Рисовий квас для схуднення: низькокалорійний пінний напій

Зміст:

Сучасній людині властиво зловживати надміру калорійною і шкідливою їжею, піддаючи серйозних навантажень організм, завдаючи непоправної шкоди здоров’ю й фігурі.

Рисовий квас – універсальний продукт, що дозволяє очистити організм, позбутися від зайвих кілограмів, оздоровити всі органи і системи в цілому.

Користь рисового квасу

Рис володіє яскраво вираженими абсорбуючими властивостями. Ця крупа інтенсивно очищає кишечник, виводить шлаки і токсини. Продукт здатний виводити навіть солі з суглобів, уражених артритом, знімаючи біль і запалення.

Чудодійні властивості «перлинних» зерняток обумовлені особливою структурою крупи. Кристалічна решітка, під впливом води, набуває особливо сприятливі властивості для нейтралізації всіх шкідливих речовин в організмі. А крохмаль, вбирає токсини і швидко виводить їх з організму.

Головним достоїнством будь-якого квасу для схуднення вважається його низька калорійність. Всього 23 калорій в 100 гр. Завдяки сечогінним властивостям, сприяє зняттю набряклості, виводить зайву рідину з організму. Він допоможе нормалізувати роботу нирок, виведе пісок і дрібні камені.

Що входить до складу рисового квасу для схуднення

  • Квас – традиційний напій слов’ян, ценившийся не тільки через смакових якостей, а й з-за виключною користі. В його складі багато амінокислот, вітамінів, ферментів і цілий ряд мікроелементів.
  • Напій володіє важливими вітамінами РР і групи В, а також Н Е. В його складі знайдені амінокислоти триптофан, лізин, валін, лейцин, ізолейцин і інші.
  • Квас містить фтор, кобальт, цинк, молібден і залізо. Продукт багатий вуглеводами, але не містить білків і жирів.

Як приготувати рисовий квас: класичний рецепт

Дана рецептура дозволить провести інтенсивну чистку організму і знизити вагу. Організм легко переносить цю методику схуднення. Легкість та приплив сил людина відчуває буквально відразу.

Приготування і вживання

  • Для якісного квасу з рисової крупи підходить мінеральна, тала або ретельно відфільтрована вода.
  • В літрову скляну банку всипають 4 – 5 столових ложок добірних зерен і 3 ложки цукру.
  • Воду виливають у банку так, щоб до горла залишалося 2 — 3 см.
  • Також можна додати кілька родзинок, пару слайсів імбиру або 2 – 3 зернятка кардамону.
  • Банку розміщують в сонячному місці на 3 дні, прикривши шийку марлевою серветкою.
  • По закінченню даного терміну, напій проціджують в нову банку і відправляють в холодильник.
  • Настій вживають 3 – 5 разів на день, після кожного прийому їжі.

Популярні рецепти рисового квасу для схуднення

Існує кілька варіацій класичної рецептури очищаючого квасу. Кожен варіант приготування напою не поступається у своїй корисності та актуальності.

Необхідно вибрати найбільш зручний рецепт:

  • Довести до кипіння і охолодити 2 літра води. Злаки промивають і кладуть у воду. 60 грам родзинок, 5 – 6 ложок липового меду і часточку лимона також додають в напій. Виставляють тару на тепло на 4 дні. Потім проціджують і відправляють на холод;
  • В 1 літр талої води засипають тростинний цукор (близько 50 – 60 гр.) і грубозернистий рис (60 -70 гр.). Тару поміщають в тепле місце на 4 дні. Готовий продукт зберігають у холодильнику. Вживають невеликими порціями;
  • На 2 літри мінеральної води буде потрібно 6 столових ложок якісної крупи (бажано використовувати довгі зерна) і 5 столових ложок цукру. Напій «збагачують» тертим імбиром, шкірки цитрусових (ідеально підійде лимон, апельсин і грейпфрут) і кардамоном. Банку з майбутнім квасом ставлять на тепле сонячне місце на 3 дня. У готовий напій додають трохи кориці і ванілі і відправляють в холодильник.

Правила схуднення з допомогою рисового квасу

Пінний напій можна використовувати як в якості самостійного «інструменту» для позбавлення від зайвих кілограмів, так і в комбінації з іншими дієтами. Одна з найбільш жорстких, але ефективних злакових дієт дасть ще кращий результат, якщо комбінувати кашу і квас.

Суть методики така:

  • стакан рисового зерна відварюють, розділяють на 5 – 7 порцій і їдять протягом дня;
  • після кожного прийому їжі випивають по 100 мл оздоровлюючого квасу;
  • крім цього протягом дня необхідно з’їдати близько 250 – 350 грамів овочів і фруктів, які будуть поповнювати організм важливими мікроелементами і вітамінами.

Інша цікава методика схуднення – розвантажувальні дні на квасі.

Рекомендується проводити кожні 5 – 8 днів. Даний захід сприятиме схудненню і очищенню організму від токсинів і шкідливих речовин. Алгоритм такий:

  • Вранці відварюють стакан «перлового» зерна, не використовуючи сіль або масло;
  • Кашу поділяють на 2 порції і з’їдають їх в 10.00 і 15.00;
  • Протягом усього дня дозволяється пити квас, зелений чай без цукру і натуральні соки.

Любителям м’яса і фруктів, які ведуть активний спосіб життя, підійде триденна дієта. Етапи:

  • Щодня готують кашу. 1 склянку якісної крупи відварюють в трохи підсоленій воді і розділяють на 3 – 4 прийоми їжі, кожен раз запивають квасом;
  • У перервах між їжею голод усувають з допомогою яблук. Дозволяється 3 фрукта в день;
  • При кожному другому прийомі каші можна з’їдати невеликий шматочок відвареної курячої грудки без шкірки (близько 60 – 80 грам).

Не варто забувати про те, що квас, прискорюючи роботу сечовидільної системи, провокує дефіцит важливих мінералів. Абсорбуючи токсини і шлаки, рисові зернятка також забирають з собою кальцій і калій.

Щоб нейтралізувати негативну дію, слід звернути особливу увагу на такі фрукти, як хурма, банани, яблука, чорнослив, виноград і персики.

Leave a Comment