Зміст:
Обіцяючи собі почати життя з чистого аркуша в новому році, багато людей посилено починають худнути, для того щоб це нове життя було ще й струнким. Але не встигнеш порадіти зниклим кілограмам, як вони наполегливо знову лізуть на талію, не даючи джинсам застегнутися. Обіцяти собі, що не будете об’їдатися за новорічним столом досить наївно, мало хто встоїть перед великою кількістю ласощів, якими ми звикли балувати себе в новорічні канікули.
Так уже заведено, що все, що готується на новорічний стіл у нашій країні — справжня калорійна бомба:
- Запечений гусак, буквально плаває у власному жиру (яким за рецептом ж потрібно поливати птицю),
- олів’є з ковбасою і картоплею,
- мімоза і все це з консервою рясно сдобреною майонезом…
Поглядишь на такий стіл і залишається лише зітхати оплакуючи власну талію.
Насправді смачне – це не обов’язково свиняча нарізка або салат, плаваючий в майонезі, новий рік можна зустріти смачно і не калорійно, щоб не довелося потім сидіти на великий дієті.
Легко і зі смаком!
Один з салатів цілком може бути без важкої м’ясної або рибної складової.
Простий, але неймовірно смачний закусочний салат можна приготувати з:
- одна невелика капуста, краще пекінська
- морква середньої величини
- банку консервованої кукурудзи
- зелень
- часник за смаком
- лимонний сік
- оливкова олія
Як готувати:
- капусту шаткують і віджимають з сіллю,
- додають моркву, натерту на крупній тертці,
- збризкують лимоном.
- Часник дрібно рубають і змішують з маслом для заправки салату.
- Перемішують.
Салат виходить яскравий, його не соромно подати на святковий стіл.
Салат з фунчозой виглядає на столі не менш виграшно, а готується не набагато складніше:
- 200 грам рисової прозорою локшини
- три різнокольорових солодких перцю
- одна велика морква
- половина головки часнику
- великий свіжий огірок
- трохи оцту
- соєвий соус
Як готувати:
- Локшину щоб вона розм’якшилася, потрібно залити водою кімнатної температури і дати постояти хвилин 7-10.
- Холодну воду зливають і додають окріп хвилин на п’ять. Як правило, цього достатньо, щоб локшина стала м’якою.
- Морква і перець ріжуть тонкою соломкою і пасерувати на рослинній олії, поки овочі не стануть м’якими, наприкінці кидають порізані зубчики часнику.
- Після того як інгредієнти охолонуть, їх перемішують,
- додають за смаком сіль, оцет, сою.
Риба замість м’яса
Налягаючи на м’ясне і жирне ми завжди незаслужено забуваємо про рибу, яку зазвичай приправляють дієтичним лимончиком або оливковою олією. Погодьтеся, запечена на пару риба з лимоном і рисом непогана заміна святкового гусака або курки. Між тим за смаковими якостями рибка нітрохи не поступається тієї ж курки, зате після неї точно не доведеться мучитися відчуттям тяжкості в животі.
Для приготування легкої запеченої рибки для святкового столу потрібно:
- 2 моркви
- 2 солодких перцю
- 4 шматка філе білої риби
- зелена цибуля
- соєвий соус
- чорний мелений перець
Поки розігрівається духовка підготуйте овочі:
- моркву натріть на крупній тертці,
- перець наріжте дрібною соломкою,
- зелена цибуля пір’ям по 5 сантиметрів.
Як готувати:
- Потрібно застелити деко пергаментним папером для випічки,
- зверху рівним шаром викласти шматочки риби, попередньо видаливши всі кісточки.
- На рибу щільно укладаються овочі, поливається соєвим соусом.
- Іншим шматком пергаменту риба закривається зверху, а краї загинаються.
Подати на стіл можна прямо в пергаментному папері, прикрасивши дольками лимона або помідорами — чері.
Без десерту не обійтися
Завершить святкове застілля, звичайно, салют, однак йому повинен передувати десерт. Дивно, але він може бути солодким і готуватися без грама цукру.
Отже, знадобиться:
- морква
- банан
- гарбуз
- трохи какао
Як готувати:
- Банан, морква і гарбуз збивається в блендері до густої однорідної маси.
- Інший банан змішується з какао і збивається.
- Два різнокольорових пюре укладається в прозорі келихи по черзі.
Легкий і смачний десерт готовий!