Зміст:
Заведено, що десерт завжди містить яйця, вершкове масло або кефір.
Між тим рецепти пісної випічки можуть бути не тільки не менш смачними, але ще й некалорійними і простими у приготуванні.
Звичайно, в такому випадку необхідно знати деякі рецепти, щоб приготувати пишний манник, апетитний кекс або ватрушку, не розбивши при цьому ні одного яйця і не поклавши ні грама масла.
До речі, пісні рецепти солодощів ще і значно економніше звичайних, адже в них немає дорогих інгредієнтів.
До того ж взяти їх на озброєння можна і тим, у кого в родині є людина з алергією або вегетаріанець.
Топ-5 рецептів, як приготувати смачну і низькокалорійну пісну випічку, з відео-ілюстрацією представлено вашій увазі нижче.
Оригінальний пісний кекс. Відео рецепт
Вельми незвичайна трактування звичного кексу, цілком може претендувати на святковий стіл, дуже сподобається дітям.
Виходить розсипчастим і повітряним, незважаючи на те, що в складі немає збитих яєць.
Приготування вимагає деякої вправності.
Інгредієнти:
- 2 апельсина.
- 1 склянка маку.
- 1 склянку цукру.
- 1 склянку борошна.
- 1 чайна ложка кукурудзяного крохмалю.
- 0,5 чайної ложки соди.
- 1 стакан манки.
- 0,5 склянки рослинного масла.
Приготування:
- Апельсини потрібно дуже добре вимити, бажано зі щіткою, щоб очистити всі пори. Це необхідно тому, що в приготуванні кексу буде використовуватися цедра.
- Наступний крок – необхідно акуратно зняти її з апельсинів. Зручніше за все це зробити за допомогою овочерізки, дуже тонким шаром, тоді не буде гірчинки. Цедру нарізаємо тонкими смужками.
- Склянка маку заливаємо двома склянками окропу і даємо настоятися хвилин 10, після рідину зливаємо. До маку додаємо цукор.
- В окремій ємності змішуємо борошно, манку, кукурузнуюмуку (нею часто замінюють яйця), соду, цедру. До цієї суміші додаємо мак і поступово вимішуємо до однорідності маси. Вичавлюємо сік з апельсинів, повинно вийти близько 250 мл і вливаємо до нього олію.
- Після цього інгредієнти з’єднуємо, укладаємо на деко і відправляємо в духовку на годинку, попередньо розігрівши її до 170 градусів. Після приготування даємо охолонути, перш ніж виймати з форми.
КБЖУ на 100 г: білки – 5,67, жири – 17,46, вуглеводи – 41,31. Калорійність – 344,79
Пісна коврижка з шоколадом рецепт з відео
Оригінальний спосіб прикрасити стіл і пригостити домочадців десертом без продуктів тваринного походження – приготувати пісну шоколадну коврижку.
Список продуктів:
- Половина склянки цукру.
- Трохи солі.
- Склянку теплої води.
- Дві столові ложки меду.
- Половина склянки рослинного масла.
- Одна чайна ложка соди (погашеної).
- Три столові ложки какао.
- 0,5 склянки родзинок.
- 0,5 склянки рубаних горіхів.
Приготування:
- У каструлю додаємо цукор, додаємо сіль, мед і воду, ставимо на середній вогонь до повного розчинення інгредієнтів, потім охолоджуємо.
- В окремій мисці перемішуємо борошно і какао, додати погашену соду. Перемішуємо з сиропом. Тісто виходить досить густої консистенції, до нього додаємо родзинки і горіхи. Можна використовувати будь-які інші сухофрукти або цукати.
- Готуємо близько години в духовці, розігрітій до 180 градусів. Готовність зручно перевіряти зубочисткою. Готова коврижка починає відставати від бортів форми.
Коврижку можна подати і так, або розрізати вздовж і промазати кислим варенням.
КБЖУ на 100 г: білки – 2,98, жири – 16,23, вуглеводи – 29,13. Калорійність – 271,61.
Пісний манник з родзинками. Відео рецепт
Класичний рецепт класичного кексу в пісному виконанні виходить нітрохи не гірше звичного варіанту.
Манник буде достатньо щільним, золотавим і пишним.
- 10 грам розпушувача.
- 20 грам родзинок.
- 1 стакан манки.
- 1 склянку цукру.
- 1,5 грама ваніліну.
- 0,5 склянки рослинного масла.
- 5 столових ложок борошна.
Приготування:
- Всі сухі інгредієнти, крім борошна, ретельно перемішуємо один з одним, додаємо масло і один стакан теплої води, замішуємо і залишаємо хвилин на 30 для набухання манної крупи. Тільки після цього додаємо борошно і ще раз ретельно перемішуємо.
- Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо протягом години. Можна прикрасити манник цукровою пудрою.
КБЖУ на 100 г: білки – 4,96, жири – 17,89, вуглеводи – 65,28. Калорійність – 442,82.
Пісний пиріг з вишнею рецепт з ютуба
Варіація на тему класичного пирога з начинкою, але куди більш проста в приготуванні.
Інгредієнти:
- 1 стакан води.
- 2 столові ложки меду.
- 1 склянку цукру.
- 0,5 склянки рослинного масла.
- 1 чайна ложка соди.
- 300 грам вишні.
Приготування:
- Воду наливаємо в каструлю і ставимо її на вогонь, викладаємо мед і чекаємо його повного розчинення, потім висипаємо цукор і, помішуючи, розчиняємо його.
- Суміш охолодити до кімнатної температури, додаємо в неї рослинне масло. Потім всипаємо борошно і соду, тісто має вийти досить густим.
- Форму застеляємо пергаментним папером і виливаємо тісто, зверху викладаємо вишню без кісточок. Випікаємо при 200 градусах до золотистого кольору.
КБЖУ на 100 г: білки – 0,35, жири – 12,19, вуглеводи – 29,13. Калорійність – 227,07.
Пісна шарлотка на швидку руку. Відео рецепт
Звичайно ж, пісний підхід не обійшов стороною і улюблену шарлотку.
Для приготування вегетаріанської шарлотки необхідно мінімальна кількість інгредієнтів і ще менше часу.
Список продуктів:
- 200 грам борошна.
- 100 грам цукру.
- Третина чайної ложки ваніліну.
- Щіпка солі.
- 1 яблуко.
- 150 мл води.
- 1 чайна ложка гашеної соди.
- 4 столові ложки рослинної олії.
Приготування:
- Спочатку змішуємо всі сухі інгредієнти, потім додаємо воду і рослинну олію, ретельно перемішуємо і виливаємо у форму. Яблуко нарізаємо півкільцями і кладемо в тісто.
- Духовку розігріваємо до 200 градусів і випікає протягом 15 хвилин.
Ідеальний варіант зустріти нежданих гостей гарячої і ароматною випічкою.
Кориця додасть особливу нотку у цей рецепт.
КБЖУ на 100 г: білки – 2,85, жири – 6,43, вуглеводи – 39,74. Калорійність – 227,97.