Пісна вечеря. Рецепти з простих продуктів

Коли харчуєшся пісною їжею, досить складно дотримати норму правильного харчування і зробити вечерю білковою.

Пісна вечеря рецепти з простих продуктів для якої вельми і вельми різноманітні, може бути багатою білком, смачною і не містити велику кількість калорій.

Зміст:

Звичайно, щоб створити таке, необхідно прикласти деякі зусилля і знати деякі секрети. Останніми ми і збираємося поділитися. Отже, увага, смачна білкова добірка пісної вечері з простих продуктів у відео рецепти.

Пісний плов з овочами рецепт з відео

Улюблену всіма страву можна легко приготувати і без м’яса, причому з вмістом білка. Для цього найпростіше використовувати гриби, бажано печериці – вони швидко готуються, багаті білком і не розварюються.

Список продуктів:

  • 1,5 склянки рису.
  • 400 грамів грибів.
  • 2 моркви.
  • 2 цибулини.
  • 0,5 склянки рослинного масла.
  • Приправа для плову.
  • Сіль.
  • 2 склянки води.

Приготування:

  • Принцип приготування такого пісної вечері відрізняється від звичайного рецепту плову. Якщо спочатку готують так званий зірвак, що складається з м’яса, овочів і приправ і тільки потім додається рис, то тут все інакше.
  • В першу чергу в глибоку сковороду або казан викладається рис з маслом і гаситься 10 хвилин. Потім додаємо цибулю, порізану на кубики, моркву.
  • В останню чергу додаємо гриби, порубані на великі шматочки. Солимо, кладемо приправу, тушкуємо ще близько 10 хвилин. За бажанням можна посипати зеленню при подачі.

КБЖУ на 100 г: білки – 2,62, жири – 5,09, вуглеводи – 18,9. Калорійність – 130,28.

Пісна вечеря рецепти з простих продуктів: голубці з грибами

Цей варіант вечері не можна назвати легким або швидким. Проте результат того вартий – живильний, білковий і в той же час практично святковий варіант вечері доведеться як не можна до речі як для звичайних сімейних посиденьок, так і для святкового застілля під час посту.

Інгредієнти:

  • 1 качан капусти.
  • 400 грам печериць.
  • 1 цибулина.
  • 2 столові ложки рослинної олії.
  • 500 грам пшеничної каші.
  • 1 моркву.

Приготування:

  • Капусту розбираємо на листочки, прорізаючи гострим ножем біля основи і акуратно розбираючи листя. Їх потрібно буде проварити в кип’яченій воді за дві хвилини. Не кладіть всі листки відразу і не перетримуйте їх, інакше вони розваряться.
  • Печериці досить дрібно рубаємо і викладаємо на прогріту сковороду з рослинним маслом, постійно помішуємо. Цибулю ріжемо кубиками, моркву тремо на крупній тертці, викладаємо до грибів, коли вони стануть менше в два рази і вся волога випарується. Продовжуємо тушкувати, помішуючи, додаємо сіль. До готової суміші додаємо вже зварену пшеничну кашу, змішуємо.
  • З відварених капустяного листя зрізаємо тверду основу, кладемо начинку і звертаємо голубець.
  • У каструлю з товстим дном укладаємо голубці і заливаємо пару поварешек овочевого бульйону, в якому варилися капустяне листя. Закриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 10. У цю суміш можна додати лавровий лист, часник, або томатну пасту.

КБЖУ на 100 г: білки – 2,09, жири – 3,3, вуглеводи – 8,67. Калорійність – 71,84.

Пісна вечеря рецепти з простих продуктів: вареники з картоплею

Улюблені багатьма, вареники можуть бути з найрізноманітнішою начинкою, однак саме з картоплею вони виходять поживними і припадають до смаку більшості. Для того щоб їх приготувати потрібно зовсім небагато інгредієнтів, і трохи більше часу, але результат того вартий.

Список продуктів:

  • 300 грам борошна.
  • Сіль.
  • 5 столових ложок рослинного масла.
  • 1 цибуля.
  • 4 столові ложки томатної пасти.
  • 200 грам води.
  • Два зубчики часнику.

Приготування:

  • Борошно трохи солимо, додаємо води і замішуємо тісто. Залишаємо його відпочити, а за цей час готуємо начинку – відварюємо картоплю. Цибулю нарізаємо кубиками і обсмажуємо на розпеченій сковороді з маслом. Половину засмажки відправляємо до пюрированной картоплі, а до іншої, на сковорідку ж, кладемо томатну пасту і вичавлений часник – це майбутній соус.
  • Тісто скручуємо в джгут, нарізаємо шматочки, з яких формуємо коржі. Укладаємо в них картоплю і ліпимо вареники. Кидаємо їх в кип’ячену воду, з розрахунку три до одного (вода – вареники) і варимо три хвилини після спливання, подаємо з соусом із томатної пасти.

КБЖУ на 100 г: білки – 4,77, жири – 7,36, вуглеводи – 33,86. Калорійність – 216,21.

Пісні кальмари, тушковані з морквою. Відео рецепт

Вечеря, повністю відповідає нормам правильного харчування може бути пісним, швидким у приготуванні і неймовірно смачним. Все це, безумовно відноситься до кальмарам, тушкованим з овочами.

Список продуктів:

  • 700 грам свіжих кальмарів.
  • Одна морквина.
  • цибуля.
  • Столова ложка рослинної олії.
  • Сіль, перець за смаком.

Інгредієнти:

  • Для того щоб кальмари легше очищалися, заливаємо їх на пару хвилин окропом. Після цього, все, що не відпало само, прибираємо ножем, відриваємо нутрощі. Чисті кальмари нарізаємо соломкою і укладаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина.
  • Тим часом нарізаємо цибулю і тремо моркву. Готуємо їх як звичайну засмажку на сковороді з маслом. Коли овочі будуть майже готові викладаємо кальмарів, солимо і перчимо. Готуємо з закритою кришкою хвилин 10-15.

КБЖУ на 100 г: білки – 15,7, жири – 3,21, вуглеводи – 2,97. Калорійність – 96,59.

Пісна вечеря рецепти з простих продуктів: котлети цибульні

Неймовірно смачні та соковиті котлети з лука з великим вмістом вітаміну С і дієтичного змісту.

Список продуктів:

  • Одна картопля.
  • 4 цибулини.
  • 3 столові ложки манки.
  • Сіль, перець.
  • Томатна паста.
  • Дві столові ложки подсолнечногомасла.
  • 1 стакан води.

Приготування:

  • Картоплю відварюємо до готовності і натираємо на тертці, цибулю дрібно рубаємо, змішуємо з картоплею, солимо, перчимо, додаємо манку і формуємо котлетки. Їх обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом з обох сторін. Вогонь повинен бути невеликим, щоб цибуля встиг пропарити.
  • Духовку розігріваємо до 180 градусів, деко застеляємо пергаментом, укладаємо туди котлетки і заливаємо водою, змішаної з томатною постій. Випікаємо хвилин 15.

КБЖУ на 100 г: білки – 2, жири – 3,04, вуглеводи – 14,08. Калорійність – 89,9.

Leave a Comment