Зміст:
Всесвітній свято – не привід порушувати дієту і набирати зайві кілограми. Побалувати себе в Новорічну ніч можна без шкоди для фігури.
Ми зібрали для вас кілька рецептів малокалорійних салатів на Новий рік. Їжте спокійно, і нехай ніщо не затьмарює вам свято!
Малокалорійний салат «Повітряна леді».
Харчова цінність – 81 ккал на 100 г.:
- білки – 10;
- жири – 2;
- вуглеводи – 3.
Необхідні для малокалорійної салату інгредієнти:
- філе куряче – 300 г,
- горошок консервований – ½ банки,
- огірки свіжі – 150 г,
- сметана 10% — 150 г,
- кріп – 1 пучок,
- сіль.
Спосіб приготування:
- філе куряче промивається і вариться після закипання на середньому вогні 20 хвилин.
- Потім остуджується і нарізається кубиками середніх розмірів.
- Огірки ріжуться невеликими кубиками, кріп дрібно шинкуется.
Нарізане філе, огірки, консервований горошок складаються в святковий салатник, солятся і заправляють сметаною. Зверху салат посипається кропом.
Такий салат чудово втамовує відчуття голоду, не додаючи сантиметрів на вашу талію.
Салат на Новий рік «Ненавмисний пасаж».
Перенесемо в наше новорічне меню трохи свіжості і прикрасимо святковий стіл малокалорійним салатом «Ненавмисний пасаж».
Харчова цінність – 71,7 кал на 100 г.:
- білки – 1,1;
- жири – 2,3;
- вуглеводи – 12,4.
Інгредієнти для салату «Ненавмисний пасаж»:
- яблука середніх розмірів – 2 шт.,
- оливкова олія (кунжутна, гірчичне, лляна) – 1 ст. л.,
- велика цибулина – 1 шт.,
- цукор – 2 ст. л.,
- білокачанна капуста – 0,5 кг,
- сіль – щіпка.
Спосіб приготування:
- Капуста білокачанна, яблука і цибулю шинкують. Посипаються цукром і сіллю, ретельно перемішуються.
- Накриваються кришкою на 10 хвилин. Потім заправляють оливковою олією.
Цей легкий салат – ковток свіжості в пустелі важких м’ясних, рибних, складних святкових страв. На Новий рік обов’язково треба готувати подібний малокалорійний салат.
Нехай ваше святкове меню буде вишуканим і різноманітним!
Малокалорійний салат «Русалка».
Харчова цінність – 75,7 кал на 100 г.:
- білки – 3
- жири – 4,8
- вуглеводи – 5,4
Інгредієнти:
- тріска – 0,5 кг,
- огірки солоні – 100 г,
- яблука середніх розмірів – 3 шт.,
- помідори – 3 шт.,
- маленька цибулина – 1 шт.,
- майонез – 2 ст. л.
- гірчиця столова – за смаком,
- сметана нежирна – 2 ст. л.,
- сіль – за смаком,
- петрушка – пару гілочок.
Спосіб приготування:
- Невелика риба (тріску можна замінити хеком або лососем) поміщається в холодну воду і поставити на вогонь. У воду потрібно додати пару горошин перцю, сіль і лавровий лист.
- Після того, як вода закипіла, з неї знімається піна. Риба вариться ще 20 хвилин. Остуджується. Після цього м’ясо риби відділяється від кісток.
- Поки риба остуджується, береться 2 або 3 солоних огірка і нарізається кубиками середніх розмірів. Те ж саме потрібно зробити з яблуками і помідорами. Маленька цибулина дрібно шинкуется.
Овочі змішуються з рибою і отримана маса ретельно перемішується. При бажанні можна додати в блюдо трохи гірчиці і посолити. Салат заправляється «Русалка» сметаною та майонезом у рівних пропорціях. Зверху страву можна прикрасити гілочкою петрушки.
Малокалорійний салат «Русалка» не дозволить тим, хто сидить на дієті дамам померти від голоду в новорічну ніч.
Ситний і повний вітамінів, він прекрасно підійде до келиху шампанського в якості повноцінної закуски.
Салат на Новий рік «Латаття».
Харчова цінність – 69,9 кал на 100 г.:
- білки – 1,9;
- жири – 5;
- вуглеводи – 4,6.
Інгредієнти для салату «Латаття»:
- буряк середня – 1 шт.,
- цибуля ріпчаста – ½ шт.,
- сметана нежирна – 3 ст. л.,
- капуста квашена – 0,3 кг,
- петрушка – невеликий пучок
- сіль – щіпка.
Спосіб приготування:
- Буряк відварити до готовності (приблизно 1-1,5 години), потім натерти на крупній тертці.
- Цибулю очистити, помити, дрібно нашаткувати. Змішати натерту буряк з квашеною капустою і подрібненою цибулею.
- Отриману суміш можна трохи посолити. Заправити сметаною. Зверху салат посипати зеленню.
Салат «Латаття» — ще один лідер за низькою кількістю калорій на вашому святковому столі. Є прекрасним доповненням до основних страв.
Буряк допомагає при травленні, тому вона завжди повинна бути присутня в рясному новорічному меню.
Малокалорійний салат «Апельсиновий день».
Який Новий рік без вишукувань? Можливо, ви задумали провести свято в романтичній обстановці і не плануєте нічого готувати. Однак шампанське потребує хоча б легкої закуски.
У цьому випадку вам слід приготувати на Новий рік нескладний фруктовий салат. Приготування малокалорійної салату «Апельсиновий день» займе зовсім небагато часу, і у вас залишиться достатня кількість хвилин для спорудження зачіски, макіяжу та підбору сукні.
А якщо разом з вами Новий рік відзначатимуть ваші діти, цей салат — просто знахідка для святкового меню!
Харчова цінність – 137,9 кал на 100 г.:
- білки – 1,13;
- жири – 7,94;
- вуглеводи – 16,6.
Інгредієнти:
- малиновий соус (вишневий, полуничний) – 30 г,
- апельсин – 25 г,
- яблука солодкі – 25 г,
- виноград без кісточок – 25 г,
- сметана (вершки) – 30 г,
- груші – 25 г,
- лікер (коньяк) – 5 г на порцію.
Спосіб приготування:
- яблука і груші очищаються від шкірки, апельсини очищаються від шкірки. З фруктів видаляються кісточки.
- Апельсини, яблука і груші нарізати скибочками. Фрукти перемішуються з виноградом і укладаються в красивий салатник. Зверху фруктово-ягідна суміш заливається соусом.
Соус для салату «Апельсиновий день»:
сметана або вершки змішують з сиропом. В отриману суміш можна налити трохи лікеру або коньяку (якщо не передбачається, що салат будуть їсти діти).
Провести Новорічні свята не відмовляючи собі в гурманських вишукуваннях і при цьому не набравши непотрібні кілограми можливо! Всього-то треба підраховувати калорії і не дозволяти собі зайвого. Приємних вам свят!