Зміст:
Про те, наскільки наші співвітчизниці люблять червоний колір, можна складати легенди. Якщо легендарна Коко Шанель колись заявила, що у кожної жінки має бути маленьке чорне плаття, то щодо росіянок сукня має бути яскраво-червоним. Адже саме їм лікуються душевні рани і завдяки йому налагоджується особисте життя.
Немає нічого, де червоний колір був би недоречним. Червоні шпильки, червоні нігті, червоні губи і червона дієта. Так-так, на сьогодні це одна з найбільш популярних і ефективних методик позбавитися від зайвої ваги надовго.
Основні принципи Червоної дієти
Вони укладені в самій назві методики, однак є й деякі особливості, які гарантують, що дієта буде працювати.
- Вся їжа, яку ви будете вживати, повинна бути червоного кольору.
- Якщо її необхідно приготувати, то це має бути або обробка парою, або варіння. Не можна смажити або запікати.
- Виключається все борошняне, навіть якщо воно забарвлене в червоний колір завдяки хитрощам кондитера. Головний принцип дієти працює лише в разі вживання натуральних природних продуктів.
- Не можна вживати цукор і все солодке.
- Починати день потрібно зі склянки води кімнатної температури.
Давно доведено, що властивості продуктів залежать від їх кольору.
Червоний – колір активності та життя, допомагає побороти депресію, бадьорить і заряджає енергією.
Крім того, в червоних продуктах містяться лікопін, флавоноїди, вітамін С. Вони запобігають розвитку ракових клітин, зміцнюють стінки судин, поліпшують кров і борються з передчасним старінням. Відмінний бонус до втрати зайвих кілограмів!
Що можна їсти при Червоній дієті:
- помідори;
- суниця;
- гранати;
- буряк;
- редиска;
- картопля з червоною шкіркою;
- болгарський перець (звичайно ж, червоний);
- червона капуста і червоний лук;
- сочевиця, квасоля;
- вишня, черешня, червона смородина;
- будь-які червоні фрукти, навіть перезрілі до червоності абрикоси або персики;
- червона ікра і креветки;
- червоне м’ясо;
- червона риба.
Щодо останніх двох слід зауважити, що вони повинні бути дієтичними і не жирними.
Вживати їх варто в обмеженій кількості, більше налягаючи на овочі і фрукти. Пити можна томатний або гранатовий сік, червоні сорти чаю.
Тривалість дієти — 5-6 днів, повторювати її можна не частіше, ніж через місяць.
Зважившись худнути по червоному принципом, пам’ятайте, що саме червоні продукти є сильними алергенами, тому це меню не підходить для алергіків.
Приблизне меню
- Сніданок: відварна яловичина, салат з перцю, склянку томатного соку.
- Обід: червона риба на пару, два червоних фрукта, каркаде.
- Вечеря: м’ясо на пару, томатний сік.
Принцип складання раціону саме такий.
- На сніданок – м’ясо, обов’язково відварне, на пару або запікати, овочі.
- На обід – риба і фрукти.
- Вечеря – знову м’ясо і сік.
Найзручніше сидіти на червоній дієті влітку, коли навколо в достатку свіжі овочі і фрукти будь-яких кольорів, в тому числі й червоного. Додати до раціону можна виноград, гранати, томатний сік замінити вишневим або гранатовим.