Які продукти корисні для здорової шкіри і чому

Продукти для шкіри

Багато в чому щастя людини залежить від того, що він або вона їсть.

Вживаючи свіжі фрукти, овочі та зелень, людина стає не тільки здоровіше, але і енергійніше, позитивніше і щасливіше.

А ось люди, які вживають важку їжу, фаст-фуд і напівфабрикати часто скаржаться на переїдання, тяжкість, сонливість і апатію. Здорова їжа здатна робити вас молодше, тому що вона живить вас необхідними вітамінами і мінералами.

Морквяний сік

Такої величезної кількості вітаміну А в моркві, немає ні в яких інших овочах або фруктах, у всякому разі в тих, які ми вживаємо круглий рік.

Вітамін А дуже добре впливає на нашу шкіру і живить її. На жаль, в штучному вигляді його організм погано засвоює.

Він може викликати побічні ефекти при неправильному вживанні – так що краще заповнювати його за допомогою натуральних продуктів.

Наприклад, сік з моркви разом зі сметаною і медом надає шкірі свіжий і сяючий вигляд. Дані продукти потрібно ретельно перемішати і вживати 4 рази на добу по 150 мл натщесерце.

Екзотичні фрукти

Папайя теж має бета-каротин в своєму складі, а додатково аскорбінову кислоту і багато інші поживні елементи, разом з тим цей заморський плід, як і маракуя, ананас, манго і деякі інші, доступний не завжди і далеко не кожному – і все ж при будь-якій можливості необхідно включати ці фрукти в своє меню.

Ківі

У ківі кількість аскорбінової кислоти набагато переважає, ніж у цитрусових – вчені з’ясували, що ківі вважається самим потужним антиоксидантом, який не тільки ліквідує і виводить з організму шкідливі речовини, але і бере участь у виробленні колагену, роблячи при цьому шкіру гладкою та еластичною.

Полуниця

Так само для здорового зовнішнього вигляду слід вживати полуницю, суницю і журавлину: так як вони мають у своєму складі фолієву кислоту, яка гальмує розпад білкових волокон і оберігаючи наш шкірний покрив від шкідливих ультрафіолетових променів.

Пшеничні паростки

Пшеничні паростки варто вживати разом з кисломолочними продуктами, доповнювати салати і гарніри – в їх склад входять токофероли і вітаміни групи В, які надають підтримку в омолаживании всього тіла і шкіри в цілому – надаючи їй свіжий і сяючий вигляд.

Помідори

Найпоширенішими овочами для підтримки молодості шкіри вважаються помідори: вони, як і всі яскраві овочі та плоди мають у своєму складі сильну амінокислоту – лікопін, який здатний оновлювати підшкірний шар на клітинному рівні і сповільнювати його старіння.

Шпинат

У шпинаті міститься величезна кількість аскорбінової кислоти, вітаміну Е і ретинолу, а вітаміну К, в якому сильно потребує не тільки епідерміс, але і кістки, судини й внутрішні органи, в ньому стільки, що якщо з’їдати 300 г шпинату в добу, то це заповнить добову потребу в цьому мікроелементі.

Вітамін К

Більшу частину вітаміну К вміщають в себе:

  • зелень,
  • зелені помідори,
  • шипшина,
  • паростки пшениці,
  • паростки сої,
  • вівсяні пластівці,
  • всі види капусти,
  • волоські горіхи,
  • лляна олія,
  • яйця,
  • морська капуста.

Чимало його і в зеленому чаї, хоча для нашої шкіри більше користі несе білий чай: він гальмує вироблення вільних радикалів, які згубно впливають на еластичність шкіри.

Мигдаль

Серед горіхів найбільшу користь для шкіри має мигдаль: він багатий вітаміном Е, який сприяє хорошому зволоженню, підтримання захисного шару шкіри і оберігає її від передчасного старіння.

Leave a Comment