«Крафтова їжа» гастрономічний оргазм і струнка фігура: гурмани не товстіють

Крафтовое пиво, сир і хліб – продукти з лейблом «крафт» сьогодні в тренді і згадуються в ЗМІ частіше, ніж «органічні», «екологічно чисті» і «фермерські». Якщо маркетологам і виробникам все зрозуміло, звичайний споживач задається питаннями: що таке крафтова їжа, чому це стільки коштує і що мені від цього буде.

Зміст:

Розберемося, чим крафтовий їжа краще продуктів з супермаркету, де її придбати і яке ставлення до постаті вона має.

Як це зроблено: правда про крафт

Все простіше, ніж здається. З англійської «craft» – ремесло, майстерність, мистецтво.

  • Термін відсилає до способу виробництва – не масового, приватному, авторським. По суті, під цю категорію можна підвести будь-який малий бізнес, включаючи фермерське господарство. Але є принципова відмінність.
  • Крафт – це завжди враження, новий досвід, ексклюзивний смак. Як парфум із запахом шкіри. Або шоколад з перцем чилі. Яйця від бабусі можуть бути organic, але не craft.

Крафт народився в Америці на початку 80-х років завдяки пиву. В той час з легкої руки великих промисловців ринок заполонив одноманітний світлий лагер, проти якого повстали приватні пивовари. Справжнім цінителям хмільного напою було запропоновано полновкусное ароматне пиво домашнього виробництва. Craft beer підкорила Америку, а потім і весь світ.

Крафтова їжа. Якість, характер і «сіль»

Згідно з задумом, крафтовые продукти відрізняються від промислових якістю, смаком і характером. Строгих стандартів немає, як, наприклад, на органічному ринку, де штамп«organic» можна друкувати на етикетках, розташовуючи сертифікатом.

Craft проходить стандартну сертифікацію на якість, що, по суті, розв’язує виробнику руки.І все ж, щоб не уславитися «crafty» («псевдокрафтовым»), всі триматися негласно встановлених орієнтирів.

Стандарт Craft

  • Виробництво – мале, а партії – обмежені, що дозволяє контролювати якість кожної відпускається одиниці.
  • Не менше 75% капіталу належить власникам, а не стороннім інвесторам, що забезпечує підприємству незалежність.
  • Традиційна рецептура доповнюється іншими добавками, які поліпшують і ускладнюють смак, а не знижують собівартість продукту.
  • Мотивом створення бізнесу виступає не жадоба наживи, а любов до своєї справи, натхнення і бажання підійти до виробництва творчо.

Некомерційна основа бізнесу – швидше красне слівце.

  • Оскільки, слідуючи логіці, кращі крафтовые продукти повинні роздаватися безкоштовно і проводитися тільки в пориві натхнення.
  • Факти говорять про інше: craft – це дорого. Безумовно, мова йде про комерційний товар, але якісному та індивідуальному – з характером і сіллю». І цей характерний продукт розрахований на вибагливих аудиторію. Пробуючи крафт – шоколад з лавандою або хліб з розмарином, – він, вибагливий клієнт, повинен чітко бачити і відчувати небом різницю між «цим» і «теми». Інакше – навіщо платити більше?

Навіщо крафт вам, що сидять на дієтах, зараз розповімо.

Крафтові продукти і фігура: їсти і худнути

Гурмани не товстіють, впевнені дієтологи.

  • Парадокс, але людина, що любить смачно їсти, ніколи не одужає.
  • Тільки не плутайте гурмана з ненажерою або ненажерою. Ті можуть проковтнути смаженого на рожні слона. Гурман ставиться до їжі з повагою. І до себе, до речі, теж.

Антураж, сервіровка, поєднання смаків – гурман отримує від їжі гастрономічне і естетичне задоволення. Їсть повільно і усвідомлено. Думає, дивується, переживає. На ходу, на бігу закинути в рот чого-небудь – не про нього. Поки він роздумує над з’їденим шматочком, шлунок устигає послати сигнал «я ситий» головного мозку. Тому і з’їдає гурман менше, і калорії не бувають зайвими, і фігура не розпливається.

Крафтова їжа. Велика строката тарілка

Винуватиця зайвої ваги – одноманітна, а не смачна їжа.

Як ми зазвичай їмо?

  • Один пельмень, другий, п’ятий… До десятого перестаємо відчувати смак і перемикаємося на телевізор, розмова чи думки. Зупиняємося, коли переїдаємо. Живіт – набитий. Задоволення – нуль.
  • Гурман надходить інакше. Вибирає найсмачніше і їсть по чуть-чуть. Під час їжі думає про їжу, занурюючись в процес її смакування. Чи варто говорити, що такий підхід не шкодить фігурі?

До речі, чи знаєте ви правило «великого строкатого тарілки», коли на одному блюді можуть лежати найрізноманітніші продукти, включаючи жирні і калорійні? У такий тарілці можуть сусідити скибочки лосося, шматочки запеченої картоплі, сири, овочі, соуси і навіть пельмені.

Одна умова – маленькі порції. Три таких тарілки в день – і ви в екстазі, і талія на місці. Звільніть своє меню від нудьги і прісної каші. Наповніть його фарбами і смаком. Ось побачите – схуднете.

Крафт у тарілці гурмана

Крафтовий страви ідеально підходить для схуднення в стилі gourmet. Радує якістю, дивує, дозволяє здійснювати чуттєві відкриття.

Де таке взяти?

  • Поки ви сиділи на прісних дієтах, craft став повноправним учасником ринку. Шоколад ручної роботи, хліб з пекарні, фермерські сири і мед від приватника – все це і багато чого іншого є крафт.
  • По суті, «крафт-не крафт» – не це головне. Ключове – підхід до їжі. Виховуючи в собі гурмана, який бере не кількістю, а якістю, зможете здійснити заповітну мрію – їсти і худнути. Не позбавляйте себе такого задоволення.

Leave a Comment