Зміст:
Після 40 жінкам особливо важливо дотримуватися збалансованого харчування, в якому присутні білки, жири, вуглеводи, вітаміни та інші корисні речовини. Раціон системи харчування «3 віку» 40+ дозволить не тільки підтягнути фігуру, але і поліпшити стан шкіри, зберегти її молодість.
Система харчування триває 2 місяці і складається з 2 етапів
- Меню 1 місяця відрізняється великою кількістю заборон, оскільки в цей час організм звикає до нового режиму харчування і готується до активного спалювання жиру.
- На другий місяць кількість обмежень знижується, харчування стає більш різноманітним.
Перед початком дієти обов’язково прочитайте цю статтю і ознайомтеся з основними рекомендаціями системи живлення 3 віку.
Система харчування 3 віку (40+). Етап 1
Сніданок (одне з блюд):
- каша з рисової, гречаної або пшоняної крупи, приготована на воді, з додаванням нежирного молока в самому кінці приготування. Розмір порції повинен відповідати обсягу двох долонь, складених у жменю
- 200 грам сиру жирністю до 5%
- несолодкий чай або каву з додаванням нежирного молока.
Перший перекус:
- груша, апельсин, яблуко або вишня в необмеженій кількості.
Обід:
- 150 гр нежирного м’яса, курки або риби з овочевим гарніром у будь-якому обсязі.
- Після трапези випийте будь-який напій без цукру або просту воду.
Другий перекус:
- склянка йогурту, ряжанки або кефіру 1% жирності.
Вечеря (виберіть одну з перерахованих страв):
- яєчний омлет з 2 яєць і чверті склянки молока
- 200 гр філе морської риби, приготоване на пару або в горщику
- 200 гр нежирного сиру.
Система харчування 3 віку (40+). Етап 2
Тепер раціон першого етапу доповнюється новими стравами. Включайте їх у своє меню 2-3 рази на тиждень.
Сніданок:
- 150 гр сирників або сирної запіканки. Для приготування можна використовувати не більше 1 чайної ложки борошна. Готувати їх рекомендовано в духовці або в мультиварці
- запечений або відварну картоплю (1-2 шт) з додаванням соусу з йогурту, зелені і соку лимона. Розмір порції повинен відповідати обсягу двох долоньок
- спагетті з твердих сортів пшениці з тушкованими овочами в пропорції 1:2.
Перший перекус:
- апельсин, яблуко, груша або вишня в необмеженій кількості.
Обід починаємо зі склянки овочевого соку (підійде навіть магазинний):
- 150 гр тушкованого м’яса з овочевим гарніром або салатом
- овочевий суп з додаванням 1 ч. л сметани. Можна додати 100 гр відвареного м’яса. Розмір порції супу не обмежений.
Після обіду можна випити будь-який напій без цукру.
Другий перекус:
- склянка ряжанки, кефіру або йогурту не більше 1% жирності.
Вечеря (виберіть одне з блюд)
- 100 гр сочевиці, тушкованої з цибулею і томатом
- 200 гр грибів, запечених в духовці. Можна додати 1 ч. л нежирної сметани
- 250 гр заливного з морською рибою
- 250 гр овочів в сирому, тушкованому або запеченому вигляді (крім картоплі)
- 200 гр філе з морської риби.
Корисні рекомендації
- Кожен день після пробудження випивайте склянку прохолодної води, це допоможе розбудити травлення і налаштувати його на правильну роботу.
- У перші дні рекомендовано виключити з раціону сіль, щоб знизити ймовірність утворення набряків.
- Не забувайте щодня приймати по 1 капсулі Modelform 40+, яка допоможе досягти максимального ефекту корекції фігури.