Зміст:
Більшість лікарів зберігають солідарність в думці, що дотримання будь-якого роду дієти в період хвороби може бути чревате наслідками. Організму потрібна постійна підживлення, а обмеження калорій в той час як навколо лютує ГРВІ та грип є досить ризикованим заняттям.
Дослідження лікарів
Вчені з Мічиганського Університету в США прийшли до висновку, що люди, які вживали низькокалорійну їжу або сиділи на дієті в несприятливий час року з точки зору кліматичних умов, мають всі шанси підірвати власне здоров’я.
Свої висновки вчені привели після проведення ряду експериментів з лабораторними мишами. Протягом декількох днів одну частину гризунів тримали на низькокалорійному раціоні, а іншу продовжували годувати повноцінно. Після цього всі вони були поміщені в середовище з високим рівнем ризику зараження інфекцією.
За уточненням самого медичного персоналу до низькокалорійної їжі вони відносили продукти зменшенням калорій на 40% в порівнянні з нормальним раціоном.
При цьому загальна кількість вітамінів і мінералів зберігалося на нормальному рівні.
Результати експерименту лікарів
Досліджувані заражені миші, які недоотримували калорій в своєму харчуванні, хворіли довше своїх родичів, що харчувалися нормально. Крім того, такі миші дуже втрачали у вазі і вмирали куди частіше.
Також вчені встановили, що імунна система першої категорії мишей не виробляла достатнього для боротьби з інфекцією кількості клітин-кілерів.
Організм виробляє такі клітини з метою знищення патогенів при зустрічі з незнайомим вірусом.
Вплив дієти на організм людини під час хвороби
В організмі людини такі клітини також виробляються для захисту від хвороб. Особливо вони важливі на початкових етапах боротьби з інфекцією.
Як кажуть самі фахівці, сезон простудних захворювань обертається для людини додатковим стресом. Щоб з ним справитися, організм вимагає додаткових резервів, які він може отримати в поживних речовинах.
Таким чином, стає очевидною важливість повноцінного харчування у випадках, коли висока ймовірність підхопити вірус.
За словами медиків, дорослі люди цілком можуть обмежувати своє звичне харчування 8 місяців в році, але з настанням сезону застудних захворювань і грипу краще повернутися до повноцінного харчування.