Салат з низькою калорійністю

Для різноманітності дієтичного раціону і щоб дієта не здалася прісною, готуйте смачні салати. Підбирайте салати володіють низькою калорійністю. Виразно ясно, що самі низькокалорійні страви з овочів. Тому що тільки в сирих овочах найменше калорій на 100 грам, порівняно з іншими продуктами.

Найчастіше худнуть зриваються із-за жорстких дієт, в яких обмежені і порції і улюблені ласощі. І нерідко після таких суворих днів з холодильника змітається все, з’являється набір ваги. Ще може наступити «ефект плато», тому що організм пристосувався до жорсткого меню і обмежує витрати енергії.

Тому немає необхідності обмежувати себе у всьому, щоб розпрощатися з ненависними кілограмами. Включіть в раціон салати, які містять мало калорій і володіють високою насыщаемостью. З’їв миску салату, отримав мало калорій і ще пару годин ходиш ситий. Ось це класне схуднення!

Так давайте худнути смачно з допомогою салатів. Навіть такі гарніри можуть бути лакомками і приносити задоволення від схуднення. Тому заздалегідь запасіться будь-якими овочами і готуйте з наступними рецептами.

Але, спочатку прочитайте правила, дотримання яких робить воістину салати корисними і дієтичними:

  • Обходиться без майонезів, навіть самих знежирених. Тільки сметана самого низького відсотка жирності або повністю знежирена. Ще краще сире нерафіновану олію або соєвий соус. А ще краще просто лимонний сік.
  • Для салату брати тільки свіжі фрукти і овочі. Інакше він вийде не таким корисним і не принесе користі.
  • Забудьте про сіль. Використовуйте для приправ трави і прянощі, корицю, кінзу, імбир. Тільки спробуйте, хоч для експерименту. Салат набуває аромат і добре поєднується з іншими стравами.
  • Оцет не знадобиться, хіба що бальзамічний і то краще без нього. Ідеально замінює оцет вичавлені краплі з половинки лимона.
  • Для повного насичення (коли Ви дуууже сильно голодні) сміливо додавайте горіхи, але не більше 3-4 горішків.
  • Салат кушается на початку трапези. Тоді менше скушаете інших страв і вийде менше калорій. Привчайте себе їсти спочатку салат, а потім все інше. Головне почати, а потім звикнете.

Ще раз повторимо, що найбільш низькокалорійними салатами будуть салати з овочів. Тому нижче салати будуть рецепти, що містять сирі та варені овочі і фрукти або дуже низькі по калорійності інші продукти.

Буряковий салат. Відваріть буряк, натріть на тертці два солоних огірки і буряк. До них додайте зубчик часнику, видавивши його через часникодавку. На сковороду налийте столову ложку раст.олії, додайте дрібно посічену цибулю, заправте цибулю чайною ложкою томату. Цю заправку перемішайте з натертою буряком і огірком.

Відварений буряк володіє незначним ефектом проносного засобу.

Гарбузовий салат. По 100 грам моркви, гарбуза і яблук. Натріть на тертці овочі, додайте волоські горіхи і мед.

Салат із сиру з селерою. На 100 грам сиру, потрібно кореня селери 100 грам, який натріть на тертці. Поріжте 2 середніх помідора і все перемішайте, злегка посоліть.

Салат з дайкона. Даний салат підійде для будь-якого дієтичного харчування, він дуже низькокалорійний. Дайкон дуже корисний для здоров’я, містить велику кількість вітамінів і елементів. Їжте при запорах і проблеми з системою травлення. Також дайкон має жиророзчинні вітаміни, 150 грам салату з дайкона потрібно з’їдати щодня.

Для салату потрібен цибулю, мед, соєвий соус, дайкон, горошок консервований, кунжут.

Грецький салат. 2 середніх помідора, 1 огірок, 2 солодких болгарських перцю, маслини без кісточок, сир «Фета» (10 грам). Для заправки підійде тільки оливкове масло. Є ще багато варіантів цього низькокалорійного рецепту салату.

Помідори нарізати кубиками, огірок півкільцями, перець — тонкими смужками. Маслини за бажанням розрізати навпіл. Акуратно перемішайте всі нарізані інгредієнти, потім полийте соком лимона. Потім збризніть оливковою олією і в самому кінці додає сир «Фета», нарізаний кубиками.

Салат з фенхелю. Корінь фенхелю вимити й нарізати тоненькими кільцями, заправити лимонним соком і оливковою олією, потім солять. Фенхель сприяє схудненню.

Весняний салат.

2 огірка, 1 болгарський перець і листя салату. Чорний перець, лимонний сік, олія оливкова, сіль.

Перець і огірок нарізати кубиками, листя салату рвуть руками. Все з’єднати і приправити заправками.

Індійський салат з ананаса і яблук. Дуже низькокалорійний солодкий салат багатий вітамінами. Ананаси свіжі або консервовані-300 грам, картопля 200 г, яблука-200 г, сметана.

Картоплю відварюють в мундирі або готують на пару, очищають від шкірки і нарізають кубиками або пропускають через спеціальне ситечко. Ананас і яблука теж нарізають кубиками. Всі компоненти салату змішують і заправляють сметаною. Купуйте саму низкожировую сметану.

Салат з ананаса і квасолі. Ананас свіжий 1шт, квасоля стручкова 250 грам, мигдаль 50 грам, пів склянки ананасового соку, 1ст.л. соєвого соусу, винний оцет, 1ч.л. цукру, 1 пучок листя салату, 2ст.л. оливкової олії.

Квасоля нарізають кубиками, залити ананасовим соком і закип’ятити, а коли закипить, прикрутити вогонь і проварити на повільному вогні 5 хвилин. Потім охолодити і злити сік. Квасоля змішати з ананасом. Мигдаль натерти на тертці і всипати з інгредієнтів.

Окремо приготуйте заправку: соєвий соус змішайте з оцтом, оливковою олією, цукром, можна щіпку солі.

На тарілку викладають рвані листя салату, потім салат і поливають заправкою.

Якщо їсти одні салати, то це буде дуже низькокалорійна дієта і можна буде легко схуднути.

Leave a Comment