Дієта 8 меню на тиждень. Рецепти для зниження ваги.

Дієта 8

Зміст:

Дієта № 8 вважається рівною мірою і лікувальної і профілактичної, оскільки не тільки істотно зменшує обсяг жирових відкладень, але і сприяє поліпшенню обміну речовин.

Застосування даної методики обмежує споживання цукрів, тим самим знижуючи калорійність раціону. Для кращого метаболізму споживання вуглеводів зводиться до мінімуму, жирів в меню набагато нижче норми, а перевага віддається білкової їжі.

Навіть знаючи зразкові дозволені і заборонені продукти, набагато простіше дотримуватися дієти, маючи перед очима шпаргалку у вигляді тижневого раціону, розписаного по днях.

Це допоможе не відступати від графіка і якісно урізноманітнити харчування, адже перший час з моменту початку застосування дієти може виникати відчуття голоду.

Оскільки методика включає п’яти – чи шестиразове харчування, на кожен прийом їжі пропонується індивідуальна розробка.

Орієнтовне семиденне меню дієти № 8.

Перший день:

  • Сніданок № 1: 100 г відвареного хека або тріски, 50 г відвареної картоплі, 60 р. салату зі свіжої капусти, 200 мл несолодкого кави.
  • Сніданок № 2: 250 мл знежиреного кефіру.
  • Обід: 200 г пісного картопляного супу, 100 г вареної курки, 100 г свіжих огірків, 200 мл несолодкого узвару.
  • Полудень: 200 р. ягід або яблук, 200 мл відвару шипшини.
  • Вечеря: яйце некруто, 100 г відвареної пісної яловичини з зеленим горошком.
  • Перед сном: 250 мл кислого молока або знежиреного кефіру.

Другий день:

  • Сніданок № 1: 200 р. рибних парових котлет, яйце некруто, 200 мл несолодкого кави.
  • Сніданок № 2: 200 мл нежирного молока.
  • Обід: 230 р. перлового супу з овочами, 260 р. бефстроганів з відвареного м’яса з буряком, 60 р. салату з квашеної капусти, 200 мл несолодкого узвару.
  • Полудень: 200 р. ягід або яблук.
  • Вечеря: 50 г відвареної пісної яловичини, яйце некруто, 200 мл несолодкого чаю з молоком.
  • Перед сном: 250 мл кислого молока або знежиреного кефіру.

Третій день:

  • Сніданок № 1: 310 р. заливної риби, 2 яйця некруто.
  • Сніданок № 2: 100 р. яблук, 250 мл кефіру.
  • Обід: 300 р. овочевого супу-асорті, 250 р. м’ясного рагу з овочами, 200 мл несолодкого узвару.
  • Полудень: 200 р. несолодких яблук.
  • Вечеря: яйце некруто.
  • Перед сном: 250 мл кислого молока або знежиреного кефіру.

Четвертий день:

  • Сніданок № 1: 100 гр. відвареної пісної яловичини, 250 мл кефіру.
  • Сніданок № 2: яйце некруто, 100 р. несолодких яблук, 200 мл несолодкого кави.
  • Обід: 250 г пісного борщу, 170 р. бефстроганів з відвареного м’яса, 80 г. відвареної картоплі, 200 мл несолодкого узвару.
  • Полудень: 200 р. несолодких яблук.
  • Вечеря: 100 г вареної курки з зеленим горошком.
  • Перед сном: 200 мл знежиреного кефіру.

П’ятий день:

  • Сніданок № 1: 100 г будь-якого вареного м’яса, 250 мл знежиреного кефіру.
  • Сніданок № 2: 130 р. парового морквяного суфле, 150 р. яблук, 200 мл несолодкого кави.
  • Обід: 250 р. пісний щів, 150 г. вареного хека, 75 г. відвареної картоплі, 200 мл несолодкого узвару.
  • Полудень: 200 р. яблук.
  • Вечеря 100 г відвареного м’яса, 200 мл чаю з молоком.
  • Перед сном: 200 мл знежиреного кефіру.

Шостий день:

  • Розвантажувальний кефірно-сирний день.
  • Сьомий день:
  • Сніданок № 1: 150 р. вінегрету, 100 г нежирного сиру, 200 мл несолодкого чаю.
  • Сніданок № 2: 200 р. яблук.
  • Обід: 200 г пісного борщу з нежирної сметаною, 100 г відвареного м’яса, 100 г тушкованої капусти, 200 мл несолодкого узвару.
  • Полуденок: 150 р. нежирного сиру з молоком.
  • Вечеря: 150 г. відвареної риби, 200 г овочевого рагу, 200 мл несолодкого чаю з лимоном.
  • Перед сном: 200 мл знежиреного кефіру і 20 р. житнього хліба.

Рецепти для сніданків дієти №8.

Салат з свіжої капусти:

  • вимиту капусту нашаткувати, заправити рослинним масло і скропити соком лимона, можна додати помідори.

Парові рибні котлети:

  • ½ Кг рибного філе змішати з яйцем, додати 25 р. розмоченого в молоці хліба, ретельно перемішати;
  • сформувати котлети і готувати в пароварці протягом 30 хв.


Морквяне парове суфле:

  • 200 г відвареної моркви подрібнити блендером;
  • Жовток відокремити від білків і збити з цукром, поступово додаючи ¼ склянки молока і 20 р. манної крупи;
  • яєчний білок збити з морквяної масою;
  • форму змастити вершковим маслом, викласти туди суфле і прикрити фольгою;
  • на пару готувати суфле не більше 30 хвилин.

Вінегрет:

  • 100 г відвареного буряка, 100 г відвареної картоплі і 100 г відвареної моркви нарізати кубиками;
  • додати 2 подрібнених солоних огірка, 2 ст. л. зеленого горошку;
  • невелику цибулину нарізати дрібними кубиками і додати в салат, заправити ложкою рослинного масла.

Рецепти для обідів дієти № 8.

Пісний картопляний супчик:

  • картопля очистити і нарізати брусочками, опустити в киплячий овочевий бульйон;
  • поки відварюється картопля, на вершковому маслі припустити столову ложку борошна до золотистого кольору;
  • хвилин за 5 до готовності картоплі ввести борошно в суп, приправити зеленню.

Щоб суп вийшов більш густим, разом з нарізаною картоплею можна додати цілу невелику картоплину (або розрізати її навпіл).

Коли вона звариться, її необхідно дістати і розім’яти виделкою або товкачиком, після чого отримане пюре відправити назад в суп. А також можна готувати універсальний суп по простому рецептом.


Бефстроганів з відвареного м’яса з буряком:

  • 200 г. отварного м’яса нарізати тонкими брусочками вздовж волокон, 100 г відвареного буряка нарізати тонкою соломкою;
  • в емальовану ємність влити 100 мл молока, добре прогріти і засипати 1 ст. л. борошна при постійному помішуванні;
  • ввести 1 ст. л. томатної пасти, довести до кипіння, додати м’ясо з буряком і протушкувати хвилин 5, заправити подрібненою зеленню.

Пісний борщ:

  • у киплячу воду додати натерту на крупній тертці буряк середніх розмірів, варити до зміни кольору;
  • як тільки буряк посвітлішає, кинути нарізаними кубиками картоплю;
  • на сковороді припустити подрібнену цибулю з морквою, додати 1 ст. л. томатної пасти;
  • через 15 хвилин після закладання картоплі додати нашатковану капусту, проварити 5 хвилин і ввести овочі з томатною пастою;
  • готовий борщ заправити зеленню.

Перші страви готуються виключно на чистій воді або на заздалегідь приготовленому овочевому бульйоні. Якщо ж за основу береться курячий бульйон, він повинен бути «вторинним»: куряче філе відварюється, перший бульйон зливається, м’ясо обмивається теплою водою, а тільки потім вариться бульйон для супу, борщу чи щів.

На початку дієти краще готувати перші страви на курячому бульйоні, поступово переходячи на овочевий або «порожні» супи, щоб не створювався додатковий стрес для організму. Традиційна зажарка не використовується, цибулю і моркву можна лише злегка піддати термічній обробці. Сіль і прянощі повністю виключені з раціону, дозволяється трохи присолити вже готову страву.

Раціон не дарма розбитий на п’ять рівноцінних частин, оскільки різке зниження звичної кількості їжі і жирів викликає своєрідний «бунт» організму, який проявляється в постійному відчутті голоду.

Особливо гостро вона відчувається в нічний час, тому на ніч рекомендується випивати не просто чай або компот із сухофруктів, а кефір.

Яблука можна вживати в сирому вигляді, так і запікати їх у духовці. Меню розписано в якості зразкового графіка, а не чіткого керівництва до дії.

Серед перших страв можуть бути вегетаріанські супи, щі або борщ, а також холодний борщ або окрошка. Рибні та м’ясні страви повинні готуватися з мінімальним використанням жирів, повністю виключаючи обсмажування. А фрукти можуть бути замінені свіжовичавленими соками.

Leave a Comment