Африканська дієта: панацея від багатьох хвороб XXI століття

Зміст:

Африканська дієта кожним роком отримує все більше популярності в усьому світі. І не даремно. Нещодавно фахівці взялися за дослідження раціонів народів різних країн. Виявилося, що неправильно харчуються місцеві жителі Угорщини, Бельгії, Чехії, а ось, здавалося б, у злиденній Африці їдять те, що потрібно!

Справа в тому, що меню бідняків дуже корисно для людського організму.

В ньому ви не знайдете:

  • ні шкідливого фаст-фуду
  • ні сосисок
  • ні смажених котлет
  • ні кави

На них у багатьох африканців просто не вистачає засобів.

Зате на їх столі завжди присутній так званий підніжний корм:

  • всілякі трави
  • коріння
  • місцеві фрукти
  • овочі

М’ясо, яйця, молочні продукти, звичайно, є, але їх зовсім небагато, так як вони теж коштують грошей.

Кілограми швидко не підуть

Загорілися бажанням випробувати на собі чудо-дієти? Тоді вперед.

До речі, сидіти на африканському раціоні можна досить тривалий час!

Хто бажає – може зробити його одним з принципів своєї здорового способу життя.

Завдяки дієті чорного континенту:

  • Посилиться імунітет;
  • Повільно, але вірно підуть ненависні зайві кілограми;
  • Нормалізується обмін речовин;
  • Знизиться рівень поганого холестерину в крові;
  • Значно знизиться ризик захворіти на рак, цукровий діабет 2 типу, гіпертонією.

Не бійтеся, що не знайдете необхідних продуктів. За ними, повірте, в Африку їхати не треба. Наприклад, листя баобаба можна замінити звичними для нас салатними, які легко знайти в будь-якому супермаркеті.

Основні принципи харчування на чорному континенті:

  • Ви практично не зустрінете м’яса в стравах. Його додають в мізерних кількостях в різні заправки для додання смаку і запаху.
  • А ось смажений арахіс присутній практично в кожній трапезі африканців. У такому вигляді цей продукт найбільш корисний, так як при смаженні у земляному горісі утворюються речовини, що допомагають в роботі серця і очищають судини.

До того ж у арахіс багатий:

  • вітамінами Е
  • групи В, РР, С
  • а також калієм
  • фосфором
  • залізом
  • цинком
  • магнієм.

Дієтологи стверджують, що цей горіх знижує апетит. В день потрібно з’їдати одну столову ложку цього продукти, адже він дуже калорійний: містить близько 600 ккал на 100 грамів.

  • Африканці солі майже не їдять і правильно роблять. Для додання їжі смаку використовують численні приправи. Їм не чужі харчові хитрощі: можуть з легкістю додати в солодкі страви зелень, а заправки – кокосову стружку.
  • Овочі та зелень – мабуть, найпоширеніша африканська їжа.

Особливо це стосується:

  • баклажанів
  • всіх видів капусти
  • квасолі
  • шпинату
  • кропу
  • петрушки

Їдять їх в основному на обід і вечерю, адже вранці на столі жителів Африки — каші або коржі.

  • Солодке і борошняне афиканцы люблять, можна навіть сказати, обожнюють. Так ось дозволити собі можуть нечасто – лише раз на тиждень.

Приблизне африканське меню на один день:

Сніданок:

  • каша з проса, зварена на воді, з додаванням арахісового масла

Обід:

  • трохи підсмаженого арахісу
  • листя зеленого салату
  • рибний суп з томатним соком
  • відварений рис з помідорами

На десерт:

  • сухофрукти
  • трав’яний чай

Полуденок:

  • сезонні фрукти

Вечеря:

  • пюре з картоплі
  • нежирний сир з кокосовою стружкою
  • теплий чай з ложечкою меду.

Leave a Comment