Низькокалорійні десерти

Зміст:

Такі кулінарні шедеври існують! Незважаючи на те, що багато хто вважає це явище чимось на зразок заміни м’яса соєю, низькокалорійні десерти – справжній вихід для ласунів. Лише 2% жителів нашої планети не є прихильниками солоденького. Решта без винятку люблять солодощі. І не дивно: адже ще з дитинства ми звикаємо до солодкого материнського молока.

Крім того, «гормон щастя» або сератонін – невід’ємна складова солодкого. В ЦНС виробляються ендорфіни, заспокоюючі, умиротворяючі. Ось чому рекомендують з’їсти шоколадку, коли ви перебуваєте в пригніченому стані чи відчуваєте стрес. Якщо ж ви на дієті, то напевно підраховуєте калорії, щоб не з’їсти зайвого.

Ось тут то і починається справжнє випробування. Як відмовитися від смачного на шкоду стрункої фігури? Існують десерти, якими можна поласувати шкідливо для фігури. Наприклад, випічка, в якій не використовується масло і яйця, має малу кількістю калорій, а сорбети, суфле і желейні тортики відрізняються легкістю.

Сорбет: кавуновий або цитрусовий?

Дуже смачний та ніжний десерт не просто насичує, але й освіжає в жаркий день. Тому в літню спеку це незамінний рецепт. Кавуновий сорбет – низькокалорійний десерт: в одній порції всього 85 ccl.

Для приготування кавунового сорбету потрібні такі інгредієнти:

  • 1/3 склянки журавлинного соку;
  • 0,5 склянки цукру;
  • Желатин – 2 пакетика;
  • Кавунова м’якоть — 400 гр.

Кавунове «сировина» збити в блендері до єдиної маси, додати цукор. Журавлинний сік змішати з желатином, прогріти на помірному вогні. З’єднати склади, змішати. Масу виливають у форму. Коли затвердіє, збивають ще до придбання легкості. Потім накривають плівкою і поміщають в морозильну камеру на шість годин.

Для приготування цитрусового сорбету знадобляться такі компоненти:

  • Апельсин;
  • Лайм;
  • Мандарин;
  • Склянка цукрової пудри;
  • 100 гр води.

З цитрусових знімають цедру, змішують з цукровою водою. Варять на повільному вогні хвилин п’ять після кипіння. Суміш охолоджують, проціджують. Сік вичавлюють з фруктів, фільтрують, з’єднують з сиропом. Далі виконують заморожування і подрібнення як в першому рецепті. Калорійність цитрусового десерту – не більше 100 ccl.

Замість шоколадки – мус!

Якщо бажання з’їсти шоколадку непідвладне вашому розуму і тіла, «обдуріть» організм. Приготуйте шоколадний мус, який за смаком нічим не гірше традиційного ласощі, а калорійність його всього 350кКл.

Для приготування знадобляться:

  • Столова ложка какао;
  • 100 грамів вершків 33% жирності;
  • Фруктоза – 4 столових ложки.

Інгредієнти змішують в блендері до міцної піни. Викладають в красиві розетки і прикрашають збитими вершками.

Фруктові солодощі набагато корисніше

Отже, коли доля змусила вас відмовитися від кондитерських виробів і випічки, зверніть свій погляд на дари природи. На основі ягід і фруктів виходять дуже смачні низькокалорійні десерти, з приготуванням яких легко впорається будь-яка господиня.

Наприклад, англійський десерт має божественний смак, а в одній порції 250 ccl.

Щоб приготувати це «ангельську» страву знадобляться:

  • Яблука – 4шт;
  • Апельсин;
  • Вишні свіжі або консервовані;
  • Мюслі горіхові.

Яблука нарізують скибочками, додають вишні і апельсиновий сік. Змішують і кладуть у форму. Мюслі висипають зверху і запікають у духовці не більше двадцяти хвилин. За цей час фрукти дадуть сік, а пластівці розбухнуть. Теплий десерт кладуть у креманки і прикрашають сорбетом.

Салат з фруктів: для дієти

По суті, приготування салатів буде відрізнятися тільки інгредієнтами і заправкою. Що можна додавати в салат? Змішуйте фрукти і ягоди, згідно індивідуальним переваги: наприклад, полуниця відмінно поєднується з ківі, а малина – з динею.

Такі низькокалорійні десерти стануть гарантією того, що ви не побіжите в цілодобовий супермаркет за жаданим тортом. Організм отримає свою дозу солодкого – і заспокоїться. В якості обрамлення використовуйте сметану, йогурт, мед, вершки, лимонний сік, м’яту.

Без випічки: чізкейк

Знаменитий у всьому світі сирний пиріг можна приготувати без запікання, так і калорійність його буде значно менше, ніж в оригінальному рецепті.

Для створення кулінарного шедевру знадобляться:

  • Білки яєць – 2;
  • Пакет желатину;
  • Сир 0,1 жирності – 200 гр;
  • Йогурт натуральний – 100 гр;
  • Сік одного лимона;
  • Мед – 3 ст. ложки;
  • Фрукти, ягоди.

Лимонний сік змішують з водою 1:1. Додають желатин і дають розбухнути п’ять хвилин. Гріють на малому вогні до розчинення. Йогурт, сир і мед змішують, додають желатинову масу. Збиті раніше білки вливають у суміш. Дно формочки укладають ягодами і виливають отриману суміш. Через чотири години охолодження ви зможете спробувати низькокалорійний десерт ніжного смаку.

Не позбавляйте організм солодкого! З допомогою корисних і смачних ласощів ви легко переживете дієтичний період, а то й зовсім розлучитеся з борошняних, відкривши новий світ смаків.

Leave a Comment