Зміст:
Африканська дієта кожним роком отримує все більше популярності в усьому світі. І не даремно. Нещодавно фахівці взялися за дослідження раціонів народів різних країн. Виявилося, що неправильно харчуються місцеві жителі Угорщини, Бельгії, Чехії, а ось, здавалося б, у злиденній Африці їдять те, що потрібно!
Справа в тому, що меню бідняків дуже корисно для людського організму.
В ньому ви не знайдете:
- ні шкідливого фаст-фуду
- ні сосисок
- ні смажених котлет
- ні кави
На них у багатьох африканців просто не вистачає засобів.
Зате на їх столі завжди присутній так званий підніжний корм:
- всілякі трави
- коріння
- місцеві фрукти
- овочі
М’ясо, яйця, молочні продукти, звичайно, є, але їх зовсім небагато, так як вони теж коштують грошей.
Кілограми швидко не підуть
Загорілися бажанням випробувати на собі чудо-дієти? Тоді вперед.
До речі, сидіти на африканському раціоні можна досить тривалий час!
Хто бажає – може зробити його одним з принципів своєї здорового способу життя.
Завдяки дієті чорного континенту:
- Посилиться імунітет;
- Повільно, але вірно підуть ненависні зайві кілограми;
- Нормалізується обмін речовин;
- Знизиться рівень поганого холестерину в крові;
- Значно знизиться ризик захворіти на рак, цукровий діабет 2 типу, гіпертонією.
Не бійтеся, що не знайдете необхідних продуктів. За ними, повірте, в Африку їхати не треба. Наприклад, листя баобаба можна замінити звичними для нас салатними, які легко знайти в будь-якому супермаркеті.
Основні принципи харчування на чорному континенті:
- Ви практично не зустрінете м’яса в стравах. Його додають в мізерних кількостях в різні заправки для додання смаку і запаху.
- А ось смажений арахіс присутній практично в кожній трапезі африканців. У такому вигляді цей продукт найбільш корисний, так як при смаженні у земляному горісі утворюються речовини, що допомагають в роботі серця і очищають судини.
До того ж у арахіс багатий:
- вітамінами Е
- групи В, РР, С
- а також калієм
- фосфором
- залізом
- цинком
- магнієм.
Дієтологи стверджують, що цей горіх знижує апетит. В день потрібно з’їдати одну столову ложку цього продукти, адже він дуже калорійний: містить близько 600 ккал на 100 грамів.
- Африканці солі майже не їдять і правильно роблять. Для додання їжі смаку використовують численні приправи. Їм не чужі харчові хитрощі: можуть з легкістю додати в солодкі страви зелень, а заправки – кокосову стружку.
- Овочі та зелень – мабуть, найпоширеніша африканська їжа.
Особливо це стосується:
- баклажанів
- всіх видів капусти
- квасолі
- шпинату
- кропу
- петрушки
Їдять їх в основному на обід і вечерю, адже вранці на столі жителів Африки — каші або коржі.
- Солодке і борошняне афиканцы люблять, можна навіть сказати, обожнюють. Так ось дозволити собі можуть нечасто – лише раз на тиждень.
Приблизне африканське меню на один день:
- каша з проса, зварена на воді, з додаванням арахісового масла
Обід:
- трохи підсмаженого арахісу
- листя зеленого салату
- рибний суп з томатним соком
- відварений рис з помідорами
На десерт:
- сухофрукти
- трав’яний чай
Полуденок:
- сезонні фрукти
Вечеря:
- пюре з картоплі
- нежирний сир з кокосовою стружкою
- теплий чай з ложечкою меду.