Один з бюджетних, швидких і низькокалорійних рецептів, які можуть замінити повноцінний сніданок, так і використовувати замість десерту для всієї родини.
Ситна запіканка з макаронами і сиром
Основні інгредієнти.
- Макарони з твердих сортів пшениці – 120 грам (412 Ккал).
- Сир жирністю 4% — 550 грам (748 Ккал).
- Яйця курячі – 3 штуки (259 Ккал).
- Цукор рафінований – 155 грам (618 Ккал).
- Ванілін – 0,5 грама.
- Манка грубозерниста – 1 ст. ложка (49 ккал).
- Масло вершкове – 0,5 ч. ложки (33 Ккал).
Покроковий рецепт з фото і спосіб приготування запіканки.
- Крок №1. Відварити макарони з твердих сортів пшениці до готовності «аль денте», злити воду, змастити 1 ч. ложкою олії і охолодити.
- Крок №2. 550 грам нежирного сиру розтерти до м’якого стану виделкою або в блендері.
- Крок №3. Додати в сирну масу три курячих яйця, ванілін, столову ложку манки і 155 грам цукру. Знову гарненько збити до однорідної пишної консистенції.
- Крок №4. Охолоджені макарони змішати з ретельно яєчно-сирною сумішшю.
- Крок №5. Чавунну форму для випічки повністю змастити вершковим маслом і рясно обсипати манною крупою, щоб тісто не пригоріло і не прилипло до форми.
- Крок №6. Обережно викласти готову суміш у обсипану форму, злегка придавивши лопаткою.
- Крок №7. Поставити форму з заготівлею в добре розігріту духовку на середню поличку, і випікати 45 хвилин при температурі 200-210 градусів.
- Крок №8. Коли верх запіканки підрум’яниться, дістати форму з духовки і дати трохи «відпочити» — хвилин 10-15.
- Крок №9. Після цього запіканка легко лопаткою дістається з форми. Перекласти її на блюдо і прикрасити ягодами. Подавати порційно, поливаючи сметаною або улюбленим джемом.
Калорійність готової запіканки – 2120 Ккал, вагою в 1250 грам.
Калорійність порції в 150 грам – 254,4 Ккал.
Дієтичним дане блюдо можна назвати тому, що воно не містить жирів. А вуглеводи у вигляді макаронів з твердих сортів пшениці практично не містять клейковини, яка сприяє збільшенню ваги тіла.