Лужна дієта – секрет стрункості голлівудських зірок

Чому лужна дієта так популярна серед голлівудських зірок?

Лужна дієта

Лужна дієта – нова система харчування, особливо популярна серед зірок. Телеведучі та спортсмени, зірки Голлівуду і відомі медійні персони розповідають про чарівні властивості pH-балансу і пишаються своїми формами. Гвінет Пелтроу, Дженніфер Еністон і багато інших відкрито зізнаються у своїй любові до нового способу харчування і способу життя. Вважається, що саме завдяки цій дієті Вікторії Бекхем вдалося зберегти струнку фігуру, незважаючи на наявність чотирьох дітей. Про секрети лужної дієти сьогодні розповідає beregunya.com.ua

Правильний баланс

Головна мета лужної або алкаінової дієти – це підтримка кислотно-лужного балансу у вашому організмі. Американський дієтолог Роберт Янг у своїй книзі «Чудо pH» («The pH Miracle») докладно розповідає про взаємозв’язок кислоти і луги в організмі, про те, до яких наслідків для здоров’я може призвести порушення рівноваги «лугу і кислоти» і що необхідно їсти для гарного самопочуття зовнішнього вигляду і правильного ваги.

Вважається, що нормальний кислотно-лужний баланс повинен знаходитися в межах 7,37 до 7,45 pH (в таких одиницях вимірюється кислотність шлункового соку). Навіть зсув на 0,5 одиниці в одну або іншу сторону від норми може призвести до летального результату. На щастя, наш організм являє собою складний і розумний механізм, який всіма силами прагне самостійно підтримувати правильну рівновагу, якщо, звичайно, йому в цьому не заважати.

Кислотно-лужний баланс та харчування

Ph-балансПродукти харчування мають або кислотну або лужне середовище, при коливанні в одну або іншу сторону відбуваються порушення біохімічних процесів. Оптимальним співвідношенням продуктів, що потрапляють в організм, вважаються 70-80% лужних і 20-30% кислотних.

Якщо кількість кислоти перевищує допустиму норму, в організмі людини починається цілий ряд серйозних проблем, пов’язаних з біохімічним процесом, аж до хронічних захворювань – наприклад, сечокам’яна хвороба і цукровий діабет. При цьому «залуження організму» також небажано.

Звичайно, деякі дієтологи вельми скептично ставляться до такого прямому продуктовому впливу, існує безліч інших побічних чинників, починаючи від екології і закінчуючи суб’єктивними особливостями людини. Зв’язок між секреторною функцією шлунка і кислотно-лужним балансом поки ще не доведено повністю. Кислотно-лужна дієта рекомендується скоріше як тимчасовий спосіб відрегулювати правильну роботу організму, але не як постійний раціон. Лужна дієта не повинна бути строгою, якщо ви недостатньо добре себе почуваєте.

Головний принцип лужної дієти

Всі продукти можна розділити на окислюючі або лужні.

До лужних продуктів відносяться: томати, капуста, салат, зелень, часник, перець, селера, цукіні, кабачки, молода картопля, зелена квасоля, буряк, фрукти і ягоди (крім журавлини і брусниці), горіхи, гарбузове та соняшникове насіння, кунжут, лляне та конопляне масло, водорості, нешліфований рис, жирна риба – форель і лосось.

До окислюючих продуктів відносяться: всі продукти тваринного походження, морепродукти, риба, за винятком вищезазначеної, всі молочні продукти, яйця, солодощі, випічка, хліб з високим вмістом дріжджів і, звичайно ж, напівфабрикати і будь-який фаст-фуд.

щелочная-диета

Замість чорного чаю та кави рекомендується пити свіжовичавлені соки, зелений чай і імбирний напій. Категорично заборонено алкоголь!

Приблизне меню лужної дієти на 3 тижні

Найкраще лужну дієту розбити на три етапи: очищення організму, відновлення рівноваги, регулювання і підтримка балансу.

Перший тиждень:

  • Сніданок: фрукти, цільнозерновий хліб, зелений чай.
  • Обід: овочевий суп, риба з зеленим салатом і молодою картоплею.
  • Вечеря: салат з тофу і овочів, відварений рис басматі, тушковані овочі.

Другий тиждень:

Виключаються хліб і риба, страви з круп можна їсти тільки 2-3 рази на тиждень.

  • Сніданок: фрукти, тофу, горіхи, зелений чай.
  • Обід: овочеві супи, запечені овочі, зелений салат.
  • Вечеря: відварна молода картопля, салат з овочів.

Третій тиждень: до основного овочевих і фруктових меню поступово додаються молочні продукти, паровий омлет, нежирне м’ясо.

Підводячи підсумок цієї статті, рекомендуємо переглянути лекцію професора Неумивакіна І.П. “Бесіда про кислотно-лужний баланс

Leave a Comment