Зміст:
Молочний улун — досить популярний вид чаю, який люди масово використовують для схуднення.
Якщо вірити запевненням китайських вчених, регулярне вживання улуна знижує індекс маси тіла і, відповідно, жиру.
Серед компонентів складу молочного улуна можна знайти поліфеноли, які призводять до поліпшення обміну речовин в організмі і катехіни, які захищають клітини організму від небажаного пошкодження.
Молочний улун — яку користь він може принести?
Молочний улун може похвалитися багатим вмістом дубильних речовин, які тісно пов’язані з жировим обміном.
Так само чай знижує кількість молекул холестерину в крові, гальмує процес засвоєння жирів і всмоктування вуглеводів.
Давайте розберемося, чим ще може бути корисний молочний улун для нашого організму.
І так, крім перерахованих вище функцій, молочний чай так само:
- створює тонізуючу струс для організму;
- здатний надати розслабляючий заспокійливий ефект на організм після тривалих фізичних чи розумових навантажень оного;
- підвищує кількість ферментів, що розщеплюють жири;
- знижує рівень холестерину в крові;
- позитивно впливає на травлення;
- попереджає утворення каменів у нирках;
- максимально активізує роботу підшлункової залози;
- ущільнює кісткову тканину (корисна властивість при остеопорозі);
- захищає зубну емаль, попереджає появу карієсу;
- виводить з організму шкідливі ферменти, які руйнують еластин і колаген, тим самим викликаючи старіння шкіри.
Яким чином молочний улун допомагає схуднути?
Як зазначалося раніше, молочний улун містить чималу кількість катехінів.
Адже чай піддається термічній обробці, яка зупиняє процес окислення цих корисних речовин.
Організм, в який разом з чаєм регулярно надходять катехіни, отримує стимулятор для метаболізму глюкози і для схуднення. Таким чином, кількість жирових відкладень в організмі зменшується, а це знижує вагу.
Вживаючи молочний улун, можна ще й збільшити енергетичні витрати організму приблизно на п’ять відсотків.
До складу чаю входять флавоноїди, підвищують вироблення норадреналіну. А це — гормон, що прискорює спалювання калорій в нашому організмі і знижує його апетит.
На відміну від всіляких препаратів, біодобавок і таблеток для схуднення, які мають масу протипоказань і побічних ефектів, чай молочний улун повністю безпечний. Це і забезпечило цьому засобу для схуднення таку популярність.
Як правильно заварювати і пити чай молочний улун?
Перед заварюванням молочного улуна потрібно в обов’язковому порядку обполоснути заварник окропом. Сам же молочний улун заливати окропом (як ми робимо це з звичайним чаєм) не можна.
Тому що вода, підігріта до температури кипіння, знищить в ньому добру половину всіх корисних ферментів. Температура води, якою можна заварювати молочний улун, не повинна перевищувати вісімдесят — дев’яносто градусів за Цельсієм.
Що стосується пропорції для заварки напою, однієї чайної ложки сухого чаю буде достатньо для однієї чашки гарячої води. Наполягати заваривающийся напій потрібно від трьох до п’яти хвилин. Пити улун рекомендується гарячим без цукру.
Щоб попередити дискомфорт у шлунку і попередити вплив чаю на виділення шлункового соку, краще пити молочний улун через 50-60 хвилин після прийому їжі.
Молочний улун має ще одну цікаву особливість. Заварювати його можна до чотирьох — шести разів.
Не вживайте цей китайський молочний чай перед сном, якщо не хочете обзавестися безсонням — в його листі є теїн, який діє на організм подібно кофеїну.
Зберігати листки чаю потрібно в щільно закритій ємності. Вкрай не рекомендується заварювати молочний улун в металевому посуді! Для цього можна використовувати тільки порцелянові чи керамічні ємності.
Способи заварювання чаю молочний улун.
Молочний улун можна заварити, як і будь-який інший чай у домашніх умовах, а можна підійти до цього процесу творчо і влаштувати просту і зрозумілу чайну церемонію Гун-Фу-Ча.
Як і в будь-якій іншій чайної церемонії, спочатку потрібно познайомитися з чаєм. Уважно розгляньте ще загорнуті чаїнки, відчуйте їх специфічний насичений аромат.
Після цього приготуйте ємність для заварювання. Спочатку необхідно залити заварку водою, підігрітою до правильної температури. Через хвилину воду потрібно злити. Така «процедура» допоможе змити бруд чайного листя.
Потім залийте другу порцію гарячої води. Після цього чай повинен настоюватися близько 4-х хвилин. Тепер молочний улун можна сміливо розливати по чашах! Додайте цукор або лимон за бажанням. В процесі випивання заварник поповнюють порціями гарячої води, щоб заварити листя кілька разів.
Пити цей молочний чай найкраще маленькими ковтками. Під час чаювання пориньте у свої відчуття, пориньте в атмосферу спокою й умиротворення, яку молочний улун здатний подарувати не тільки вашого тіла, але і вашої душі. Саме для цього і призначена чайна церемонія.
Результати вживання молочного улуна.
Молочний улун помітно стабілізує роботу організму, оптимізує обмін речовин і знижує відкладання жирів.
Кожен, кому вже доводилося скуштувати цього чаю, скаже вам, що молочний улун чинить на організм помітний розслабляючий, тонізуючий ефект.
Вже через кілька прийомів чаю ви відчуєте, що організм став краще справлятися з висновком шкідливих шлаків, а зайвий апетит поступово стабілізувався до нормального.