Зміст:
Це новий принцип, який пропонує не сідати на дієти, а змінити звичне харчування, відмовитися від застарілих стереотипів. Надмірна вага, підвищена стомлюваність, незадоволеність своїм зовнішнім виглядом, тілом, погане самопочуття — ось чим страждає сьогодні майже кожна людина.
Зайва вага сприяє розвитку захворювань внутрішніх органів і є захворюванням «століття». Цієї хвороби схильні 64% жителів Сполучених Штатів Америки, майже 60% у Китаї, 26% Росіяни , 28% у Франції.
Але надмірна вага проблема для більшості людей в першу чергу естетична. Рідко зустрінеш жінку, повністю задоволену своєю фігурою або яка жодного разу не вдавалася до якої-небудь дієті. Проте всі чудодійні дієти володіють серйозним недоліком, щоб скинути зайві кілограми. А потім їх не набирати доводиться дотримуватися обмежень в їжі все життя.
Як тільки людина повертається до звичайного для себе раціону, скинуті кілограми не тільки повертаються, але й подвоюються. Для ласунів краще відразу спробувати цукрову дієту, а то Монтіньяк повністю виключає цукор і сіль. Або спробуйте дієту Брауна в ній поєднуються фрукти на перекус, вуглеводи вранці, в обід білок.
Теорія Монтияка — що можна їсти все
Монтіньяк висунув теорію про те, що найпоширенішою причиною ожиріння є порушення функції підшлункової залози, яка відповідає за рівень інсуліну в крові, а його надлишок призводить до переробці вуглеводів в жир. Відбувається збільшення маси тіла, з-за того, що підшлункова залоза зношується під впливом різноманітних факторів (у тому числі і неправильне харчування) і порушується її основна функція (виробіток інсуліну).
Методика харчування Монтиньяка дозволить відновити функцію підшлункової залози.
Необхідно виключити з щоденного раціону «погані вуглеводи, які викликають підвищені викид інсуліну в кров.
- Ці вуглеводи містяться в білому цукрі (у чистому вигляді і в складі інших продуктів), солодощі (цукерки, вареннях, тістечок).
- Так само виключити з меню всі продукти пройшли виробничу обробку, особливо білий рис і хлібобулочні вироби з білого борошна; спиртні напої і солодкі газованої води, а так само кукурудзу та картоплю.
Слід перейти на «хороші вуглеводи». Їх особливість полягає в тому, що організм засвоює не повністю, а частково і з цього не викликають підвищення рівня цукру в крові.
Містяться вони в крупах грубого помелу і в деяких крохмаловмісних продуктів (сочевиця і боби), а так само в більшості фруктів і овочів (турнепс, салат, цибуля-порей, зелена квасоля і так далі) у яких високий вміст клітковини і малий вміст глюкози.
Принцип роздільного живлення: у жодному разі не змішувати продукти, що містять «погані ” вуглеводи» ( борошно, білий хліб, крахмалосодержащую їжу) з продуктами, в яких є ліпіди (яйця, рослинні олії, м’ясо) в одному прийомі їжі.
Принципи харчування по Монтіньяку, щоб їсти все.
Ось основні принципи харчування під час скидання ваги і нормалізації функцій підшлункової залози:
За 15 хвилин перед сніданком слід з’їсти свіжих фруктів, вони досить швидко перетравлюються і сприяють нормалізації функції кишечника. Фрукти завжди необхідно їсти на голодний шлунок! Про це ж говориться і в дієті Барона Бартиста — побільше фруктів.
Відмовитися від уживання цукру, а якщо ви ласун і вам це не під силу, можете компенсувати його нестачу цукрозамінником.
Зверніть увагу на те, що цукор додається виробником майже кожен продукт: випічку, хліб, кисломолочні продукти, консерви соки, ковбаси.
Поки не позбудетеся від непотрібних кілограмів, не вживайте продукти містили одночасно жири (ліпіди) і вуглеводи: шоколад, випічку, авокадо, горіхи, печінка, жирні молочні продукти, смажену картоплю. Особливо небезпечні соски і ковбаси, так як у них часто міститься крохмаль і борошно.
Вживайте тільки ті вироби, в приготуванні яких використовувалася борошно грубого помелу і тільки вранці.
Попрощайтеся з білим рисом і картоплею, особливо смаженої. Їжте тільки дикий рис або коричневий.
У складі основного страви на вечерю в обов’язковому порядку повинні бути бобові (цимес, горох, сочевиця, квасоля, лобіо).
Відмовтеся від напоїв, що містять алкоголь, навіть в малій кількості (вино, пиво).
Не вживайте кофеїн продукти, краще перейдіть на чай або просто воду. Перед їжею утримайтеся від вживання напоїв, а під час їжі обмежте або ж зовсім відмовтеся від споживання рідини, так як вона сприяє розбавлення шлункового соку і гальмує процес перетравлення їжі. Самі готуйте соки зі свіжих фруктів. У фрешах міститься велика кількість вітамінів і зовсім немає цукру.
Суворо дотримуйтесь графіка харчування — їжте три рази в день в заздалегідь визначений час. Після обіду, насиченого жирами, почекайте приблизно 3 години, і лише після цього їжте їжу, багату вуглеводами. Організм досить швидко пристосовується до такого трехчасовому ритму.
Вживайте якомога більше дієтичної клітковини, вона міститься в зелені (кріп, петрушка, салат, шпинат, щавель), бобових і зелених овочах і фруктах.
Слід тільки під час дієти суворо дотримуватися вищевикладених принципів. При досягненні бажаного ваги допускається ряд винятків, але це зовсім не означає, що можна знехтувати здоровою їжею і почати харчуватися всім, чим попало.
Головним завданням даного методу є досягнення стабільного ваги.
І пам’ятайте, що харчування — це звичка, і прийде час, коли питання правильного поєднання і вибору корисних продуктів для вас стане автоматичним.