Зміст:
Кваліфікований дієтолог Римма Мойсенко розробила унікальну методику схуднення «Моя програма схуднення». Таку назву дієта отримала неспроста, адже Римма випробувала її на собі і може наочно продемонструвати результат.
Дієтичний раціон Римми Моісеєнко
У раціоні для схуднення від Римми Мойсенко немає нічого незвичайного.
Все ті ж:
- злаки,
- фрукти,
- овочі,
- кисломолочні напої,
- пісне м’ясо.
Важливою умовою дієти є пиття не менше 2 літрів в день.
Це може бути:
- чиста мінеральна вода,
- зелений чай,
- сік з ягід,
- фруктів або овочів без цукру,
- а також несолодкі морси.
Готувати дієтичні страви потрібно:
- без масла,
- з мінімальною кількістю спецій
- в духовці, мікрохвильовій печі, пароварці або мультиварці.
Такий підхід вітають багато дієтологів.
Тижневе дієтичне меню від Римми Мойсенко
Завдяки ретельно відпрацьованим меню на дієті Римми Мойсенко всього за тиждень можна втратити до 6 кілограм зайвої ваги. Організм не тільки активізує процес спалювання жиру, але і отчистится від шкідливих речовин.
Понеділок:
- сніданок – свіжовичавлений сік з овочів, фруктів або коктейль із соку з висівками
- перекус – овочевий салат з буряка з чорносливом і волоським горіхом. Можна додати 1 ст. л рослинного масла
- обід – тушковане або відварне філе курячої грудки з гарніром зі шпинату
- перекус – грейпфрут або грейпфрутовий сік
- вечеря – порція сиру 0% жирності, салат з капусти, заправлений дієтичним йогуртом з дрібно нарубаною зеленню.
Вівторок:
- сніданок – склянка соку з овочів або фруктів
- обід – морський окунь, приготований на пару з гарніром з парової капусти і квасолі
- вечеря – філе окуня, запечене в духовці з овочевим гарніром.
В якості перекусу можна з’їсти яблуко, грейпфрут або випити овочевий або фруктовий сік.
Середа:
- сніданок – порція різотто з овочами, зі склянкою соку зі свіжих помідорів
- перекус – невелике яблуко і 3 скибочки нежирного сиру
- обід – суп-пюре з брокколі з отрубными хлібцями + велике яблуко
- полудень – філе морської риби з овочевим гарніром
- вечеря – вітамінний салат з буряка, капусти і моркви, заправлений соком лимона.
Четвер:
Єдине блюдо на день – 3 літри цитрусового фрешу, розведеного водою
П’ятниця:
- сніданок – салат з груш, яблук і апельсинів, заправлений лимонним соком + житні хлібці
- перекус – вітамінний салат з яблук та овочів, заправлений рослинним маслом
- обід – суп-пюре з квасолі і сочевиці, салат з солоної капусти з рослинним маслом + відрубні тости
- перекус – пюре з вареної моркви
- вечеря – філе морської риби з капустяним салатом.
Субота:
- сніданок – омлет з 2 яєць без жовтків, салат з шпинату, 3 скибочки нежирного сиру
- перекус – цитрусовий фреш + відрубні хлібці
- обід – стейк з телятини без жиру з соусом із зелені
- перекус – сир 0% жирності, заправлений знежиреним йогуртом + велике яблуко
- вечеря – овочевий салат з томатів з зеленню, невелика тарілка гречки без масла і цукру.
Неділя:
Протягом дня можна їсти тільки яблука, запечені в духовці з цедрою лимона.