Лічі для схуднення: перлина Китаю на службі стрункості!

Зміст:

Екзотичні фрукти давно покинули категорію «недозволена розкіш» і отримали розряд «можу собі дозволити». Самі дивовижні продукти зі сторінок глянцевих журналів про їжу перекочували на полиці супермаркетів.

Лічі – фрукт особливий. «Китайські сливи» вже не лякають ціною, але насторожують своїм суворим виглядом.

  • Як поводитися з цим бурим горбистим панциром і що ховається під «бронею»?
  • Чи виправдаються матеріальні інвестиції, яка користь і смак плодів?

Користь лічі для схуднення: «око дракона» і тонка талія

Лічі – для схуднення потрібна ягода. Користь плодів дерева з сімейства Сапиндовые переоцінити важко. Східна медицина з пієтетом ставиться до «китайським сливам», рекомендуючи їх вживання при профілактиці та лікуванні хвороб серця та судин, проблем з ШКТ, запальних процесів.

З доісторичних часів їдять дивовижні плоди народи Азії, збагачуючи скарбничку корисних властивостей культури новими дивовижними якостями.

Кашель, запалення гланд, невралгії, запори, порушення обміну речовин, «високий» цукор і «шкідливий» холестерин у крові, слабке лібідо – спектр впливу «китайських злив» на здоров’я багатогранний.

За щільною шкіркою ховається желеподібна м’якоть з унікальними цілющими властивостями і неповторним смаком. До речі, «оком дракона» лічі іменуються на батьківщині (в Китаї) поєднання перлової «плоті» і темно-коричневою кісточки.

  • У складі «лісі» («лиджи», «лайси») – більше 80% води, 16% вуглеводів, 0,5% жирів, 0,9% білків.
  • Велика кількість рідини в м’якоті укупі з харчовими волокнами забезпечують високі очищаючі і насичують здібності фруктів.

Але не наявність води – головна перевага субтропічних фруктів. Вітамінно-мінеральний склад насамперед привертає увагу людини, що піклується про фігуру і здоров’я.

Лічі для схуднення – освіжаючий коктейль корисних речовин.

Аскорбінова кислота, вітаміни групи В (В1, В3, В6), К, Е, калій, кальцій, фосфор, магній, цинк, залізо – м’якоть фруктів вгамує спрагу, усуне дефіцит поживних елементів, жертвами якого так часто стають худнуть.

  • Медики рекомендують ввести в раціон «око дракона» для зміцнення кісткової, серцево-судинної, оздоровлення сечовивідної і травної систем.
  • Косметологи нагадують: любителі «лайси» завжди відрізняються сяючою і пружною шкірою.
  • Дієтологи радять: їжте «китайські сливи», виводите токсини і шлаки, відновлюйте порушений метаболізм і вітамінно-мінеральний баланс.

Що приготувати з лічі для схуднення?

  • Купуючи «китайські сливи» в супермаркеті, зверніть увагу на шкірку – вона повинна бути буро-рожевого або темно-червоного, без тріщин.
  • Прийшовши додому, промийте плоди під проточною водою і звільніть найніжнішу ароматну м’якоть з-під «панцира». Зробити це неважко: шкірка чудово «злущується» руками.

Плоди – пружні, желейною структури, перлового або кремового кольору. Кращий спосіб їх вживання для схуднення – з’їсти свіжими, дивуючись тонкому кисло-солодкого смаку з легкими винними нотками.

  • Зберігають фрукти традиційно – в холодильнику на нижній полиці, не більше тижня.

У місцях вирощування «очі дракона» сушать, маринують, консервують, піддають бродінню в цілях отримання вина. Кулінарні майстри готують з «лиджи» десерти, подають плоди як гарнір до рибних і м’ясних страв.

І якщо ваша допитлива натура прагне великих гастрономічних вражень, ніж звичайне поїдання свіжої м’якоті, скористайтеся наступними рецептами, які не нашкодять фігурі і навіть посприяють схудненню.

Креветки з «китайськими сливами» в кисло-солодкому соусі

Знадобиться:

250 р. креветок або 12 штук королівських, 12 лічі, 1 ч. л. вустерського соусу, 1 ст. л. томатної пасти, 2 ст. л. китайського оцту, рослинне масло.

Приготування:

  • розморозити і очистити креветки від панцира, обсмажити в рослинній олії хвилину, викласти на паперовий рушник для усунення надлишків олії;
  • приготувати соус: змішати пасту, оцет, вустерський соус, додати трохи коричневого цукру, морської солі;
  • додати в соус м’якоть лічі і протушкувати суміш на рослинному маслі;
  • закинути в соус обсмажені креветки, зняти з вогню, подавати гарячими.

Фруктовий мікс з лічі

Знадобиться:

невелика диня, 150 г. свіжих «китайських злив», 150 р. полуниці, 3 мандарина, 2 ст. л. меду, 1 ст. л. лимонного соку, горіхи для прикраси.

Приготування:

  • порізати диню скибочками, «китайські сливи» і полуницю – половинками, мандарини розділити на часточки;
  • змішати лимонний сік і мед, заправити фрукти, перемішати, подавати з грубо посіченими горіхами.

Тайський салат з «оком дракона»

Знадобиться:

3 огірка, 10 очищених плодів «лиджи», кінза, свіжий стручок чилі, сік і цедра лайма, 1 ч. л. рисового оцту, трохи солі, цукру.

Приготування:

  • очистити огірки від насіння, попередньо розрізавши їх уздовж;
  • нарізати огірки шматочками товщиною не більше 5 мм;
  • у салатнику змішати розрізані навпіл плоди лічі, огірки, подрібнену кінзу, дрібно нарізаний чилі;
  • додати сік лайма, його цедру, оцет, цукор і сіль, перемішати.

Пам’ятайте про калорійність продукту, яка трохи вище середньостатистичної «фруктової»: у 100 р. – 70-75 ккал.

При поїданні великої кількості «китайських злив» не виключені алергічні реакції.

Дієта може бути смачною, якщо підійти до питання організації меню фантазійно. Екзотика не розорить ваш бюджет і привнесе необхідну порцію вражень.

Худніть із задоволенням і балуйте себе оригінальними стравами. Геть нудьгу з раціону стрункості!

Leave a Comment