Новорічний стіл 2017: як не образити Півня і не набрати зайвих кілограмів

Зміст:

Якщо ви дотримуєтеся принципів правильного харчування (ПХ), тренуєтеся, худнете, сушитесь… то, найімовірніше, у вашому холодильнику міцно прописалася курка і яйця. На жаль, але якщо ви не хочете розсердити символ наступаючого року – вогняного Півня, то своїми харчовими звичками доведеться пожертвувати.

Що має бути на новорічному столі 2017

На новорічний стіл, присвячений зустрічі 2017 року, не можна ставити нічого, що нагадувало б примхливому півнику про його побратимів і вже, тим більше, подружок.

Так що ніяких курочок, індиків, запечених гусей або качок. І так, про яйця теж краще тимчасово забути. Жорстоко? Ну так, не з сиром ж зустрічати бій курантів? Чим же замінити яйця та курятину в звичних стравах?

Чим замінити яйця в новорічному меню 2017

Традиційне олів’є, без якого не обходиться навіть дієтичний новорічний стіл, обов’язково містить яйця. Їх дозволяє дієта, але не благоволить півень.

На допомогу приходять вегетаріанські рецепти, в яких частенько замінюють яйця сиром тофу або звичайним адигейським. Вийде дорожче, але по консистенції і навіть кольором, салат буде мало чим відрізнятися від звичного олів’є.

Рецепт олів’є без яєць для новорічного столу 2017

Отже, для олів’є «в законі» знадобиться:

  • пісна яловичина (взагалі її знадобиться багато для організації святкового столу). Всього 150 калорій на 100 грам, при цьому 22 г білка і вуглеводу;
  • свіжі огірки – мізерний вміст калорій, всього 15;
  • відварна морква – 25 калорій;
  • сир тофу – 73 калорії.
  • натуральний йогурт, зелень;

В результаті близько 90-100 калорій на 100 грам салату.

Ще поради чим можна замінити яйця в рік Півня

До речі, якщо ви плануєте зовсім ні на крок не відступати від дієти:

  • то можна замінити яйця насінням льону. Корисно, смачно і оригінально;
  • якщо ви готуєте солодку випічку, то яйця можна замінити дитячим яблучним пюре, без цукру, звичайно ж;
  • банани теж мають потрібні ступені в’язкості і додають злегка солодкуватий смак.

Дієтичне м’ясо замість курячої грудки в новорічному меню 2017

Традиційно прийнято вважати, що дієтичне м’ясо – це курка, курка і ще раз курка. Тому не дивно, що Півень змусив вас, тих хто худне, кілька розгубитися. Не турбуйтеся, зустрічати Новий рік за вегетаріанським столом не доведеться.

Є чимало незаслужено забутих видів дієтичного м’яса.

  • Яловичину, навіть, незважаючи на те, що у неї може і не бути жирових прошарків, не завжди можна назвати дієтичної. Наприклад, стегно – досить важкий для засвоєння вид м’яса. Добре підійде для тих, хто сидить на дієті, вирізка з передньої частини.
  • Телятина мало чим відрізняється від яловичини, хіба що віком і тривалістю готування. Однак, якщо брати в розрахунковому співвідношенні, то в телятині набагато менше жиру. Тому, якщо є можливість, то вибирайте м’ясо молодого теляти.
  • Конина не надто поширена, між тим, це досить низькокалорійний (де ви бачили товстих коней?), але при цьому вельми «серйозний» вид м’яса. До речі, в залежності від частини тулуба тварини, може бути навіть менш калорійна, ніж курка. Конина до того ж дає насичений, багатий, але нежирний бульйон. М’ясо дуже сподобається чоловікам, чудово підійде в якості основного блюда навіть у банальному відвареному вигляді.

Відварна конина з овочами для новорічного столу в рік Півня

Вам знадобиться:

  • 500 грам яловичини.
  • Овочі: морква, помідори, баклажани, кабачки, цвітна капуста.
  • Багато різної зелені.

Приготування:

  • Конину відварюють. Варити її треба досить довго, в залежності від віку тварини – до трьох годин. Не закривайте кришку під час кипіння, додайте цибулю, перець і часник за смаком.
  • Після приготування, (розварюється м’ясо і легко відділяється по волокнах), розріжте його і викладіть на велике блюдо.
  • У бульйоні відваріть овочі, які потрібно крупно нарізати, цвітну капусту просто розділіть на суцвіття. Викладіть до м’яса і щедро посипте зеленню.

Повірте, це блюдо перевершить за популярністю навіть класичні новорічні страви, щедро приправлені майонезом.

Кролятина теж прекрасна альтернатива курці, до того її приготування і калорійність мало чим відрізняється від запеченої курки, без якої не обходиться жоден святковий стіл.

Рибний день в новорічну ніч 2017

Риба стане прекрасною альтернативою будь-якій курці навіть на святковому столі.

  • До того ж такий варіант дуже порадує тих, хто дотримується різдвяного православного посту, що виключає не тільки курку і яйця, але і всі інші продукти тваринного походження, крім риби.
  • Якщо мова йде про рибу в контексті Нового року, то, погодьтеся, вона обов’язково повинна бути заливною. І не турбуйтеся, якщо гості будуть згадувати про легендарну фразу про заливну рибу на новорічному столі, то тільки у зворотньому сенсі.

Заливне з риби для новорічного меню 2017

Вам знадобиться:

  • Біла риба. Хоча підійде й інша.
  • Морква, 1-2 штуки.
  • Цибуля середня.
  • Упаковка желатину.
  • Перець горошок, мелений.
  • Лавровий лист.

Приготування:

  • Рибу необхідно очистити, випатрати і нарізати на порційні шматки. Потім її складають в каструлю, заливають водою і ставлять на вогонь. Після того як вода закипить, додаємо моркву і спеції, солимо.
  • Поки риба готується, підготуємо желатин – досить залити його холодною водою і почекати, поки він розбухне. Через 20 хвилин викладаємо рибу на тарілку для охолодження, а після очищаємо її від кісточок. Переварена риба легко відокремитися від скелета, так і від дрібних кісток.
  • Знадобляться силіконові формочки, підійдуть і ті, в яких зазвичай готуєте кекси. На їх дно покладіть філе риби. Розведіть в рибному бульйоні желатин і дайте йому повністю розчинитися. Чим насичений розчин, тим краще. Для цього, при варінні риби додайте мінімальну кількість води, рівно стільки, щоб покрити вміст.
  • Розлив у формочки бульйон з желатином, приберіть в прохолодне місце. Подавати на листі салату з шматочком лимона.

Трохи кмітливості, і ви цілком можете накрити дієтичний, і в той же час, смачний святковий стіл в кращих новорічних традиціях, при цьому, не зачепивши інтереси символу наступаючого року.

До того ж, це привід урізноманітнити своє ПХ-меню і в будні дні, не зациклюючись на одних і тих же продуктах.

 

Leave a Comment