Червона дієта: худнемо яскраво і смачно

Зміст:

Про те, наскільки наші співвітчизниці люблять червоний колір, можна складати легенди. Якщо легендарна Коко Шанель колись заявила, що у кожної жінки має бути маленьке чорне плаття, то щодо росіянок сукня має бути яскраво-червоним. Адже саме їм лікуються душевні рани і завдяки йому налагоджується особисте життя.

Немає нічого, де червоний колір був би недоречним. Червоні шпильки, червоні нігті, червоні губи і червона дієта. Так-так, на сьогодні це одна з найбільш популярних і ефективних методик позбавитися від зайвої ваги надовго.

Основні принципи Червоної дієти

Вони укладені в самій назві методики, однак є й деякі особливості, які гарантують, що дієта буде працювати.

  • Вся їжа, яку ви будете вживати, повинна бути червоного кольору.
  • Якщо її необхідно приготувати, то це має бути або обробка парою, або варіння. Не можна смажити або запікати.
  • Виключається все борошняне, навіть якщо воно забарвлене в червоний колір завдяки хитрощам кондитера. Головний принцип дієти працює лише в разі вживання натуральних природних продуктів.
  • Не можна вживати цукор і все солодке.
  • Починати день потрібно зі склянки води кімнатної температури.

Давно доведено, що властивості продуктів залежать від їх кольору.

Червоний – колір активності та життя, допомагає побороти депресію, бадьорить і заряджає енергією.

Крім того, в червоних продуктах містяться лікопін, флавоноїди, вітамін С. Вони запобігають розвитку ракових клітин, зміцнюють стінки судин, поліпшують кров і борються з передчасним старінням. Відмінний бонус до втрати зайвих кілограмів!

Що можна їсти при Червоній дієті:

  • помідори;
  • суниця;
  • гранати;
  • буряк;
  • редиска;
  • картопля з червоною шкіркою;
  • болгарський перець (звичайно ж, червоний);
  • червона капуста і червоний лук;
  • сочевиця, квасоля;
  • вишня, черешня, червона смородина;
  • будь-які червоні фрукти, навіть перезрілі до червоності абрикоси або персики;
  • червона ікра і креветки;
  • червоне м’ясо;
  • червона риба.

Щодо останніх двох слід зауважити, що вони повинні бути дієтичними і не жирними.

Вживати їх варто в обмеженій кількості, більше налягаючи на овочі і фрукти. Пити можна томатний або гранатовий сік, червоні сорти чаю.

Тривалість дієти — 5-6 днів, повторювати її можна не частіше, ніж через місяць.

Зважившись худнути по червоному принципом, пам’ятайте, що саме червоні продукти є сильними алергенами, тому це меню не підходить для алергіків.

Приблизне меню

  • Сніданок: відварна яловичина, салат з перцю, склянку томатного соку.
  • Обід: червона риба на пару, два червоних фрукта, каркаде.
  • Вечеря: м’ясо на пару, томатний сік.

Принцип складання раціону саме такий.

  • На сніданок – м’ясо, обов’язково відварне, на пару або запікати, овочі.
  • На обід – риба і фрукти.
  • Вечеря – знову м’ясо і сік.

Найзручніше сидіти на червоній дієті влітку, коли навколо в достатку свіжі овочі і фрукти будь-яких кольорів, в тому числі й червоного. Додати до раціону можна виноград, гранати, томатний сік замінити вишневим або гранатовим.

Leave a Comment