слід з’їсти свіжу кашу (гречану, пшоняну, кукурудзяну) зварену на воді з овочами або фруктами. Обідайте вегетаріанським супом, а на вечерю використовувати кисломолочні продукти або вінегрет. Перед сном допейте залишилася изюмную рідину, після чого вжити жовчогінний чай. Після прийому їжі, помасажуйте бальзамом «Зірочка» свої безіменні пальці ніг, потім з’їжте два зубки часнику, і наостанок покладіть грілку в області печінки і зі спокійною душею лягайте спати. Також використовуйте весняні трави очищення організму буде відбуватися швидше і краще.
На четвертий день дозволено їсти лише зелені яблука, а на п’ятий — тільки пити свежеизготовленный яблучний сік. Шостий день називають голодним, оскільки дозволяється пити тільки изюмную рідину і жовчогінний чай з медом.
Після даних процедур по очищенню печінки можна переходити на більш глибоку чистку, а можна елементарно її ще раз повторити для профілактичних цілей.
Перед очищенням печінки треба спочатку відновити і очистити товстий кишечник.