Правильне харчування — Перша страва

Зміст:

Яка ж роль першого страви? Роль полягає в стимуляції травних залоз.

Так само воно допомагає переварити їжу, яку ми з’їдаємо за обідом. Сокогонное дію перших гарячих страв є умовою наявності екстрактивними речовинами. Ці речовини знаходяться в м’ясі, грибах, рибі. Ще активують функцію травних залоз овочі. Тобто можна робити овочеві відвари, які є джерелом мінеральних солей.

Добре активує залози шлунка плодово-ягідний сік або овочевий. Його можна пити іноді замість супу. Свіжовичавлені соки містять велику кількість вітамінів і мінеральних солей.

Тому мають ще більшу користь. Наприклад, запобігти запори допоможе сливовий сік. Він активує рухову функцію кишечника.

Апельсиновий сік повний вітамінів і антиоксидантів. І дуже корисний після фізичних навантажень, коли як раз не вистачає цих компонентів.

Краще не прибирати зі свого раціону перші страви. Так як харчування всухом’ятку призведе до поганої роботи органів травлення. Можуть розвинутися різні хвороби. Наприклад, виразки шлунка і дванадцятипалої кишки, гастрит. Таке харчування говорить про поганий організованості і не серйозному відношенню до свого особистого здоров’я.

Корисніше вживати вегетаріанські або овочеві супи. Не рекомендується постійно їсти наваристі бульйони.

Правильне харчування — Прянощі.

Прянощі допомагають добре засвоїти їжу. Вони стимулюють захисні функції організму. Всі прянощі роблять з рослин. Всього виділяють дві великі групи.

Перша це місцеві прянощі. Друга група це класичні. До неї відноситься лавровий лист, перець, кориця, гвоздика, кмин, шафран, естрагон, імбир, ваніль, мускатний горіх. Ці прянощі давно користуються попитом у східної і європейської кухні. Червоні перці (капсикумы):перець стручковий, він же червоний, гострий, пекучий, мексиканський, іспанська, турецька, мадярський, паприка, чилі.

Кайенский перець, він же індійський, бразильський. Ті пряні рослини, які ростуть у певному районі, там же використовують у свіжому вигляді. Деякі прянощі мають стійкі аромати і смаки.

Різні приправи і прянощі можуть надати новий, вишуканий аромат звичайної страви. Воно буде сприйматися зовсім інакше. Так само не багато прянощі допоможе виправити запах страви, що нам не дуже подобається. При консервуванні овочів нам потрібно підвищити збереженість продукту. У цьому допоможе гвоздика, перець і лавровий лист. Ще одна не маловажна функція прянощів це фарбування продуктів. Вони допоможуть пофарбувати готові страви в різні кольори. Що естетично дуже красиво виглядає на столі.

Важливо правильно поєднувати ті чи інші види прянощів. Якщо все вміло зробити, то буде хороший результат – смачне блюдо. Наприклад, м’ясо краще або поперчити або начинити його часником. Так само можна поєднувати прянощі для соусу і вийде приготувати корисне, смачне блюдо.
Деяким важливо зменшити дозу солі у страві. В цьому теж допоможуть прянощі, які знижують норму солі. Існують малосолевые дієти, при яких знижується норма солі. Це, наприклад, захворювання серця і нирок, алергічні стани.
Правила зберігання прянощів. Перше – окрема банку на кожну пряність. Друге – кришка повинна щільно закриватися. Використовувати її тільки сухими руками або ложкою.

Правильне харчування — без радіонуклідів і нітратів.

Багато радіонуклідів знаходиться зернових культурах, коренеплодах, бадиллі картоплі, багаторічних бобових. Ну а найменше озимих зернових культурах і бульбах картоплі.

Тепер звернемо увагу на садово-городні культури. Вони в різній мірі накопичують радіонукліди. З-за свій біологічної структури найчистішими є огірки, редис, бульби картоплі, помідори, капуста. Наступна на черзі це моркву і буряк. Ну а більш за все радіонуклідів можна знайти бобах, горосі, квасолі, а з зелених культур – щавель.

Що стосується ягідних культур, то тут суниця, малина і агрус найменше вміщують радіонуклідів. Малу дозу цих компонентів має зерняткові і кісточкові культури ( вишні, яблука, сливи). Чорна і червона смородина більш забруднена радіонуклідами.

Важливо зауважити, що при обробці м’ясних продуктів можна зменшити вміст радіонуклідів. М’ясо вимочують близько двох годин в солоному розчині. Це знижує кількість цезію в кілька разів.

Кілька порад. Коли готуються страви з овочів. Краще знімати шкірку з них на 4 -5 міліметра. З капусти рекомендується зняти три, чотири аркуші. Ну а в курячих яйцях радіонуклідів найбільш багато в шкаралупі.
Трохи про грибах. Накопичення радіонуклідів у грибах залежить від виду. Мало їх знаходиться в опеньках осінніх, лисичках, білі, підберезники, рядках, підосичники, подзеленках. Ну а відповідно більше в маслюках, подцубниках, моховиках, говорушках.

Зменшити вміст в організмі радіонуклідів, а також їх накопичення допоможуть такі продукти. Це кальмари, водорості, морська капуста. Морські продукти збільшують стійкість організму до радіаційного впливу. Такі продукти містять мікроелементи, які допомагають зменшити кількість стронцію в нашому організмі.

Коли ми їмо м’ясо, яйця, сир, водорості, рибу, сири в організм надходить метіонін. Він сприяє виведенню радіонуклідів. Що стосується зменшення кількості стронцію, то тут можна їсти молочні продукти і яйця.

Так само при вмісті в нашому раціоні кураги, горіхів, буряків, урюку можна зменшити вміст цезію-137. Для імунітету та мобілізації захисних сил організму важливо щодня їсти натуральні вітаміни. Шипшина, червоний солодкий перець, чорна смородина, цитрусові, обліпиха, петрушка це вітамін С.
Зелений горошок, рослинні олії, горіхи, кукурудза, насіння, горіхи, печінка-це джерело вітаміну Е.

Коли в раціоні присутні овочеві та фруктово-овочеві соки з м’якоттю це сприяє збільшенню вітамінів і позбавлення від радіонуклідів в нашому організмі.

Схожі властивості мають пектинові речовини. Вони міститися в сливах, малині, грушах, крыжовниках, яблуках, чорній смородині, лимоні, вишні та винограді. Дуже багато пектину знаходиться в шкірці цитрусових. З неї готують цукати.

Продукти, що мають достатню кількість мінеральних солей і харчових волокон повинні подаватися кожен день у всіх сім’ях. На даний момент вони досить доступні. Тому буде відмінною звичкою використовувати такі продукти.

Білокачанну капусту можна додавати в різні салати. Вона має властивість очищати кишечник. Основа хорошого харчування – рослинні продукти, які збагачені харчовими волокнами.

Правильне харчування є обробка продуктів.

При правильній обробці можна знизити наявність нітратів. Овочі слід замочить в холодній воді (10 – 15 хвилин). Потім розрізати на 4 частини по серцевині і відварити у свіжій воді. У відвареної капусти нітратів ставати менше на 70 відсотків. А в картоплі знижується на 80, морква – 60 відсотків. Квашення і маринування овочів теж допоможе позбутися нітратів на 60-70 відсотків. Так як там присутній розсіл. А ось заморожування та зберігання овочів в підвалі не зменшує кількості нітратів.

Перейшовши на здорове харчування, переходите і на здоровий спосіб життя, займайтеся спортом. І навіть якщо ви відпочиваєте, тобто фітнес у відпустці, який допоможе вам почати активне життя.

Leave a Comment