Зміст:
Не так складно схуднути, як потім зуміти утримувати стрілку терезів на одному показнику.
Способів схуднути існує безліч, і з усього різноманіття дієт обов’язково має знайтися та, що виявиться ефективною і зручною конкретно для вас.
На жаль, але найчастіше буває так, що навіть домігшись шляхом неймовірних зусиль потрібної позначки на вагах і приємного силуету в дзеркалі вечнохудеющие повертаються до свого звичного досі вазі. Причому чим швидше йшов вага, тим швидше «все повернеться на круги своя».
Для того щоб сміливо стверджувати, що «вагу взято», потрібно щоб він тримався мінімум один рік, не йшов серйозний плюс або мінус, а тримався на одній позначці.
Ваги, замріть!
На жаль, але для володіли зайвою вагою є сувора правда життя: якщо ваш спосіб життя одного разу привів вас до надмірною кілограмам, то ви робили не так. Відповідно короткострокова дієта дасть короткостроковий ефект.
Як би пафосно це не звучало для тривалого ефекту необхідно змінювати спосіб життя, погляд на ті чи інші речі, усталені звички.
Виходити з дієти потрібно плавно.
- Як би хотілося тут же засісти перед телевізором з вазою цукерок від цього варто утриматися.
- Плавність виходу полягає в тому, щоб поступово збільшувати калорійність раціону і при цьому уважно стежити за коливаннями ваги.
- У перший тиждень після дієти потрібно споживати на 100-150 калорій більше, якщо вага залишився колишнім, то можна додавати далі, але так само поступово.
Визначте калорійність свого меню.
- Якщо ви мали зайву вагу, то безумовно калорійність вашого меню була вище норми.
- Розрахуйте свій новий оптимальний раціон виходячи з своєї ваги і способу життя.
Приблизний розрахунок такий: якщо ви тричі в тиждень займаєтеся фітнесом або у вас рухлива робота, то потрібно споживати близько 30 калорій на кілограм ваги, якщо малорухливий спосіб життя, то 25 калорій.
Виходить, якщо ви офісний працівник вагою 65 кілограмів, то щодня ви має вжити 1625 калорій.
Слідкуйте за всім, що їсте.
Іноді калорійна їжа потрапляє в шлунок в «неофіційні» прийоми їжі. Наприклад, ви звикли з’їдати пачку горішків ввечері перед телевізором або постійно купуєте їх на роботу і самі того не помічаючи перекушуєте ними. А що, горіхи корисні для роботи мозку та інше. Так, але для того щоб дати підживлення мозку достатньо трьох-чотирьох горіхів, а не цілу пачку.
Дозвольте собі періодично вживати те, що дуже любите.
Продукти-улюбленці, як правило, дуже калорійні і шкідливі не тільки для талії, але і для здоров’я в цілому. Відмовитися від них, значить приректи себе на вічні страждання за якимось там сосискам. Це неправильний підхід.
Слідкуйте за здоров’ям
Вага може почати рости безконтрольно на тлі деяких захворювань, враховуючи, що сам жир вже провокатор ряду захворювань, то до стану свого здоров’я потрібно поставитися дуже уважно.
Найчастіше проблеми можуть бути:
- серцево-судинної сфері
- цукровому діабеті
- проблеми зі щитовидною залозою
У будь-якому випадку грамотне лікування, яке призначить лікар, має звести нанівець, або мінімізувати і вплив хвороб на вагу.
Якщо набір ваги пов’язаний з віковими змінами, то необхідно зменшити обсяг споживаних калорій, оскільки з віком сповільнюються метаболічні процеси.
Правило тарілки
Все життя виснажувати себе підрахунками калорій навіть при постійно наступаючому зайвій вазі зовсім не хочеться і навряд чи хтось стане це робити.
Є більш легкий спосіб харчуватися збалансовано і не калорійно. Для цього знадобиться звичайна тарілка діаметром не більше 25 сантиметрів.
Умовно розділіть тарілку на дві частини:
- Половину тарілки повинні займати овочі. Сирі, на пару, тушковані, запечені – не важливо. В цю ж половину входять фрукти – це теж на ваш розсуд.
- Чверть займає білкова їжа – м’ясо, риба, яйця.
- Інше вуглеводи – хліб, макарони, солодощі.
Це правило повинне дотримуватися під час будь-якого прийому їжі. Приміром, до стейку можна дозволити собі тушковану капусту, цілу половину тарілки, і навіть заїсти все це хлібом.
Безумовно, ділення це умовно і солодощі, які ви можете собі дозволити згідно з «правилом тарілки», зовсім не обов’язково викладати на цю саму тарілки поруч з порцією білка.
Якщо ви худнете, а не просто утримуєте вагу, то візьміть тарілку меншого діаметра, так ви зменшите обсяг споживаних калорій, але збережіть збалансованість раціону.