Зміст:
Правильне харчування необхідно для будь-якого віку. Система харчування «3 віку» розроблена для жінок старше 30 років допоможе швидко позбутися від зайвої ваги, нормалізувати травлення, а також змінити смакові звички для підтримки фігури в хорошій формі.
Дієта розбита на 2 етапи, тривалістю в 1 місяць кожен.
- На першому етапі значно більше обмежень, зате саме в цей час запускається механізм схуднення.
- У другій місяць харчування стає більш різноманітним.
Для досягнення максимального результату необхідно після сніданку випити 1 таблетку Modelform 30+. Перш ніж перейти на систему харчування, обов’язково прочитайте основні правила і рекомендації системи живлення 3 віку.
Система харчування 3 віку (30-40). Етап 1
Сніданок
- Сир 1-5% жирності або каша з рисової, пшоняної або вівсяної крупи.
- Готова страва має подумки поміститися в долоні – це і є оптимальна порція для жіночого організму.
- З напоїв вранці можна випити несолодка кава або чай.
Перший перекус:
- свіжі фрукти або заморожені ягідні суміші в необмеженій кількості.
Обід:
- глибока тарілка салату з будь-яких овочів з додаванням 150 гр пісного м’яса або морепродуктів (не більше 200 гр).
- Салат можна заправити оливковою олією, лимонним соком або бальзамічним оцтом.
Другий перекус:
- 200 мл нежирного йогурту або кефіру без цукру.
Вечеря:
- яєчний омлет з 2 яєць і чверті склянки нежирного молока
- 200 гр запіканки з нежирного сиру
- 250 гр запечених, тушкованих або свіжих овочів.
Система харчування 3 віку (30-40). Етап 2
На даному етапі з’являються додаткові варіанти страв, балувати себе якими можна 1 раз в тиждень. Також на цьому етапі звичний раціон доповнюється десертом.
Сніданок:
- мюслі з сухофруктами. Розмір порції розраховується так само, як і для каші. Розбавити сухий сніданок можна нежирним кефіром або молоком
- бутерброд з огірком, скибочкою філе курячої грудки з листям салату
- спагетті з твердих сортів пшениці (порція повинна поміститися в долоні). Доповнити блюдо можна свіжими або тушкованими овочами, якими можна замінити половину порції макаронів
- 2 картоплини, запечені в духовці без масла, з соусом з нежирного йогурту, зелені і соку лимона.
Десерт:
- невеликий шматочок нежирного сиру + стакан свіжовичавленого фруктового соку.
Перший перекус:
- яблуко, груша, апельсин, грейпфрут або вишня в необмеженій кількості.
Обід:
- овочевий салат з додаванням нежирного м’яса, заправлений лимонним соком або 1 ст. л рослинного масла. Склад салату залежить тільки від Вашої фантазії. Розмір порції необмежений
- Нежирне м’ясо з гарніром з овочів. Порція м’яса повинна бути менше обсягу однієї долоні. Розмір порції гарніру не обмежений
- 300 гр гарячого або холодного супу на овочевому або нежирному м’ясному бульйоні.
Дозволяється будь-який несолодкий напій.
Другий перекус
- склянка нежирного йогурту або кефіру.
Вечеря:
- починається зі склянки свіжого компоту із сухофруктів, а далі можете вибрати одне з блюд першого етапу або з додаткових.
- 200 гр запіканки з нежирного сиру без цукру
- 150 гр запеченої без масла риби + 150 гр салату з свіжих овочів, заправленого лимонним соком
- 150 гр курячого, рибного або м’ясного холодцю. Для приготування заздалегідь замочіть желатин і залийте їм шматочки м’яса або риби. Прикрасити страву можна морквою, зеленню або лимоном
- 150 гр морепродуктів з гарніром з морської капусти в пропорції 1:2.