Зміст:
Такі кулінарні шедеври існують! Незважаючи на те, що багато хто вважає це явище чимось на зразок заміни м’яса соєю, низькокалорійні десерти – справжній вихід для ласунів. Лише 2% жителів нашої планети не є прихильниками солоденького. Решта без винятку люблять солодощі. І не дивно: адже ще з дитинства ми звикаємо до солодкого материнського молока.
Крім того, «гормон щастя» або сератонін – невід’ємна складова солодкого. В ЦНС виробляються ендорфіни, заспокоюючі, умиротворяючі. Ось чому рекомендують з’їсти шоколадку, коли ви перебуваєте в пригніченому стані чи відчуваєте стрес. Якщо ж ви на дієті, то напевно підраховуєте калорії, щоб не з’їсти зайвого.
Ось тут то і починається справжнє випробування. Як відмовитися від смачного на шкоду стрункої фігури? Існують десерти, якими можна поласувати шкідливо для фігури. Наприклад, випічка, в якій не використовується масло і яйця, має малу кількістю калорій, а сорбети, суфле і желейні тортики відрізняються легкістю.
Сорбет: кавуновий або цитрусовий?
Дуже смачний та ніжний десерт не просто насичує, але й освіжає в жаркий день. Тому в літню спеку це незамінний рецепт. Кавуновий сорбет – низькокалорійний десерт: в одній порції всього 85 ccl.
Для приготування кавунового сорбету потрібні такі інгредієнти:
- 1/3 склянки журавлинного соку;
- 0,5 склянки цукру;
- Желатин – 2 пакетика;
- Кавунова м’якоть — 400 гр.
Кавунове «сировина» збити в блендері до єдиної маси, додати цукор. Журавлинний сік змішати з желатином, прогріти на помірному вогні. З’єднати склади, змішати. Масу виливають у форму. Коли затвердіє, збивають ще до придбання легкості. Потім накривають плівкою і поміщають в морозильну камеру на шість годин.
Для приготування цитрусового сорбету знадобляться такі компоненти:
- Апельсин;
- Лайм;
- Мандарин;
- Склянка цукрової пудри;
- 100 гр води.
З цитрусових знімають цедру, змішують з цукровою водою. Варять на повільному вогні хвилин п’ять після кипіння. Суміш охолоджують, проціджують. Сік вичавлюють з фруктів, фільтрують, з’єднують з сиропом. Далі виконують заморожування і подрібнення як в першому рецепті. Калорійність цитрусового десерту – не більше 100 ccl.
Замість шоколадки – мус!
Якщо бажання з’їсти шоколадку непідвладне вашому розуму і тіла, «обдуріть» організм. Приготуйте шоколадний мус, який за смаком нічим не гірше традиційного ласощі, а калорійність його всього 350кКл.
Для приготування знадобляться:
- Столова ложка какао;
- 100 грамів вершків 33% жирності;
- Фруктоза – 4 столових ложки.
Інгредієнти змішують в блендері до міцної піни. Викладають в красиві розетки і прикрашають збитими вершками.
Фруктові солодощі набагато корисніше
Отже, коли доля змусила вас відмовитися від кондитерських виробів і випічки, зверніть свій погляд на дари природи. На основі ягід і фруктів виходять дуже смачні низькокалорійні десерти, з приготуванням яких легко впорається будь-яка господиня.
Наприклад, англійський десерт має божественний смак, а в одній порції 250 ccl.
Щоб приготувати це «ангельську» страву знадобляться:
- Яблука – 4шт;
- Апельсин;
- Вишні свіжі або консервовані;
- Мюслі горіхові.
Яблука нарізують скибочками, додають вишні і апельсиновий сік. Змішують і кладуть у форму. Мюслі висипають зверху і запікають у духовці не більше двадцяти хвилин. За цей час фрукти дадуть сік, а пластівці розбухнуть. Теплий десерт кладуть у креманки і прикрашають сорбетом.
Салат з фруктів: для дієти
По суті, приготування салатів буде відрізнятися тільки інгредієнтами і заправкою. Що можна додавати в салат? Змішуйте фрукти і ягоди, згідно індивідуальним переваги: наприклад, полуниця відмінно поєднується з ківі, а малина – з динею.
Такі низькокалорійні десерти стануть гарантією того, що ви не побіжите в цілодобовий супермаркет за жаданим тортом. Організм отримає свою дозу солодкого – і заспокоїться. В якості обрамлення використовуйте сметану, йогурт, мед, вершки, лимонний сік, м’яту.
Без випічки: чізкейк
Знаменитий у всьому світі сирний пиріг можна приготувати без запікання, так і калорійність його буде значно менше, ніж в оригінальному рецепті.
Для створення кулінарного шедевру знадобляться:
- Білки яєць – 2;
- Пакет желатину;
- Сир 0,1 жирності – 200 гр;
- Йогурт натуральний – 100 гр;
- Сік одного лимона;
- Мед – 3 ст. ложки;
- Фрукти, ягоди.
Лимонний сік змішують з водою 1:1. Додають желатин і дають розбухнути п’ять хвилин. Гріють на малому вогні до розчинення. Йогурт, сир і мед змішують, додають желатинову масу. Збиті раніше білки вливають у суміш. Дно формочки укладають ягодами і виливають отриману суміш. Через чотири години охолодження ви зможете спробувати низькокалорійний десерт ніжного смаку.
Не позбавляйте організм солодкого! З допомогою корисних і смачних ласощів ви легко переживете дієтичний період, а то й зовсім розлучитеся з борошняних, відкривши новий світ смаків.