Зміст:
В урочисту Новорічну ніч так хочеться побалувати себе смачними і вишуканими стравами. Однак всенародний свято – ще не привід порушувати дієту.
Для тих, хто строго дотримує свою стрункість, ми підібрали кілька рецептів низькокалорійних Новорічних салатів з рослинним маслом.
Салат Новорічний з рослинним маслом «Пагода»
Цей салат – ковток свіжого весняного повітря в морозну зимову ніч. Прекрасно поєднується з важкими м’ясними стравами.
Харчова цінність – 38,42 кал на 100 р.
- Білки – 0,93
- Жири – 1,52
- Вуглеводи — 5,51
Інгредієнти:
- яблуко зелене (велике) – 1 шт.,
- огірок свіжий – 2 шт.,
- сік лимонний – за смаком,
- часник – 1 зубчик,
- олія соняшникова – 3 ч. л.,
- цибулю зелений молодий – 4 шт.,
- кріп – 25 г,
- винний оцет – за смаком.
Спосіб приготування:
- зрізати з зеленого яблука і огірків шкірку. Очищене яблуко і огірки натерти на крупній тертці. Часник і листя кропу (без стебел) дрібно нарубати. Цибулю нарізати.
- Змішати підготовлені інгредієнти. Збризнути отриману суміш лимонним соком, залити оцет за смаком і заправити соняшниковою олією. Салат можна злегка посолити.
Салат Новорічний з рослинним маслом «Цезар» з палтусом
Коронний салат обов’язково повинен бути присутнім на святковому столі. Таким салатом, поряд з традиційним новорічним «Олів’є», може стати «Цезар» з палтусом. І зовсім необов’язково заправляти головний, королівський салат шкідливим майонезом або жирної сметаною.
Харчова цінність – 240.13 кал на 100 р.
- Білки – 10,73
- Жири – 19,32
- Вуглеводи – 5,75
Інгредієнти (з розрахунком на 4 порції):
- філе куряче – 200 г,
- копчений палтус – 120 г,
- сухарики житні – 60 г,
- томат «Черрі» – 7 шт.,
- салат «Романо» — 100 г,
- яйце перепелине – 7 шт.,
- соняшникову олію – 150 р,
- лимонний сік – 10 г,
- гірчиця їдальня – 1 ч. л.,
- каперси – 4 шт.,
- сир «Пармезан» — 30 р,
- цукор – щіпка,
- сіль – щіпка.
Спосіб приготування:
- куряче філе для зручності розрізати на 3 однакові шматки, обсмажити з одного боку до золотистої скоринки, перевернути, перекласти на змащене соняшниковою олією і підігрітий в духовій шафі деко і залишити запікатися на 14 хвилин при температурі 180-190 градусів.
- Перепелині яйця відварити, розрізати навпіл. Томати порізати на 4 частини. Сир «Пармезан» натерти. Копчений палтус порізати.
- Остигле куряче філе порізати на шматочки середніх розмірів, змішати з салатом «Романо» і копченим палтусом, додати томати «Черрі», перепелині яйця, сухарі і нарізані кільцями каперси.
- До отриманої суміші додати 1 ч. л. гірчиці, трохи цукру і дрібку солі. Збризнути все лимонним соком, посипати тертим сиром, заправити соняшниковою олією. Ретельно перемішати.
Салат з соняшниковою олією «Грецький».
Простий, смачний і вишуканий салат «Грецький» стане легкою, але живильним закускою до святкового провину.
Харчова цінність – 188,5 кал на 100 р.
- Білки – 3,9
- Жири – 17,83
- Вуглеводи – 3,42
Інгредієнти для святкового салату «Грецький»:
- цибулина невелика – 1 шт.,
- томат – 2 шт.,
- олія соняшникова – 6 ч. л.,
- бринза овеча – 100 г,
- перець червоний солодкий – 1 шт.,
- сіль – щіпка.
Спосіб приготування
- Цибулю, помідори і перець порізати великими шматками.
- Бринзу розтерти до м’якої маси і додати до овочів.
- Отриману суміш посолити і полити олією.
- Все ретельно перемішати.
Новорічний салат з рослинним маслом «Манекен»
У цьому салаті ми зустрічаємо прості, повсякденні інгредієнти в несподіваному поєднанні.
Харчова цінність – 103,16 кал на 100 р.
- Білки – 2,16
- Жири – 6,23
- Вуглеводи – 10,33
Інгредієнти:
- картопля – 500 р,
- капуста червонокачанна – 400 г,
- курячі яйця – 3 шт.,
- буряк середнього розміру – 1 шт.,
- яблука кислі – 2 шт.,
- олія соняшникова – 4 ст. л.,
- перець пекучий – 1 ч. л.,
- корінь хрону – 20 г,
- петрушка, кріп – невеликий пучок
- оцет яблучний – 2 ст. л.,
- сіль – 1/3 ст. л.
Спосіб приготування:
- картоплю відварити, нарізати кубиками, полити олією. Буряк відварити або спекти в духовці, нарізати дрібними кубиками, полити оцтом.
- Яблука натерти на тертці.
- Червонокачанну Капусту нашаткувати і посолити. Яйця курячі зварити, остудити і нарізати невеликими кубиками. Підготовлені інгредієнти змішати, заправити тертим хріном, посипати перцем.
- Корінь хрону можна замінити консервованим хріном. Зверху салат посипати мелкорубленной зеленню.
Новорічний салат з соняшниковою олією «Андромеда»
Велика кількість зелених овочів в цьому салаті роблять його коморі вітамінів і мінеральних речовин, а форель і спаржа надають йому пікантний, святковий смак. Такий салат не перешкода новорічної дієті!
Харчова цінність – 82,8 кал на 100 р.
- Білки – 5,64
- Жири – 5,47
- Вуглеводи – 2,87
Інгредієнти для салату:
- редис – 300 г,
- курячі яйця — 1 шт.,
- огірки свіжі – 2 шт.,
- цибулина середнього розміру – 1 шт.,
- яблучний оцет – 2 ст. л.,
- соняшникова олія – 4 ст. л.,
- гірчиця їдальня – 1 ч. л.,
- крес-салат — 1 пучок,
- філе форелі – 0,4 кг,
- сіль, мелений чорний перець – за смаком,
- білокачанна капуста – 0,25 кг,
- спаржа біла (консерви) – 0,4 кг
Спосіб приготування:
- капусту білокачанну дрібно нашаткувати, тонкими скибочками нарізати редис. Куряче яйце зварити, остудити і дрібно порубати з цибулею і огірками.
- З консервованої спаржі злити рідину. Спаржу змішати з редькою і капустою, посипати сіллю і перцем, полити оцтом, ще раз ретельно перемішати.
- Додати до мелкорубленому яйцю, цибулі та огірків крес-салат. Заправити суміш гірчицею.
- Філе форелі промити, висушити, дрібно нарізати. Обсмажити шматочки риби на змащеній олією сковороді.
- На блюдо викласти суміш капусти, спаржі і редиски. Зверху покласти шматочки форелі. Посипати все сумішшю яєць, цибулі, огірків і крес-салату.
Підраховуючи калорії ви завжди будете знати, чого можна чекати від святкового меню. Вдалих вам свят!