Як не погладшати на новорічні свята: поради що їсти і що пити

Зміст:

Новий рік, як і день народження буває тільки раз у році, тільки положення тут ускладнюється тим, що свято загальний і на всіх одразу, бо залишитися в стороні від загального веселощів навряд чи вдасться. Гаразд би веселощі це було активним і здоровим, але Новий рік у нас прийнято відзначати за щедро накритим столом і з випивкою.

Як би скептично ви не ставилися до такого проведення часу, але періодично будь-яка доросла людина (а тим більше в Новий рік) стикається з ситуацією, коли стіл був щедрий і він не тільки переїв, але і перепив. Обидві ситуації згубні для організму і загрожують зайвими кілограмами на вагах після свят. Як же бути?

Алкоголь і дієта

Прийнято вважати, що правильне харчування і вживання спиртного несумісне. Дієтологи дають «зелене світло» хіба що келих сухого білого вина під час вечері, все інше – табу. Хоча, приміром доведено, що келих пива містить приблизно стільки ж калорій, як і склянка кефіру, ось тільки в якості легкого вечері навряд чи підійде. Все тому що алкоголь не калорійний сам, скільки пробуджує апетит.

Особливо це відноситься до слабкого алкоголю:

  • пива
  • коктейлям.

Навіть якщо ви за столом відмовилися від їжі, то ефект може настати до ранку і тоді захочеться і солоного, смаженого і копченого відразу. Тому, якщо стоїть вибір, то краще віддати перевагу меншу дозу міцного алкоголю.

Алкоголь на дієті нівелює фігурні процеси організму оскільки займає печінка продуктами власного розпаду. Нещасний орган, кинувши боротися зі шлаками, які звільняє організм худне, починає виводити токсини, які утворюються з-за спиртного. Так що поки ви п’єте, то якщо і не повнієте, то і не худнете точно.

Якщо ваш раціон становить до 1500 кілокалорій на добу, то спожитий алкоголь не може перевищувати 110-120 мл сухого вина чи 50 грамів міцного алкоголю.

Отже, якщо вже закушувати, як:

Закуска не повинна бути жирною.

Горезвісний новорічний гусак, ковбаса, гриби, квасоля викликають важке похмілля, тому що важко перетравлюються і затримують розпад алкоголю.

Закуска не повинна бути гострою.

Часник, перець, хрін, оцет сповільнюють процес окислення алкоголю, а значить, на ранок буде погано.

Газовані напої.

Прискорюють процес всмоктування алкоголю, та й просто містять величезну кількість цукру, тому від них краще відмовитися.

Дієта після застілля

Як алкоголік після чергової п’янки клянеться, що більше ніколи й чарки в рот не візьме часто худнуть клянуть себе за зайвий шматок ковбаси, з’їдений напередодні, і присягаються пересісти на вівсянку без солі, лише б втиснутися знову в межі власної дієти. Протягом трьох днів після рясного застілля можна повернутися у звичні форми.

Перший день фруктовий.

Організм, борючись з алкоголем і шкідливою їжею, втратив багато сил і йому потрібні сили для відновлення. Потрібно заповнити їх за допомогою свіжих фруктів.

  • Вживаємо тільки їх, відмовившись від іншої їжі весь день.
  • Потрібно вибирати ті плоди, яких найбільше вітаміну С, саме він відповідає за виведення токсинів.

Другий день овочевий.

  • Легкий салат з капусти на сніданок
  • запечені баклажани на обід
  • свіже вичавлений овочевий сік на вечерю.

Третій день суміщений.

  • Поєднуємо фрукти і овочі.

Так, в короткі терміни можна врятувати свій організм і фігуру від згубного впливу рясного застілля.

Leave a Comment