Яєчна дієта на 4 тижні: докладний раціон для кожного дня.

Зміст:

Схожі статті:

Саме яйця є джерелом одним з найбільш необхідних речовин, для поліпшення роботи мозку – ніацин.

Речовина сприяє утворенню статевих гормонів. Складається з вітаміну К, завдяки якому нормалізується процес згортання крові, також холін, завдяки якому відбувається поліпшення пам’яті і виведення отруйних речовин із печінки.

Крім перерахованого вище до складу яєць входять такі вітаміни, як А, Е, практично вся група В і D.

Мінеральні речовини, такі як фолієва кислота, кальцій, біотин, йод, калій, мідь, залізо, кобальт, білки, які мають велику цінність і біорегулятори.

Яйця — як дієтична їжа

Багато хто думає, що яйця є важким продуктом для перетравлення нашим організмом. Повністю відмовитися від цієї теорії не буде правильно. Вся таємниця полягає в їх правильному приготуванні. Тут працює наступна закономірність – чим більш тривалий процес приготування яєць, тим важче відбувається їх перетравлення. Самим ідеальним рецептом приготування яєць, на думку більшості дієтологів – варення некруто.

Яйця не відносяться до категорії калорійних продуктів.

Швидше за все, відчуття ситості яке ми відчуваємо після з’їденого одного яйця, і дало початок такого міфу. Але в реальності, якщо ви ставите собі за мету позбавитися від зайвої ваги, яйця стануть для вас незамінним продуктом. Включаючи в себе величезну кількість, найнеобхідніших елементів, калорійність одного примірника становить приблизно 80-100 калорій (це залежить від розмірів). І що не менш важливо більшість калорій містяться саме в жовтку, а не в білку.


Чому ця дієта заснована на яйцях?

На думку вчених, які вивчали властивості яєць, було виявлено незвичайне їх властивість. Якщо на сніданок людина буде з’їдати яйце в будь-якому вигляді (смаженому, вареному або некруто), вага втрачається на дві третини в більшій кількості, ніж у інших.

Головним секретом такої ефективності яєць є швидке досягнення відчуття ситості. Після їх вживання ви протягом довгого часу не згадаєте про голод. Державний університет Луїзіани проводив експеримент, в ході якого проводилися спостереження за жінками, у яких спостерігався надмірна вага і їх гастрономічними уподобаннями.

Ті жінки, які намагалися дотримуватися дієти, яка містить мінімальну кількість жирів, було рекомендовано в якості сніданку вживати, на вибір або пару яєць або бублик. Кількість калорій в обох продуктах рівнозначне. Крім цього, жінками з обох груп споживалися яйця з бубликами в однаковій кількості.

І як не дивно через вісім тижнів такого виду сніданку, у тих жінок, які вибрали в якості сніданку яйця, в порівнянні з любительницами бубликів пішло на 65 відсотків більше ваги, і практично в два рази зменшилася талія. А так само представниці першої групи відзначали підвищення життєвого тонусу і збільшення кількості енергії.

Так само завдяки значним досліджень проведених раніше на більш ранніх термінах стало відомо, що ситість у любителів яєчних сніданків має більш тривалий термін в порівнянні з любителями різноманітних сирних бутербродів. В результаті ми отримуємо меншу вживання їжі протягом дня. Як не дивно, не до кінця відома причина ситості яєць, але однією з основних причин є білковий склад.

Ось слова одного з дослідників доктора Никхила Дхурандхара: «навіть при абсолютно рівноправний кількості калорій в продуктах, яйця все одно, сильніше наситять організм. Поснідавши яйцями людина, зменшує обідню порцію. Ефективність від вживання яєць триває протягом двадцяти чотирьох годин».

При дотриманні яєчної дієти протягом дієти ви в принципі без особливих зусиль зможете позбутися приблизно з п’ятьма кілограмами. Але найбільшою популярністю користується чотирьох тижнева дієта, з її допомогою ви не тільки схуднете, кілограмів на десять, але зможете якісно закріпити результат. Це один з кращих способів схуднути на 10 кг без таблеток.

У зв’язку з тим, що насичуваність яйцями досить висока, ця дієта далека від голодних. Але не варто переживати з-за ситості, яку ви будете відчувати, кількість калорій, які ви отримаєте з одним яйцем — 90 калорій.

Як з’ясувалося, що з того моменту коли ви збагатите свій раціон яйцями які сприятимуть насиченню вашого організму на довгі проміжки часу, наприклад у порівнянні з отриманням аналогічної кількості калорій, які були отримані при вживанні бутербродів.

Яйце за своєю суттю представляється як один з корисних продуктів, так як з нього наш організм може збагачуватися на залізо, марганець, калій, фосфор, цинк, кальцій, вітаміни. А завдяки ніацину забезпечуватиметься постійне живлення мозку.

Практично 98 відсотків яйця засвоюється нашим організмом, що означає практично нульову кількість шлаків в організмі, але тільки при дотриманні наступних умов:

  • Повинно бути, повна відсутність алергічних реакцій на яйця;
  • Для швидкого і максимально засвоєння яйця зварено воно повинно обов’язково некруто.

Головним недоліком дієти заснованої на яйцях є збільшення «поганого» холестерину в крові. Єдине виправдання так це, що в порівнянні з іншими продуктами в яйцях самий нешкідливий зі шкідливих. Так він надходить в організм з лецитином, і додаємо до цього рясне вживання овочів і фруктів містять у собі антиоксиданти і клітковину. А так само рясне пиття зеленого і трав’яного чаю.

Крім цього за даними недавніх досліджень Англійського Університету Саррея стало відомо:
При вживанні яєць рівень холестерину не змінюється, так як в яйцях в більшій кількості містяться ненасичені жири, а ненасичених відсоток зовсім малий.

Раціон яєчної дієти чотирьохтижневої

За відгуками тих, хто використовував яєчну дієта розраховану на чотири тижні відомо, що голодної її дуже важко назвати. Протягом цього часу ви можете позбутися приблизно від десяти-двадцяти кілограм від зайвої ваги. Так само одне з головних достоїнств такого раціону – звикання організму за такий тривалий термін. І саме тому утримання ваги по закінченню строку не стане для вас проблемою.

Режим першого тижня:

Сніданок кожного дня зобов’язаний складатися з половини апельсина або грейпфрута і парочки яєць.
Понеділок

  • В якості обіду використовуйте будь-який фрукт, який вам подобається, кількість не обмежена.
  • На вечерю або відваріть підсмажте трохи м’яса.

Вівторок

  • На обід приготуйте відварну або запечену курку, яку спочатку необхідно звільнити від шкірки.
  • На вечерю відваріть кілька яєць, наріжте салат з таких овочів як, морква, огірок, перець, салат і помідор. Підсмажте тост або чверть коржі, один апельсин або грейпфрут.

Середа

  • На обід підготуйте необмежену кількість сиру з низьким кількістю жирів, підсмажений тост і помідор.
  • В якості вечері підійде м’ясо у відвареному або підсмаженому вигляді.

Четвер

  • В якості обіду знову використовуємо будь-який сподобався вам фрукт в необмеженій кількості.
  • В якості вечері варимо м’ясо і доповнюємо їх листям салату.

П’ятниця

  • На обід можете відварити кілька яєць, і овочі так само у відвареному вигляді (кабачок, морква, зелений горошок, квасоля).
  • На вечерю вам необхідно отварит або запекти рибу, листя салату помити, апельсин.

Субота

  • В якості обіду використовуємо знову фрукт в кількості необхідній для повного насичення організму.
  • А на вечерю відваріть м’ясо з листям салату.

Неділя

  • В якості обіду використовуйте курку у відвареному вигляді з попередньо вилученої шкіркою, помідор, апельсин або грейпфрут, овочі в відвареному вигляді.
  • На вечерю відваріть овочі.

Раціон другого тижня:

Сніданок на кожен день залишається колишнім.

Понеділок

  • На обід підсмажуємо невеликий шматочок м’яса з листям салату.
  • В якості вечері використовуйте кілька яєць, зварених некруто, салатні листя, апельсин або на вибір грейпфрут.

Вівторок

  • На обід готуємо м’ясо, на вибір варимо або смажимо, доповнюємо листям салату.
  • На вечерю відваріть кілька яєць, апельсин.

Середа

  • На обід знову готуємо м’ясо і доповнюємо його огірком.
  • На вечерю відваріть яйця і доповніть грейпфрутом.

Четвер

  • На обід слід відварити яйця, будь-яку кількість сиру з мінімальним відсотком жирності, і овочі в відвареному вигляді.
  • В якості вечері підійдуть парочка відварених яєць.

П’ятниця

  • На обід відварюємо рибу.
  • На вечерю варимо пару яєць.

Субота

  • На обід відварюємо порцію м’яса, помідор, апельсин.
  • В якості вечері готуємо фруктове асорті з апельсинів, яблук, дині, персика і мандарин.

Неділя

  • На обід відварюємо або підсмажуємо курку, заздалегідь знявши з неї шкірку, доповнюємо сирим помідором, вареними овочами, апельсином.
  • На вечерю знову готуємо курку, з тим же помідором і овочами і апельсином.

Раціон третього тижня:

Понеділок
На протязі усього дня необхідно вживати будь-фрукт у кількості, що вам буде потрібно для насичення. Заборонені тільки: виноград, інжир, фініки, манго і банани.

Вівторок
На протязі усього дня необхідно вживати тільки овочі в відвареному вигляді. Заборонено тільки картопля.

Середа
Весь день необхідно їсти будь-які фрукти, які ми перерахували вище, всі овочі в відвареному вигляді, салати із сирих овочів. Час не обмежена.

Четвер
Необмежена кількість риби у відварному або підсмаженому вигляді, салат тільки з капусти і салатних листя, відварні овочі.

П’ятниця
Підсмажуємо невелика кількість м’яса, як варіант може бути курка, а так само овочі в відвареному вигляді.

Субота і неділя
Протягом вихідних необхідно вибрати один з будь-яких овочів і вживати в будь-якій кількості не обмежуючи себе в часі.

Раціон четвертого тижня:

Всі перераховані продукти необхідно одно цільно розподілити на весь день без конкретних обмежень.

Понеділок

  • Чотири невеликих шматочка м’яса у відварному вигляді або чверть відвареної курки.
  • Помідори в кількості трьох, огірки в кількості чотирьох і один тост.
  • Одна банка консервованого тунця промитих водою від масла.
  • Апельсин або грейпфрут в єдиному екземплярі.

Вівторок

  • Близько двохсот грам підсмаженого м’яса.
  • Помідори в кількості трьох штук, огірки в кількості чотирьох і один тост.
  • Одне яблука, можна замінити грушею, часточка дині, апельсин або грейпфрут.

Середа

  • Одна велика ложка сиру або сиру з низьким відсотком жирності.
  • Невелика порція різноманітних овочів у відвареному вигляді.
  • Пара помідорів, стільки ж огірочків і один тост.
  • На вибір апельсин або грейпфрут.

Четвер

  • Одна друга вареної курочки.
  • Три помідори, один огірочок і тост.
  • Грейпфрут.

П’ятниця

  • Пара яєць у відвареному вигляді.
  • Один салат і три помідорчика.
  • Апельсин.

Субота

  • Дві грудинки від курки у відвареному вигляді.
  • Одна восьма від одного кілограма сиру.
  • Порція кисляку.
  • Помідори та огірки в кількості двох штук і тост.
  • Грейпфрут.

Неділя

  • Одна столова ложка домашнього сиру.
  • Одна невелика баночка тунця промитих водою від масла.
  • Невелика порція тушкованих овочів.
  • Помідори і огірочки кожного по дві штучки і тост. 2
  • Апельсин.

Раціон яєчної дієти на 2 тижні

Для досягнення ефективності від даної дієти необхідно дотримуватися всі правила найсуворішим чином. І ні в якому разі не змінювати запропоновані продукти на інші.
За планом дієти харчуватися слід три рази протягом дня: перший і другий сніданок і обід. Обідати необхідно не пізніше шостої години вечора. Перекуси не дозволені. Ця дієта схожа на раціон французької дієти на 14 днів, де схуднення по 4 кг за тиждень.

Дієта розпланована окремо на кожен день, але сніданок завжди збігається: один грейпфрут, два зварених яйця, чашка натуральної чорної кави.

1-й день

  • В якості другого сніданку використовуємо відварені яйця, томати і чай з трав.
  • На обід відварюємо кілька яєць, готує вінегрет без додавання олії, грейпфрут, чай на основі трав.

2-й день

  • На другий сніданок два яйця відварюємо, доповнюємо одним грейпфрутом.
  • На обід готуємо страву з м’яса пісного сорту, селера, томат, огірок, салат.

3-й день

  • На другий сніданок відварюємо яйця, моєму шпинат і заварюємо чай.
  • На обід так само відварюємо яйця, невелику порцію сиру, овочів буряк і капуста, порція трав’яного чаю.

4-й день

  • На другий сніданок відварюємо пару яєць, моєму шпинат і заварюємо натуральна кава.
  • На обід готуємо рибу, робимо вінегрет, і заварюємо кави.

5-й день

  • В якості другого сніданку необхідно відварити пару яєць, промити шпинат і заварити каву.
  • На обід приготувати рибу, нарізати вінегрет, порцію білокачанної капусти і заварити натуральна кава.

6-й день

  • На другий сніданок приготувати салат з фруктів.
  • На обід необхідно приготувати біфштекс, такі овочі як селера, огірок, томат і салат, а так само порція натуральної кави.

7-й день

  • На другий сніданок відварна курка в холодному вигляді, один томат і грейпфрут.
  • На обід повторюємо курку, томат, капуста, морква і порція чорного кава.
  • Після чого на другий тиждень необхідно повторити раціон першої.

Апельсиново-яєчна дієта

Ще один з варіантів дієти розрахований на п’ять днів, заснованої на яйцях. Цей варіант називається апельсиново-яєчна. Її особливістю є регулярне вживання з кожним прийомом їжі апельсинів в кількості трьох штук і два варених яєца.

За п’ять днів такого раціону ви можете позбутися приблизно від трьох кілограм.

Перш ніж приступати до основної їжі, необхідно вжити апельсини, через їх властивості сприяти звуження шлунка, а клітковини заповнювати вільний простір.
У перервах між кожним прийомом їжі важливо пити чай, бажано зелений.

Додаткові поради, яких необхідно дотримуватися при дотриманні будь-якого виду яєчної дієти:

  • необхідно пити максимально можлива кількість води, рекомендується близько двох літрів рідини. Замінити можете зеленим чаєм, при бажанні дозволяється і чорний чай або каву, але без будь-яких доповнень у вигляді цукру і молока.
  • необхідний контроль стільця. При появі закрепів бажано урізноманітнити раціон великою кількістю овочів, та ознайомитися з рекомендаціями проти закрепів.
  • без уточнення кількості продуктів дозволяється вживати в тій кількості, поки не відчуєте повне відчуття ситості.
  • при виникненні відрази до яєць дозволяється заміна їх сиром з мінімальною кількістю жиру.
  • в дієті, яка планується на чотири тижні дозволяється при появі почуття голоду їсти свіжими огірочками або салатними листям, морквою.
  • овочі все крім картоплі дозволяється вживати в сирому або вареному вигляді, без додавання олії, різних приправ, цибулі або часнику.
  • заборонені фрукти: інжир, манго, банани, виноград, фініки.
  • радимо максимально урізноманітнити свій раціон. Наприклад, сьогодні їмо тільки яблука, а завтра груші, якщо в меню не написано що-небудь інше.
  • сир не жирних сортів. Максимальний відсоток 16-17. Дозволяється заміняти його сиром з таким же відсотком.
  • по закінченню яєчної дієти необхідно обмежити себе на продукти, які містять рафінований цукор.
  • дозволяється вживати усі пісні сорти м’яса, заборонена тільки баранина.
  • рекомендуємо починати дієти в понеділок.

Протипоказання до яєчної дієти:

  • різноманітні алергічні реакції на яйця.
  • при наявності різноманітних хронічних захворювань, а особливо якщо вражені нирки, серце, судини. Перш ніж приступити до дієти проконсультуйтеся з лікарем.

Leave a Comment