Коли харчуєшся пісною їжею, досить складно дотримати норму правильного харчування і зробити вечерю білковою.
Пісна вечеря рецепти з простих продуктів для якої вельми і вельми різноманітні, може бути багатою білком, смачною і не містити велику кількість калорій.
Зміст:
Звичайно, щоб створити таке, необхідно прикласти деякі зусилля і знати деякі секрети. Останніми ми і збираємося поділитися. Отже, увага, смачна білкова добірка пісної вечері з простих продуктів у відео рецепти.
Пісний плов з овочами рецепт з відео
Улюблену всіма страву можна легко приготувати і без м’яса, причому з вмістом білка. Для цього найпростіше використовувати гриби, бажано печериці – вони швидко готуються, багаті білком і не розварюються.
Список продуктів:
- 1,5 склянки рису.
- 400 грамів грибів.
- 2 моркви.
- 2 цибулини.
- 0,5 склянки рослинного масла.
- Приправа для плову.
- Сіль.
- 2 склянки води.
Приготування:
- Принцип приготування такого пісної вечері відрізняється від звичайного рецепту плову. Якщо спочатку готують так званий зірвак, що складається з м’яса, овочів і приправ і тільки потім додається рис, то тут все інакше.
- В першу чергу в глибоку сковороду або казан викладається рис з маслом і гаситься 10 хвилин. Потім додаємо цибулю, порізану на кубики, моркву.
- В останню чергу додаємо гриби, порубані на великі шматочки. Солимо, кладемо приправу, тушкуємо ще близько 10 хвилин. За бажанням можна посипати зеленню при подачі.
КБЖУ на 100 г: білки – 2,62, жири – 5,09, вуглеводи – 18,9. Калорійність – 130,28.
Пісна вечеря рецепти з простих продуктів: голубці з грибами
Цей варіант вечері не можна назвати легким або швидким. Проте результат того вартий – живильний, білковий і в той же час практично святковий варіант вечері доведеться як не можна до речі як для звичайних сімейних посиденьок, так і для святкового застілля під час посту.
Інгредієнти:
- 1 качан капусти.
- 400 грам печериць.
- 1 цибулина.
- 2 столові ложки рослинної олії.
- 500 грам пшеничної каші.
- 1 моркву.
Приготування:
- Капусту розбираємо на листочки, прорізаючи гострим ножем біля основи і акуратно розбираючи листя. Їх потрібно буде проварити в кип’яченій воді за дві хвилини. Не кладіть всі листки відразу і не перетримуйте їх, інакше вони розваряться.
- Печериці досить дрібно рубаємо і викладаємо на прогріту сковороду з рослинним маслом, постійно помішуємо. Цибулю ріжемо кубиками, моркву тремо на крупній тертці, викладаємо до грибів, коли вони стануть менше в два рази і вся волога випарується. Продовжуємо тушкувати, помішуючи, додаємо сіль. До готової суміші додаємо вже зварену пшеничну кашу, змішуємо.
- З відварених капустяного листя зрізаємо тверду основу, кладемо начинку і звертаємо голубець.
- У каструлю з товстим дном укладаємо голубці і заливаємо пару поварешек овочевого бульйону, в якому варилися капустяне листя. Закриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 10. У цю суміш можна додати лавровий лист, часник, або томатну пасту.
КБЖУ на 100 г: білки – 2,09, жири – 3,3, вуглеводи – 8,67. Калорійність – 71,84.
Пісна вечеря рецепти з простих продуктів: вареники з картоплею
Улюблені багатьма, вареники можуть бути з найрізноманітнішою начинкою, однак саме з картоплею вони виходять поживними і припадають до смаку більшості. Для того щоб їх приготувати потрібно зовсім небагато інгредієнтів, і трохи більше часу, але результат того вартий.
Список продуктів:
- 300 грам борошна.
- Сіль.
- 5 столових ложок рослинного масла.
- 1 цибуля.
- 4 столові ложки томатної пасти.
- 200 грам води.
- Два зубчики часнику.
Приготування:
- Борошно трохи солимо, додаємо води і замішуємо тісто. Залишаємо його відпочити, а за цей час готуємо начинку – відварюємо картоплю. Цибулю нарізаємо кубиками і обсмажуємо на розпеченій сковороді з маслом. Половину засмажки відправляємо до пюрированной картоплі, а до іншої, на сковорідку ж, кладемо томатну пасту і вичавлений часник – це майбутній соус.
- Тісто скручуємо в джгут, нарізаємо шматочки, з яких формуємо коржі. Укладаємо в них картоплю і ліпимо вареники. Кидаємо їх в кип’ячену воду, з розрахунку три до одного (вода – вареники) і варимо три хвилини після спливання, подаємо з соусом із томатної пасти.
КБЖУ на 100 г: білки – 4,77, жири – 7,36, вуглеводи – 33,86. Калорійність – 216,21.
Пісні кальмари, тушковані з морквою. Відео рецепт
Вечеря, повністю відповідає нормам правильного харчування може бути пісним, швидким у приготуванні і неймовірно смачним. Все це, безумовно відноситься до кальмарам, тушкованим з овочами.
Список продуктів:
- 700 грам свіжих кальмарів.
- Одна морквина.
- цибуля.
- Столова ложка рослинної олії.
- Сіль, перець за смаком.
Інгредієнти:
- Для того щоб кальмари легше очищалися, заливаємо їх на пару хвилин окропом. Після цього, все, що не відпало само, прибираємо ножем, відриваємо нутрощі. Чисті кальмари нарізаємо соломкою і укладаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина.
- Тим часом нарізаємо цибулю і тремо моркву. Готуємо їх як звичайну засмажку на сковороді з маслом. Коли овочі будуть майже готові викладаємо кальмарів, солимо і перчимо. Готуємо з закритою кришкою хвилин 10-15.
КБЖУ на 100 г: білки – 15,7, жири – 3,21, вуглеводи – 2,97. Калорійність – 96,59.
Пісна вечеря рецепти з простих продуктів: котлети цибульні
Неймовірно смачні та соковиті котлети з лука з великим вмістом вітаміну С і дієтичного змісту.
Список продуктів:
- Одна картопля.
- 4 цибулини.
- 3 столові ложки манки.
- Сіль, перець.
- Томатна паста.
- Дві столові ложки подсолнечногомасла.
- 1 стакан води.
Приготування:
- Картоплю відварюємо до готовності і натираємо на тертці, цибулю дрібно рубаємо, змішуємо з картоплею, солимо, перчимо, додаємо манку і формуємо котлетки. Їх обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом з обох сторін. Вогонь повинен бути невеликим, щоб цибуля встиг пропарити.
- Духовку розігріваємо до 180 градусів, деко застеляємо пергаментом, укладаємо туди котлетки і заливаємо водою, змішаної з томатною постій. Випікаємо хвилин 15.
КБЖУ на 100 г: білки – 2, жири – 3,04, вуглеводи – 14,08. Калорійність – 89,9.