Зміст:
Дієта «Вісім з половиною тижнів» розроблена ізраїльськими фахівцями в області дієтології. Дія її розраховано на нормалізацію і прискорення обмінно-відновних процесів організму. Адже давно відомо, що саме порушення обміну речовин є причиною зайвої ваги.
Суть методики «Вісім з половиною тижнів»
Дієта досить тривала, що випливає з її назви.
Якщо дотримуватися простих правил, то через два місяці:
- організм позбудеться від шлаків, токсинів та інших шкідливих речовин;
- в першу чергу очистяться печінку, нирки і кишечник;
- нормалізуються процеси травлення;
- відбудеться значне зниження ваги;
- покращиться загальний стан, з’являється легкість і відмінний настрій, підвищиться працездатність, нормалізується сон.
Основні правила раціону харчування
Більш, ніж на два місяці необхідно повністю виключити:
- м’ясні і рибні страви;
- консервовані продукти та пакетовані соки;
- будь-які крупи, крім гречаної;
- абсолютно всі солодкі страви;
Без обмежень можна вживати:
- натуральні овочі та зелень, печені буряки і моркву;
- молоко жирністю не більше 3,5% або будь-які кисломолочні напої;
- сир до 18% жирності;
- спеції і часник;
- гарячу воду до двох літрів в день.
Ізраїльські дієтологи прийшли до висновку, що тваринні жири і білки, що містяться в молочних продуктах, нормалізують роботу шлунково – кишкового тракту, клітковина овочів чистить організм, а гаряча вода розчиняє і виводить накопичилися в організмі солі.
Дієта передбачає наявність обов’язкових продуктів, які повинні бути присутніми в меню щодня:
- сирі перепелині яйця – 4 штуки, можна замінити наодно куряче;
- нежирний кефір – 1 літр,можна використовувати питний йогурт або інший кисломолочныйнапиток з низькою жирністю;
- гаряча вода кип’ячена – 2 літри;
- яблука свіжі середніх розмірів – 3 штуки.
Приймати їжу слід чотири рази з однаковими інтервалами часу. Останній – не пізніше, ніж за дві години до сну.
Дозволені до вживання продукти можна їсти, поки ви не відчуєте повного насичення. Так що голодувати вже точно не доведеться.
Особливості меню
Автори методики рекомендують:
- скласти приблизне меню на перші три тижні, включаючи щоденні обов’язкові продукти і чотириразове харчування;
- розписати меню на наступні три тижні з урахуванням тих же обов’язкові продуктів + щодня перед сном випивати одну столову ложку неочищеного оливкової олії;
- меню останніх трьох тижнів повністю повторює попередні три тижні. Але потроху потрібно додавати варене м’ясо птиці і варену рибу;
- по закінченні дієти обережно, невеликими порціями, включати в раціон варена або печена картопля, крупи і солодкі борошняні страви.
За досить тривалий час організм звикне до певного способу харчування, і може статися так, що замість вечері або полудня вам захочеться просто випити води, з’їсти сир або якесь зовсім легке блюдо.
Це означає, що методика пішла на користь і досягла своєї мети – ви змінили смакові звички, спосіб живлення і ставлення до їжі.
Достоїнства і недоліки дієти «Вісім з половиною тижнів»
- До переваг можна віднести вміст великої кількості клітковини, вкрай корисною для організму.
- До недоліків – щоденне вживання великої кількості гарячої води. Фахівці поки не прийшли до єдиної думки про її користь або шкоду під час очищення.
Тому, перш, ніж зважитися почати курс, обов’язково порадьтеся зі своїм лікуючим лікарем.