Зміст
Автор кулінарних книг, блогер, видавець, власниця кулінарної школи в Провансі, дружина мільйонера і мати двох синів – підприємливість та енергетичний заряд Ніки Білоцерківської або beloniki викликає непідробне захоплення.
Найбільшу популярність бізнес вумен забезпечили книги гастрономічного змісту – «Рецептиші», «Дієтиші», «Про їжу. Про вино. Прованс», «М’ясом’ясо».
Про своєму раціоні Ніка Білоцерківська охоче розповідає в інтерв’ю. З їжею у блогера такі ж екстраординарні відносини, як і з навколишнім світом. В її «меню» детокс-програми чергуються з гастрономічним обжерливістю. Belonika не претендує на статус дієтичного експерта і керується принципом «живи з задоволенням».
Ніка Білоцерківська: «я – не Дюкан»
Білоцерківська не сприймає будь-яких систем харчування. Її життєва позиція виключає роздільний, білкову, вегетаріанську та інші дієтичні кухні. Детокс-програми, учасниками яких періодично ставала популярний блогер, були реалізовані виключно в цілях флешмобу і для приємного проведення часу.
Книга «Дієтиші» далека від наукової літератури про правильне харчування. У її автора немає медичної освіти. «Я – не Дюкан», але Ніка відмінно розуміє базовий принцип схуднення «не жерти» і закликає всіх, хто потребує зниження ваги, відмовитися від поїдання «Наполеона» на ніч.
Їжа має бути здоровою. Як тільки з життя людини зникає фастфуд, «сміттєва» їжа і з’являється натуральна, як тільки фізична активність починає превалювати над ленностью і валянням в ліжку – жир тане. Не потрібно мучити себе прісної і смутною їжею. Жоден дієтичний рецепт від beloniki не викликає нудьгу. Кожен з них приносить естетичне і гастрономічне задоволення.
Для тих, хто потребує екстреного і радикальному схудненні і не обтяжений проблемами медичного характеру, кулінарний експерт belonika пропонує авторську дієту, особисто нею неодноразово випробувану. Ефективність системи перевірена і підтверджена Білоцерківської: працює бездоганно.
Дієта Ніки Білоцерківської: секрет стрункості – в бульйонах
І першим вашим кроком стане похід у супермаркет за продуктами на тиждень. В продуктовій корзині виявляться:
- вівсяні пластівці, дикий рис, горіхи, насіння, сухофрукти, житні сухарі, будь хлібці (гречані, рисові), упаковка мюслі;
- шпинат, цибуля (червоний, шалот, порей, звичайний), селера, огірки, помідори, броколі, імбир, салатний мікст, кабачок, гарбуз, авокадо, солодкі перці, буряк, морква, кілька картоплин, лимони;
- куряче філе, лосось, біла риба, креветки;
- знежирений йогурт, яйця (краще – перепелині), соєве молоко;
- свіжі і сушені трави: чебрець, базилік, орегано, розмарин;
- спеції: коріандр, кайенский перець, кориця та інші;
- оливкова олія, морська сіль (харчова, для ванн);
- мінеральна вода, ячмінний кава, зелений і фруктовий чай.
Після благополучного закупа і перед вступом до лав тих, що худнуть – вивчаємо вступний інструктаж від автора:
- смажене, жирне, солодке доведеться залишити в минулому;
- база раціону – супи, бульйони, тушковані овочі;
- виключаємо повністю: будь-цукор (коричневий, фруктозу та інші), пшеничне борошно та вироби з неї, молочні продукти (масло, сир, морозиво), всі ковбаси, свинину в будь-якому вигляді, субпродукти;
- салати заправляємо оливковою олією, морською сіллю, оцтом, травами, часником, натуральними овочевими соусами;
- себе побалувати: одним келихом червоного вина раз в тиждень, двома скибочками чорного шоколаду (по часточці двічі в тиждень), жменею свіжих ягід до сніданку, сухофруктами і горішками (малими порціями);
- якщо можете не солити їжу – не соліть її або обмежте сіль до критичного мінімуму;
- фрукти (за винятком жмені ягід до сніданку чи обіду) в перший тиждень не їмо;
- харчування – 5-кратне, остання трапеза – за 4 години до сну;
- 3 рази в тиждень – соляні ванни, щодня – піші прогулянки від 30 хвилин (навіть при виключній зайнятості!).
Belonika настійно рекомендує «пити, як кінь» і не зациклюватися на суворій відповідності продуктів. Важливо дотримуватися базові принципи і насолоджуватися відбуваються з тілом метаморфозами.
Схема харчування:
- Сніданок: вуглеводи і білки (хлібці з авокодо, лосось із запеченою картоплею, рисова каша та інші довільні варіанти);
- Перекус 1: вегетаріанський бульйон;
- Обід: овочевий суп, риба або нежирне м’ясо, безглютенові крупи, свіжі фрукти, овочі (з 14 дня дієти);
- Перекус 2: вегетаріанський бульйон;
- Вечеря: трав’яний чай, овочевий суп з хлібцями, можна тушковані овочі.
Овочеві супи – дієтичний хіт Білоцерківської, яка готова є мінестроне сім днів на тиждень при детокс-програми. У своєму кулінарному блозі бізнес вумен розповідає і показує, що потрібно їсти, щоб бути стрункою і як це приготувати.
Детокс-меню від Білоцерківської може виглядати наступним чином:
- сніданок: вода із соком лимона натщесерце, вівсяна каша з горіхами і сушеної журавлиною;
- перекус (снек 1): овочевий бульйон, парова брокколі;
- обід: буряковий салат з горіхами, часником і йогуртом;
- перекус (снек 2): овочевий бульйон, житній сухар;
- обід: вегетаріанський гарбузовий суп.
Вага знизився до бажаного і «Дієтиші» більше неактуальні?