Як приготувати дієтичну запіканку? Топ смачних рецептів низькокалорійних рецептів

Зміст:

Пострадянське минуле, яке міцно укоренило у нас звичку з’їдати смачний сир або вчорашні макарони в блюді під назвою дієтична запіканка з химерним складом вже занадто глибоко засіло в нас.

Саме тому бажання замішати і запекти практично в крові.

До того ж, навіть самий невибагливий сир або морквина можуть стати цілком собі гідною стравою, якщо з’єднати їх в дієтичну запіканку.

Від такого частування не відмовляться навіть діти, адже запіканка – це завжди смачно, незалежно від того солодка вона або м’ясна.

Однак для того щоб запіканка вийшла не тільки дієтичної (в тому то секретів трохи – дієтичні продукти – дієтичне блюдо), але й смачною, пишною і апетитною слід осягнути деякі ази.

Дивно, але іноді яйце, збите до потрібної консистенції, може зіграти ключову роль.

Секрети, нюанси і рекомендації – все це дивимось і запам’ятовуємо з нашій відео добірки найкращих рецептів дієтичних запіканок.

Класична сирна запіканка без цукру. Відео рецепт

Дієтична запіканка з сиру «як у дитячому садку» полонить навіть багатьох дорослих, проте вміст цукру і борошна змушує відмовлятися від неї тим, хто стежить за фігурою.

А дарма, є можливість приготувати її, дотримуючись норм правильного харчування.

  • 200 грам сиру.
  • 40 грам цільнозерновий борошна.
  • 30 грам родзинок.
  • 2 яйця.
  • Стевія або сахзам за смаком.
  • Сода.
  • Лимонний сік.

Приготування:

  • Сир краще взяти м’який і не дуже жирний, для того щоб він краще тримав в’язкість маси. Сир, яйця, стевію змішуємо в блендері до однорідної маси. Суміш перелити в іншу ємність і вводимо борошно, ретельно помішуючи.
  • Потім додаємо трішки соди, погасивши її лимонним соком, додаємо ізюм, хоча можна обійтися і без нього, щоб знизити калорійність і кількість вуглеводів. Суміш викладаємо у форму, бажано, щоб вона була невелика і глибока. Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо 15 хвилин.

КБЖУ на 100 г: білки – 13,91, жири – 8,17, вуглеводи – 12,34. Калорійність – 181,34.

Дієтична овочева запіканка. Відео рецепт

Легкий і швидкий варіант для обіду або вечері, для останнього можна додати шматочок риби або грудки.

Готується просто, швидко,а виходить соковитою і низькокалорійної.

  • 450 грам цвітної капусти.
  • 450 грам брокколі.
  • 100 г стручкової квасолі.
  • 2 яйця.
  • 50 грам сиру.
  • 2 зубчики часнику.
  • 5 столових ложок натурального йогурту.

Приготування:

  • Для початку бланшируем овочі. Квасолю відварюємо в підсоленій воді 2-3 хвилини і викладаємо у форму. В цій же воді відварюємо цвітну капусту (достатньо двох хвилин) і в останню чергу брокколі. Саме брокколі краще залишити для верхнього шару, тому що воно виглядає яскравіше і смачніше.
  • Отже, овочі покладені в форму. Тепер потрібно нарізати часник і відправити туди ж. Яйця трохи солять і збивають. Овочі промащують йогуртом або сметаною, заливають яєчної сумішшю.
  • Запіканку відправляють в духовку, розігріту до 180 градусів на 15 хвилин, потім посипають сиром і дають постояти в духовці ще хвилин 10.

КБЖУ на 100 г: білки – 4,54, жири – 2,53, вуглеводи – 4,8. Калорійність – 56,04.

Рисова дієтична запіканка на сніданок. Відео майстер клас

Цей варіант найкраще підійде на сніданок, оскільки в ньому міститься достатня кількість вуглеводів, які забезпечать вас енергією на майбутній день.

Таку подачу оцінять ще й діти.

  • 1 яблуко.
  • 1 моркву.
  • 70 грам рису.
  • 1 склянку молока.
  • 1 яйце.
  • Сахзам або тростинний цукор.
  • Трохи ванільних сухарів для панірування.
  • Оливкова олія для змащування. Можна використовувати вершкове.

Приготування:

  • Рис заливаємо молоком, додаємо сахзам і ставимо готуватися. За цей час нарізаємо моркву і яблуко невеликими кубиками. Зверніть увагу, що моркву потрібно порізати трохи менше, тому що готується вона довше.
  • Яйце збиваємо з підсолоджувачем і змішуємо з яблуком та морквою. Форми, в яких буде подаватися запіканка (підійдуть ємності для кексів або креманки), ретельно промазуємо маслом за допомогою пензлика і посипаємо сухарями.
  • Укладаємо на дно рис, зверху морково-яблучну суміш. Відправляємо в духовку на 15 хвилин при температурі 190 градусів. І все, наша дієтична запіканка готова!

КБЖУ на 100 г: білки – 3,47, жири – 2,64, вуглеводи – 14,47. Калорійність – 95,72.

Макаронна запіканка з фаршем для тих, хто худнє. Відео рецепт

Зовсім не обов’язково вносити макарони в число заборонених продуктів, навіть якщо ви худнете. Вибравши макаронні вироби з борошна твердих сортів можна отримати блюдо, цілком відповідає нормам правильного харчування.

А класичний рецепт запіканки макаронів з фаршем, можна виконати і в дієтичному виконанні.

Список продуктів:

  • 400 грамів макаронів з пшениці твердих сортів.
  • 400 грам яловичого фаршу.
  • 1 цибулина.
  • 600 мл молока.
  • 2 яйця.

Приготування:

  • Макарони відварюємо до готовності в підсоленій воді. Фарш тушкуємо на сковороді з водою без додавання олії. Сюди можна додати улюблені спеції, коли м’ясо буде майже готове, викладаємо дрібно посічену цибулю і тушкуємо ще кілька хвилин.
  • Молоко збиваємо з яйцями і сіллю – це заливка для запіканки. На деко з високими бортиками викладаємо половину макаронів, трохи заливаємо молочно-яєчною сумішшю. Кладемо половину фаршу, що залишилися макарони і залишок м’яса. Зверху заливка.
  • Деко бажано накрити фольгою, щоб страва не підсохло. Ставимо в духовку на 40 хвилин при температурі 180 градусів.

КБЖУ на 100 г: білки – 9,12, жири -7,44, вуглеводи – 19,95. Калорійність – 186,21.

Leave a Comment