Зміст:
Сирі яйця – універсальний продукт, який можна використовувати в процесі схуднення.
Його вживання підходить не всім людям чинності слизькій структури, що викликає у деяких неприємні асоціації.
Також їх смак у неприготовленном вигляді важко назвати вишуканим, що відштовхує особливо гидливих цінителів їжі.
Але варто скуштувати яєчний білок, і він стане одним з улюблених в раціоні.
Його склад багатий вітамінами A, B, PP, H і D, кальцієм, магнієм, залізом, фтором, що підвищує необхідність вживання яєць, котрі худнуть.
Переваги і недоліки вживання сирого яйця при схудненні
Основна перевага вживання яєць в процесі схуднення – велика вміст протеїну і відсутність елементів, що перешкоджають скиданню ваги.
Всі корисні мікроелементи для тих, що худнуть людей сконцентровані в білку, тому жовток краще використовувати для приготування їжі іншим членам сім’ї, які не мають проблем із зайвою вагою.
Висока концентрація мінералів і вітамінів у білковому продукті дає організму потрібну енергію, недоотриманий в результаті відмови від ряду продуктів нездорового харчування (скидання ваги передбачає вживання їжі з мінімальним вмістом жирів і вуглеводів).
Незважаючи на велику користь для організму, сирий яєчний білок може бути небезпечний. Відсутність термічної обробки може загрожувати людині сальмонельоз або гострою кишковою інфекцією. Особливу увагу зверніть на шкаралупу – вона повинна бути чистою.
Фахівці у сфері безпеки продуктів харчування рекомендують купувати яйця у перевірених птахофабрик, ретельно перевіряють продукцію або фермерів. Але навіть сертифікований товар може стати причиною захворювання.
Особливості вживання сирого яйця при схуднення
Завдяки слизової консистенції, яєчний білок є гарним засобом від кашлю. Воно пом’якшує горло і зменшує першіння. Зазначимо, що для вживання в сирому вигляді, яйце має бути кімнатної температури.
Котрі худнуть необов’язково вживати продукт сирим! Корисні речовини в такому випадку засвоюються тільки на 60%, а ось в приготованому вигляді – на 98%.
Як правильно вживати сирі яйця в процесі схуднення?
При скиданні ваги дієтологи рекомендують відокремити білок від жовтка. З 6 випитих за день яєць, у 4-5 жовток повинен бути вийнятий – він містить багато вуглеводів, вживання яких заважає скиданню ваги.
Крім яєць в дієтичний раціон можуть входити:
- Салати з капусти (білокачанної, пекінської, морський) і свіжих овочів.
- Дієтичний суп.
- Яблука, грейпфрут та інші фрукти.
- Знежирені молочні продукти.
- Хліб з висівок.
- Яловичина або телятина, риба або птах, присмачена гарніром з овочів (свіжих або протушенных).
- Чай без цукру, сік з свіжих фруктів.
Варто уникати вживання картоплі, бобових і кукурудзи.
Білок, випита вранці, дозволяє зарядити організм енергією на цілий день, наповнивши силами для бігу або зарядки – важливих складових схуднення.
Сирі яйця не можна назвати основним продуктом для схуднення і сидіти на дієті з одних яєць не варто. Але в якості додаткового джерела корисних мікроелементів цей продукт показує відмінні характеристики і його правильне вживання допоможе котрі худнуть в їх непростій справі.