Капустяно-яблучно-апельсинова дієта: сніданок, обід, вечеря

Зміст:

Однією з найпопулярніших систем схуднення є капустяно-яблучно-апельсинова дієта. Віднести її можна до низькожировим методиками з обмеженням кількості споживаних вуглеводів.

За рахунок того, що фрукти і овочі багаті клітковиною, капустяно-яблучно-апельсинова методика оптимально підходить в ситуаціях, коли потрібно налагодити травлення, скинути вагу без жорстких обмежень. Худнути за цією системою можна максимально смачно і досить різноманітно!

Зниження ваги на нізкожіровой системі можливо на 5-6 кг за курс – це два тижні.

Система схуднення, на відміну від класичних фруктових або овочевих монодієт, дозволяє знижувати вагу без істотної шкоди для здоров’я. Адже використовувані для щоденного раціону продукти, багаті вітамінами та іншими цінними речовинами.

Переваги вибору цієї методики схуднення

Розвантажувальний варіант на свіжих фруктах і овочах стане найкращим вибором на початку весни або в кінці зими, коли спостерігається загальне ослаблення імунітету.

Завдяки наявності клітковини смачні продукти позитивно впливають на здоров’я людини, сприяючи зниженню ваги.

Це речовина очищає організм від шлаків, допомагає налагодити метаболізм, перемогти почуття голоду.

Основним плюсом фруктово-овочевої дієти цього типу є доступність продуктів. По цій системі дозволено вживання в їжу капусти минулого сезону, а яблука і апельсини є найбільш недорогими видами фруктів. Тому прихильності до літнього або осіннього періоду, коли відбувається збір урожаю, не існує.

Можна сміливо худнути по цій системі і взимку, навесні.

Важливо й те, що готувати страви з фруктів і овочів не тільки просто, але й швидко. Рекомендованим способом приготування є гасіння. Але можна робити з продуктів і салати, соки тощо

Правила зниження ваги на капустяно-яблучно-апельсинової системі:

  • Обов’язково потрібно пити багато води – не менше 2 л на день. Проте за один раз краще випивати не більше 2 склянок, щоб не розтягувати шлунок.
  • Необхідно обмежити кількість споживаного цукру для досягнення ефекту – у фруктах і так є фруктоза.
  • Бажано відмовитися від солі, замінивши її натуральними приправами. Сіль затримує рідину.
  • Чай і каву можна. Зелений і чорний чай – без обмежень, а кава – не більше 2 чашок в день. Напої необхідно вживати без цукру.
  • Також можна готувати компот з фруктів з цукрозамінником.
  • Методика схуднення на фруктах і овочах не підходить для людей із захворюваннями шлунково-кишкового тракту.
  • Для поповнення дефіциту білка в раціон потрібно включати і кисломолочні нежирні молочні продукти, м’ясо птиці і риби, яйця. Їжу бажано тушкувати або відварювати.
  • Останній прийом їжі повинен бути за три години до сну. Перед сном обов’язково з’їдати одне яблуко або випивати 1 стакан нежирного кефіру, йогурту без добавок.

В якості перекусів можна вживати фрукти й овочі, залишають основу меню.

Варіанти меню на капустяно-яблучно-апельсинової дієти

Сніданок

  • Гарячий бутерброд з житнього або цільнозернового хліба зі шматочком сиру і капусти, чай або кава.
  • Гречаний або вівсяної хлібець з скибочками яблука або апельсина до чаю або кави.

Обід

Салати:

  • Яблучно-капустяний салат із заправкою з нежирної сметани.
  • Салат з капусти, яблук, апельсинів і невеликої кількості бананів з лимонним соком.
  • Капустяно-морквяний салат або капустяно-буряковий з рослинним маслом.
  • Капустяно-часниковий салат, заправлений соєвим соусом і сметаною.

Перше страву:

  • Пісний борщ, можна зварити його з квасолею, але без піджарки.
  • Пісні щі з грибами.
  • Овочевий суп.

Друге страву:

  • 150 гр. відварного курячого філе.
  • 150 гр. тушкованого рибного філе.
  • 200 гр. сирної запіканки – рецепт можна включити цукрозамінник для тих, хто не може їсти сир без цукру.
  • 300 гр. запеченого молодої картоплі з кропом або іншими спеціями.


Вечеря

  • Тушковані з цибулею і часником капустяне листя.
  • Омлет з двох яєць з капустою.
  • Два банана.
  • Апельсиново-яблучний салат з медом, нежирним йогуртом.

Leave a Comment