Жирова дієта Кваснєвського — суперечить всім стандартам.

Завжди вважалося, що вживання меншої кількості жирів сприяє підтримці відмінною фігури. Відомо, що в одній молекулі жиру — 9 ккпл, а в молекулі вуглецю — 4 кал, тобто в 2,25 разів менше. Але раптом деякі дієтологи почали стверджувати, що з допомогою жирів можна худнути! Тільки для цього необхідно скоротити надходження вуглеводів в організм. Суть даної дієти, спрямованої на позбавлення від зайвої ваги, полягає в тому, що ви вживаєте меншу кількість вуглеводів, при цьому не відмовляєте собі у вживанні необмеженої кількості протеїнів (мається на увазі природні джерела протеїну, де у складі пртеиносодержащего продукту міститься велика кількість жирів). Крім цього ви також повинні вживати ненасичені рослинні жири.

ЖИРОВА ДІЄТА приводить в дію механізм знищення підшкірних жирових накопичень. Це призводить до значної економії внутрішньом’язових енергетичних запасів глікогену і внутрішньом’язового жиру. «Якщо ви бажаєте схуднути, мати ідеальну фігуру або просто здоровою людиною — забудьте про новомодних фруктово-кефірних дієт, «голодуваннях» і сміливо починайте активно вживати їжу з високим вмістом жирів!» — стверджує польський дієтолог Ян Кваснєвський.

Дослідженнями в області здорового харчування Кваснєвський займається вже близько 30 років. За цей час він вивів ідеальне співвідношення основних компонентів харчування, які повинні міститися в раціоні: білки – 1,0 г, жири — 2,5-3,5 граммови вуглеводи – 0,8 грама. Цю формулу ідеального ваги дієтолог назвав «Оптимальне харчування», яка допоможе прибрати жировий шар — дієта. Дана дієта знайшла своє застосування не тільки в боротьбі за чудову фігуру, але і для лікування, профілактики серцево — судинних, ниркових та інших захворювань. Так в чому ж секрет жирової дієти?

Все дуже просто! Доктор Кваснєвський рекомендує дотримуватися декількох простих правил: ставитися до прийому їжі як до ритуалу, тесть є в спокійній обстановці, розслабившись, повільно, ретельно пережовуючи їжу. Відмовитися від сторонніх справ, таких як: читання книги, перегляд телевізора, обговорення проблем, думки про роботу, рахунках та інших подібних речах. У той же час рекомендується під час їжі слухати якусь приємну музику, бажано класичну. Після прийому їжі необхідно відпочити 15 хвилин, а не відразу хапатися за справи. А давати фізичні навантаження на організм потрібно не раніше ніж через 2-3 години. Більшість дієтологів у цьому повністю згодні з Кваснєвським, а ось з приводу переліку продуктів які Ян рекомендує до вживання ведуться жорсткі дебати.

Суть дієти Кваснєвського.

В результаті багаторічних досліджень в даній області Кваснєвський зробив висновок, що потрібно вживати тільки легкозасвоювані продукти, так як вони дають більшу кількість енергії. Під це правило, на думку дієтолога, підходять тільки тваринні білки і, природно, жири. Тобто м’ясо, сало, сири, ікра… а Вживання інших продуктів Ян рекомендує звести нанівець або хоча б відмовитися від вживання у великих кількостях.

Наприклад, овочі і фрукти — продукти, що складаються на 75 – 95% з води. Замість їх вживання польський дієтолог рекомендує пити чисту воду, не даючи тим самим зайве навантаження на шлунок. «А як же вітаміни?»- з жахом запитаєте Ви. Все знову-таки до жаху просто: в рибі і, так званих, субпродуктах міститися необхідну кількість вітамінів, для підтримання нормального рівня життєдіяльності організму.

Як правило, дієтологи радять вживати більше рослинної жиру (соняшникова, оливкова олія), але за рівнем вмісту корисних речовин тваринний жир має вагому перевагу. Категорично відмовитися Красневский радить від всіх продуктів, де міститься клітковина: всі злакові культури і хлібобулочні вироби. На думку дієтолога, клітковина не засвоюватися організмом, з цього її спожитий безглуздо.

Що ж тоді є? На це питання Кваснєвський завжди відповідає так: « Яйця — 5-8 штук кожен день, м’ясо, сало, субпродукти, молоко, сметана, вершки, сири. І всі продукти повинні бути максимальної жирності!». Так само польський дієтолог дозволяє вживати продукти, що містять малу кількість вуглеводів — картоплю, вироби з борошна, овочі, але в дуже маленьких кількостях: не більше пари картоплин або шматочка хліба на добу. Кваснєвський стверджує, що цього цілком вистачить на цілий день, так як вся їжа дуже калорійна і ситна, але якщо хочеться ще поїсти, то не варто собі у цьому відмовляти. Ця дієта сильно відрізняється від дієти до весни ні грама жиру, але на ній теж худнуть.

У цій дієті немає ніяких вказівок з приводу прийому їжі, тобто їжте коли захочете! Зголодніли після 6? Немає проблем: з’їжте пару сирників з маслом, випийте склянку ряжанки або дуже жирного молока, а на десерт цілком спокійно можна з’їсти ложечку не солодкого мармеладу.

Жирова дієта Кваснєвського — Поради

На відміну від більшості дієтологів доктор Кваснєвський рекомендує переходити на дієту не поступово, а відразу. Вже незабаром ви відчуєте себе краще, відчуєте прилив енергії і оптимізму. Покращитися так само стан організму. Але найважливіше, що повинно порадувати жінок виснажують себе марними дієтами: через кілька місяців ваша вага стане ідеальним! Повні — схуднуть, худі, навпаки — поправляться. Надалі вам просто доведеться дотримуватися даної дієти, і організм сам буде підтримувати ваша вага в нормі.

Це не порожні обіцянки і не рекламний хід! У дієтолога Кваснєвського, тільки на території Польщі більше двох мільйонів послідовників, які вже протягом багатьох років практикують дану систему живлення і їх організм перебувати в прекрасному стані. Багато з них об’єднуються в невеликі клуби, де діляться новими рецептами з високим жиросодержанием.

Існує чимало критиків жирової дієти Кваснєвського: Дієтологи рекомендують зовсім інші пропорції їжі білків-0,7-0,8, жирів — 0,8-1,0 і вуглеводів — 3,6-4,0. Залежно від рухливості, на їхню думку, слід додавати 200-500 кілокалорій в день. Якщо ж дієта спрямована на схуднення, то слід взагалі нічого не додавати або ж дуже мало — 50-150ккал. А ідея позбавлення жиру з допомогою збільшення в 2-3 кількості жирів в їжі здається взагалі абсурдною.

Зараз дуже багато дієт яке обіцяють жінкам колосальне схуднення за невеликий час, при цьому не відмовляючи собі у «смачненьким». Таким «чудо-дієт» не варто довіряти, адже на їх дослідження йде в кращому випадку 2-3 роки, і то по 200-300 випадків, тоді як офіційна дієтологи проводить свої дослідження протягом не одного десятка років і враховує за кілька тисяч випадків!

Білки є основним будівельним матеріалом в нашому організмі, тому необхідно їх щоденне вживання. Медики вважають, що кількість білків має становити 12-15% від загальної кількості корисних речовин, які вживаються в їжу. Кваснєвський ж стверджує, що частка білків повинна складати 19%, при цьому не перевищуючи 1грамма на 1 кгвеса — надлишок перетворитися в жир! Важливо якість вживаних білків. Адже не кожен протеїн містить всі амінокислоти, необхідні нашому організму. Самий корисний білок яєчний та молочний. Їм трохи поступається білок м’яса. В рослинах ж зовсім інша картина: в кукурудзі немає необхідних амінокислот — триптофану і лізину, в бобах — метіоніну, у пшениці — лізину. «Якщо вже не хочете відмовлятися від рослинної їжі, — йде на поступку польський дієтолог, — комбінуйте пшеницю і боби, таким чином, хоч як наберете необхідні амінокислоти. Але все краще омлет ». На білковій дієті можна схуднути в спині, якщо ще додатково займатися спортом.

Вчені давно прийшли до висновку, що найкраще доповнювати тваринні білки рослинними. Яскравий приклад — пироги з м’ясом і капустою, пельмені… З них утворюється висока амінокислотна зв’язок, що забезпечує нормальну роботу кишечнику і шлунку.

Вуглеводи в жировій дієті Кваснєвського.

На думку дієтолога саме вуглеводи призводять до утворення підшкірного жиру. Показує це Кваснєвський на прикладі тварин – адже всім відомо, що худобу і птицю у сільськогосподарських угіддях відгодовують рослинною їжею, так як рослини основне джерело вуглеводів.

Основна частина вуглеводів у травному тракті перетворюватися в глюкозу. Глюкоза бути універсальним паливом в нашому організмі, тоді як у жирів більш різноманітний спектр дії: організм з них будує клітинні мембрани і виробляє гормони. При надлишку глюкози печінка запускає жироперерабатывающие процеси, тим самим звертаючи вуглеводи в «зайві» кілограми. І це є основною причиною зменшення кількості вживання злощасних вуглеводів. Але оскільки для переробки жирів організму потрібна енергія,то необхідно вживати около50 граммуглеводов щодня. «Якщо цього не робити — пояснює Кваснєвський — з’являться кетонові тіла, уламки жирових молекул, що призведе до кетозу». Подібний стан характеризується млявістю, сонливістю, неуважністю, а також розкладанням білків необхідних для м’язової маси.

Схуднення по дієті Кваснєвського.

Польський дієтолог рекомендує харчуватися приблизно 3 рази за день (частіше не захочеться, так як жири і білки довго переробляються організмом). Під забороною « перекуси», тільки повноцінний прийом їжі!

Зразкове добове меню по дієті Кваснєвського:

  • Сніданок: Омлет з трьох яєць (можна більше) зі шкварками, шматочок хліба, змочений жиром, чай без цукру.
  • Обід:150 граммполужирной свинини в панірувальних сухарях і обсмажені в клярі, кілька варених картоплин, розтертих в жирі від смаження, невеликий маринований огірок.
  • Вечеря: 2-4 сирника з вершковим маслом, вершки або молоко середньої жирності, несолодкий мармелад.

Leave a Comment