Плов для схуднення. Добірка рецептів дієтичних.

Зміст:

Якщо не лукавити і говорити чесно, то насправді плов, приготовлений з м’ясом, ну ніяк не може бути для схуднення. Чому? Пояснюємо для схуднення і взагалі для здоров’я важливо дотримуватися роздільного харчування.

А основні правила роздільного харчування стверджують: не змішувати вуглеводи з білками. Дивимося на плов, рис — вуглеводи, м’ясо — білок. Так не можна заважати. Можливо, для багатьох такий розклад суперечить багатьом істинам, зате правда є правда. І якщо Ви хочете дійсно харчуватися здорово, готувати смачну їжу і втрачати зайву вагу, то потрібно враховувати деякі фактори.

Тому тут будуть представлені рецепти плову, який обґрунтовано допоможуть худнути.
Насамперед визначимося з рисом. Бажано для плову, так і для інших страв, купувати бурий рис. Він набагато корисніше білого, не такий калорійний, що сприяє налагодженню травлення і схудненню. І в ньому є клітковина, яка є корисним речовиною для нашого тіла. Клітковина для схуднення береться з бурого рису, овочів і фруктів.

Другим справою, для плову потрібна зелень. Хоча зелень завжди повинна бути в будинку і подаватися до будь-яких страв, якщо Ви стали на шлях здоров’я.

Третє, для схуднення намагайтеся готувати рис на пару. Тому бажано купити пароварку з рисоваркой в комплекті і готувати смачні каші.

Зелень і бурий рис — головні компоненти дієтичного плову. Таку кашу можна використовувати в будь-якій дієті, де в раціоні є порція рису. Навіть можна проводити цілу рисову дієту на плові з зеленню, салатами зі свіжих овочів і воді.

Плов для схуднення — дієтичний рецепт №1

  • 1 склянку рису,
  • 2 середніх моркви,
  • 2 середніх цибулини,
  • зелень, чорний перець,
  • оливкова нерафінована або сире рослинне масло.

Окремо приготуйте рис на пару, або просто відваріть без добавок.

На сковороду налийте трохи олії «для запаху», так щоб покрити тільки дно. Насеките цибулю дрібно кубиками, обсмажте. Додайте моркву, приготовану на тертці. Якщо масла не буде вистачати і почне підгоряти зажарка, то сміливо доливайте воду в сковороду. Нехай не так просмажиться, як більше пропарится або протушкується.

У ємність з рисом, додайте засмажену цибулю з морквою і дрібно нарубану зелень. Трохи посоліть і поперчіть. Їжте плов з салатом із сирих овочів.


Рада по варінні рису, щоб він вийшов сухуватим. Налийте мало води для варіння, коли вся вода почне википати і рис присыхать, потроху доливайте воду. Тоді рис виходить сухим.

На фотографії плов, приготовлений за рецептом №1. Я його готувала для фаршированих перців, вийшов дуже смачним.

Плов для схуднення — Дієтичний рецепт №2 в Пароварці

Зовсім дієтичний плов можна приготувати в пароварці.
Рис варити в пароварці, цілих очищених дві моркви і цибулину теж готуйте на пару. Натріть моркву на тертці і цибулю дрібно наріжте. Обов’язково додайте порізану зелень (кріп, петрушка і навіть шпинат).
З незвички плов може здатися прісним, тому купити заздалегідь приправу для плову.
Перемішайте рис з морквою, цибулею і зеленню, приправити спеціальної приправою для плову.
Тарілку, прикрасьте листочками салату, а на них накладайте плов.

Плов для схуднення — Дієтичний рецепт №3 з яблуками.

Солодкий плов з яблуками. Склянку рису, цукор 1ст.л, яблука, родзинок 30грамм, чорнослив 2шт, вершкове масло, за бажанням пакетик ваніліну.
Родзинки і чорнослив залийте склянкою окропом, щоб промити і прочистити. Яблука вимийте і наріжте шматочками, без серцевин.
Промийте рис, відваріть у воді з вершковим маслом. Варіть, поки не випарується вода.
Далі рис готується на водяній бані. У деко налийте води, поставте в нього каструлю з рисом і варіть до готовності.
Коли рис буде готовий, викладіть його на деко, посипте цукром, додайте родзинки і чорнослив, часточки або шматочки яблук. Перемішайте всі складіть у каструлю, накрийте кришкою і проваріть півгодини.
Хоча я раджу не варити, просто буде смачний плов з сирими яблучками.
Замість яблук можна класти улюблені фрукти.

Плов для схуднення — дієтичний рецепт №4 і 5

Якщо Ви не розумієте, як це плов без м’яса і думаєте, що плов без м’яса не може називати пловом. Тоді замінити звичайну пісну яловичину, свинину, качку на нежирне м’ясо курки.
Тільки все одно намагайтеся засмажку не робити жирної, наливайте в сковороду масла як можна менше. Краще долити води і тушкувати, ніж отримати калорійне блюдо.
Ще краще курки будуть гриби. Для плову підійдуть як гливи, так і печериці.
Гриби просто відваріть з травами окремо. Наріжте і додайте до рису.
Вийде свого роду дієтичний плов.
А взагалі намагайтеся готувати плов без м’яса і з різними овочами.

Leave a Comment