Тунець для схуднення — багатий вміст білка при відсутності вуглеводів.

Зміст:

Корисні якості морепродуктів давно оцінені людством. Риба позитивно впливає на діяльність організму людини. Особливо вона корисна тим, хто страждає надмірною масою тіла. Наприклад, тунець допомагає в боротьбі із зайвими кілограмами.

Чим корисний тунець при схудненні?

Намагаючись схуднути, не можна забувати про користь продуктів, що використовуються. Навіщо потрібна стрункість в збиток здоров’ю?!

Якими корисними властивостями володіє ця риба:

  • допомагає наситити організм амінокислотами і вітамінами;
  • надає протизапальну дію;
  • нормалізує цукор в крові;
  • стимулює роботу мозку;
  • налагоджує роботу травної та нервової систем;
  • знижує ризик серцево-судинних захворювань.

Для позитивного впливу досить 2-3 рази в 7 днів влаштовувати рибні дні.

Протипоказання для вживання риби

Незважаючи на настільки відчутну користь продукту у нього є протипоказання. Тунець небажано вживати:

  • людям, страждаючим нирковою недостатністю;
  • вагітним і годуючим груддю жінкам;
  • дітям до досягнення ними семирічного віку;
  • при індивідуальній непереносимості.

Важливо, щоб риба була правильно оброблена відразу після вилову. Інакше її м’ясо може бути небезпечним.

Тунець – харчова цінність продукту

Знаючи смакові якості риби, складно повірити, що її використовують для схуднення. Адже люди звикли, що більшість дієт без смаку і не дають насичення. Про рибу такого не скажеш.

Яка ж харчова цінність цього смачного продукту?

В середньому її калорійність становить 144 ккал при нульовому вмісті вуглеводів. Що стосується інших складових в грамах: жирів – 4,9, білків – 23,33.

Як вибирати рибу

Свіжий тунець продається на прилавках з початку весни, коли починається його вилов, і закінчується восени. Якісна свіжа риба має яскраво-рожеве забарвлення.

Червоний колір свідчить про обробці продукту моноксидом вуглецю, має бактеріостатичні властивості.

Завдяки йому пригнічується ріст мікроорганізмів. Однак перевищення допустимої концентрації газу вуглецю небезпечно для здоров’я. Тому краще купувати рибу неяскравого кольору.

Консерви для схуднення

На жаль, взимку тунець не ловиться. Тому поласувати свіжою рибкою в цей період не вийти. Є вихід. Консерви продають у будь-який час року, вони з успіхом замінять свіжий продукт.

Перевагою консервованих продуктів є доступність і швидкість приготування. У продажу є продукт різного способу приготування: у власному соку і в маслі.

Як правильно вибрати рибні консерви? Дорогі продукти часто підробляють, тому роблячи вибір, слід бути уважним.

На що дивимося:

  • Цілісність банки. Якщо вона пошкоджена, деформована або має іржу – продукт для їжі не годиться.
  • Наявність інформації про виробника та склад консерви. Краще якщо вони нанесені безпосередньо на банку. Таке маркування складно підробити.
  • Склад. Якісний корисний продукт містить лише два інгредієнта: рибу і сіль.

Для схуднення більше підійдуть консерви у власному соку.

Розвантажувальний день

Для короткочасної дієти використовують суворе меню. Часте використання розвантажувальних днів допомагає запустити процес схуднення в організмі.

Приблизне меню:

  • сніданок складається з 2-х цільнозернистих хлібців і кави без додавання цукру;
  • на обід з’їдають страву з риби, п’ють несолодкий зелений чай;
  • на вечерю їдять варене м’ясо, шпинат і яблуко;
  • в якості перекусу можна вжити нежирний йогурт.

Тунець для схуднення

Короткочасна дієта, розрахована на 3 дні, допоможе позбутися від 3 до 6 кілограм зайвої ваги. Починати її краще в п’ятницю, перед вихідними. Ось приблизний раціон:

П’ятниця:

  • Сніданок: тост з арахісовим маслом (не більше ст. лож), кава, підлогу грейпфрута.
  • Обід: тост, рибний салат – 150 г, чай.
  • Вечеря: відварне нежирне м’ясо – 100 г, терта морква – 100 г, консервований зелений горошок – 100 г, яблуко, йогурт.

Субота:

  • Сніданок: тост, кава, відварене яйце, груша.
  • Обід: стейк риби – 145 г, компот, половина банана.
  • Вечеря: салат з капусти з морквою – 100 г, сир – 70 г, йогурт.

Неділя:

  • Сніданок: сир твердий – 50 г, кава, яблуко.
  • Обід: рибний салат – 150 г, яйце, чай.
  • Вечеря: салат з овочів – 110 г, йогурт, половинка грейпфрута.

Чай та кава для даного раціону слід пити без додавання цукру. Овочі для салатів можна брати будь-які. Якщо використовується картопля, перевага віддається молодим бульб.

Страви для схуднення

Кращими стравами для зниження ваги вважаються салати. Є кілька варіантів для даного раціону.

Тунець з овочами

Інгредієнти:

  • стручкова квасоля – 150 г,
  • по 2 томата і картоплі,
  • листя салату,
  • 2 яйця,
  • риба у власному соку – 200 г (можна консерви),
  • зубчик часнику,
  • півбанки маслин,
  • винний оцет – 2 ст. лож,
  • оливкова олія – 4 ст. лож,
  • перець, сіль.

Приготування:

  • відварити квасолю протягом 7 хвилин;
  • зварити яйця, картоплю до готовності;
  • картоплю нарізати кубиками, яйця на часточки;
  • рибу відварити, видалити кістки і подрібнити вилкою;
  • викласти всі інгредієнти на вимиті і висушені листя салату;
  • приготувати заправку: для цього розігріти 2 ст. л. масла, обсмажити на ньому часник протягом 2-х хвилин, остудити, додати спеції, оцет і масло, що залишилося;
  • все перемішати і залити салат;
  • прикрасити страву часточками яєць і маслинами.

Риба з помідорами

Інгредієнти:

  • риба у власному соку – 200 г,
  • банку консервованої кукурудзи,
  • помідори – 3 шт,
  • знежирена сметана – 3 ст. лож,
  • червона солодка цибулина.

Приготування:

  • у риби видалити кістки, м’якоть розім’яти виделкою;
  • томати нарізати кубиками;
  • кукурудзу відцідити;
  • цибулину очистити, розрізати на півкільця;
  • всі інгредієнти перемішати і заправити сметаною.

Завдяки низькому вмісту вуглеводів, тунець допомагає швидко схуднути. Вдаючись періодично до розвантажувальним дням з включенням в меню риби, можна поліпшити обмін речовин.

Leave a Comment