Пісні солодощі. Чим смачненьким можна побалувати себе у Великий Піст?

Зміст:

Обмеження в харчуванні, які передбачає Великий Піст, роблять неможливим вживання звичних магазинних ласощів, до складу яких входять заборонені тваринні продукти.

Втім, для більшості господинь приготувати смачний десерт без використання яєць, молока, кефіру або вершкового масла теж досить проблемно.

Звичайно, існують загальні рекомендації з розряду:

  • замінити яйце половинкою банана або столовою ложкою крохмалю,
  • замість кефіру налити воду і дріжджі,
  • а замість вершкового масла використовувати рослинне.

Але як поведе такий замінник інгредієнта у випічці – не зрозуміло, а від десерту зовсім не хочеться несподіванок.

Наша відео добірка рецептів пісних солодощів допоможе не розчаруватися в нових стравах, а приверне домашніх тонким ароматом випічки з духовки. До того ж, більшість з них дієтичні, тому застосовувати їх можна і в звичайні дні, якщо ви стежите за фігурою.

Пісний маковий рулет без випічки. Відео рецепт

Цей рецепт справжня енергетично-вітамінна бомба! Ні, ми не про калораж, а про той заряд енергії та бадьорості, який він подарує завдяки своєму унікальному складу. Готується він легко і просто, знадобиться лише хороший блендер і трішки вправності, його навіть не потрібно випікати.

Інгредієнти:

  • 50 грам маку;
  • 50 г волоських горіхів;
  • 30 грам насіння соняшнику;
  • 2 банана;
  • столова ложка меду;
  • 3 чорносливу;
  • жменю родзинок;
  • кунжут для прикраси.

Приготування:

  • для початку мак заливаємо окропом до стану кашки і залишаємо хвилин на 20;
  • за цей час якраз встигнемо приготувати тісто. Для цього горіхи (можна взяти будь-які) перемелюємо в блендері разом з насінням – це мука для рулету. Банани так само збиваємо і з’єднуємо з борошном, додавши столову ложку меду. Виходить досить густа маса;
  • Килимок для приготування ролів потрібно загорнути у харчову плівку і рівним шаром викласти на нього тісто, зверху укласти шар розбухлого маку;
  • чорнослив і родзинки, які теж перемелені в блендері укладаємо на один край, за принципом начинки для ролів. Загортаємо, нарізаємо і насолоджуємося смаком.

КБЖУ на 100 г: білки — 6,72, жири – 17,94, вуглеводи – 21,82. Калорійність – 271,12.

Пісний мармелад – гарбуз в меду. Відео рецепт

Неймовірно простий і корисний рецепт приготування домашнього десерту, який можна в піст, з мінімальної кількості пісних інгредієнтів. Готується швидко і з мінімумом витрат, як енергетичних, так і грошових.

Отже, знадобиться:

  • 1 кг гарбуза;
  • 4 столові ложки меду.

Приготування:

  • гарбуз очищаємо від шкірки і нарізаємо півкільцями;
  • деко вкриваємо пергаментів і укладаємо на нього шматочки;
  • зверху поливаємо медом і відправляємо в попередньо розігріту до 230 градусів духовку;
  • випікаємо до м’якості, періодично перевертаючи.

КБЖУ на 100 г: білки – 1,25, жири – 0,27, вуглеводи – 10,61. Калорійність – 60,25.

Пісний пиріг з моркви. Відео рецепт

На смак цей кекс схожий на мюслі або енергетичний батончик, але трохи більше солодший і набагато соковитіше, секрет в тому, що в ньому, крім горіхів і вівсянки містяться ще яблуко і моркву. Вони те і додають пирога не тільки рыхлистую структуру, але і незвичайний аромат.

Інгредієнти:

  • 1 морква;
  • 1 яблуко;
  • 80 грамів вівсянки;
  • 30 грам меду;
  • 4 столові ложки оливкової олії;
  • 50 грам горіхів;
  • 1 чайна ложка розпушувача.

Приготування:

  • яблуко очищаємо від шкірки і насіння і трьом, як і морква, на середній тертці;
  • додаємо трохи цедри лимона, горіхову суміш і мед;
  • вівсянку змішуємо з розпушувачем і перемішуємо з іншими інгредієнтами;
  • в останню чергу додаємо масло, яке з’єднає їх один з одним в тісто;
  • суміш викладаємо у форму і випікаємо 30 хвилин, у духовці, розігрітій до 180 градусів.

КБЖУ на 100 г: білки – 2,68, жири – 14,1, вуглеводи – 15,41. Калорійність – 199,97.

Халва з манки з мигдалем. Відео рецепт під час посту

Рецепт для тих, хто не боїться труднощів на шляху до нового. Халва з манки – це, звичайно ж, досить калорійно, але за смаком зовсім неможливо відрізнити від халви покупної, зате корисніше і натуральніше.

Інгредієнти:

  • 3 склянки води;
  • 1 склянка цукру;
  • кориця;
  • 3 стеблинки кориці;
  • 1 склянка манної крупи;
  • цедра 1 лимона.
  • 50 грамів мигдалю.
  • 0,5 склянки оливкової олії.
  • 0,5 склянки соняшникової олії.
  • Пару штук гвоздик.

Приготування:

  • спочатку готуємо сироп, воду додаємо цукор, цедру лимона, гвоздику і корицю. Кип’ятити 5-10 хвилин, прибираємо складові і остуджуємо;
  • масло виливаємо в жаровню і добре прогріваємо;
  • потім акуратно додаємо манку і промешиваем;
  • смажимо до золотистого кольору, постійно помішуючи;
  • знімаємо з вогню, додаємо мигдаль, можна родзинки або цукати, будь-які інші горіхи;
  • тепер акуратно вливаємо сироп і знову ставимо на вогонь;
  • варимо до тих пір, поки суміш не буде відставати від стінок;
  • викладаємо у форму і охолодити.

КБЖУ на 100 г: білки – 3,41, жири – 16,97, вуглеводи – 35,97. Калорійність – 310,4.

Пісний пиріг з хурмою. Відео рецепт

На смак цей пиріг з оригінальним змістом, ніж-то нагадує чурчхелу, але більш ніжну і повітряну за смаком, ну і, звичайно ж, цей пісний пиріг.

Інгредієнти:

  • 2 хурми;
  • 4 столові ложки рослинної олії;
  • 1,5 склянки волоських горіхів;
  • 1,5 склянки борошна;
  • 0,5 склянки цукру;
  • 1,5 чайної ложки розпушувача;
  • 1,5 чайної ложки кориці.

Приготування:

  • хурму нарізаємо і перемелюємо в блендері, додаємо масло, цукор, борошно, кориці і розпушувач;
  • тим часом, горіхи трохи обсмажуємо на сухій розпеченій сковорідці і подрібнюємо, потім додаємо в тісто і перемішуємо;
  • суміш випікають протягом 40-45 хвилин при температурі 180 градусів.

КБЖУ на 100 г: білки – 6,46, жири – 23,56, вуглеводи – 30,35. Калорійність – 351,81.

Будь-який з цих рецептів можна зробити трохи менш калорійним, якщо замінити цукор на сахзам, а пшеничне борошно на вівсянку або висівки. Рослинна олія можна використовувати оливкову, виноградної кісточки або лляне.

Сподіваємося, що наша добірка рецептів пісних солодощів скрасить вам всі тяготи поста.

Також Вам буде цікаво:

Радимо поглянути:

Leave a Comment