Ніка Білоцерківська: кулінарні поради від блогера-мільйонника

Зміст

Автор кулінарних книг, блогер, видавець, власниця кулінарної школи в Провансі, дружина мільйонера і мати двох синів – підприємливість та енергетичний заряд Ніки Білоцерківської або beloniki викликає непідробне захоплення.

Найбільшу популярність бізнес вумен забезпечили книги гастрономічного змісту – «Рецептиші», «Дієтиші», «Про їжу. Про вино. Прованс», «М’ясом’ясо».

Про своєму раціоні Ніка Білоцерківська охоче розповідає в інтерв’ю. З їжею у блогера такі ж екстраординарні відносини, як і з навколишнім світом. В її «меню» детокс-програми чергуються з гастрономічним обжерливістю. Belonika не претендує на статус дієтичного експерта і керується принципом «живи з задоволенням».

Ніка Білоцерківська: «я – не Дюкан»

Білоцерківська не сприймає будь-яких систем харчування. Її життєва позиція виключає роздільний, білкову, вегетаріанську та інші дієтичні кухні. Детокс-програми, учасниками яких періодично ставала популярний блогер, були реалізовані виключно в цілях флешмобу і для приємного проведення часу.

Книга «Дієтиші» далека від наукової літератури про правильне харчування. У її автора немає медичної освіти. «Я – не Дюкан», але Ніка відмінно розуміє базовий принцип схуднення «не жерти» і закликає всіх, хто потребує зниження ваги, відмовитися від поїдання «Наполеона» на ніч.

Їжа має бути здоровою. Як тільки з життя людини зникає фастфуд, «сміттєва» їжа і з’являється натуральна, як тільки фізична активність починає превалювати над ленностью і валянням в ліжку – жир тане. Не потрібно мучити себе прісної і смутною їжею. Жоден дієтичний рецепт від beloniki не викликає нудьгу. Кожен з них приносить естетичне і гастрономічне задоволення.

Для тих, хто потребує екстреного і радикальному схудненні і не обтяжений проблемами медичного характеру, кулінарний експерт belonika пропонує авторську дієту, особисто нею неодноразово випробувану. Ефективність системи перевірена і підтверджена Білоцерківської: працює бездоганно.

Дієта Ніки Білоцерківської: секрет стрункості – в бульйонах

І першим вашим кроком стане похід у супермаркет за продуктами на тиждень. В продуктовій корзині виявляться:

  • вівсяні пластівці, дикий рис, горіхи, насіння, сухофрукти, житні сухарі, будь хлібці (гречані, рисові), упаковка мюслі;
  • шпинат, цибуля (червоний, шалот, порей, звичайний), селера, огірки, помідори, броколі, імбир, салатний мікст, кабачок, гарбуз, авокадо, солодкі перці, буряк, морква, кілька картоплин, лимони;
  • куряче філе, лосось, біла риба, креветки;
  • знежирений йогурт, яйця (краще – перепелині), соєве молоко;
  • свіжі і сушені трави: чебрець, базилік, орегано, розмарин;
  • спеції: коріандр, кайенский перець, кориця та інші;
  • оливкова олія, морська сіль (харчова, для ванн);
  • мінеральна вода, ячмінний кава, зелений і фруктовий чай.

Після благополучного закупа і перед вступом до лав тих, що худнуть – вивчаємо вступний інструктаж від автора:

  • смажене, жирне, солодке доведеться залишити в минулому;
  • база раціону – супи, бульйони, тушковані овочі;
  • виключаємо повністю: будь-цукор (коричневий, фруктозу та інші), пшеничне борошно та вироби з неї, молочні продукти (масло, сир, морозиво), всі ковбаси, свинину в будь-якому вигляді, субпродукти;
  • салати заправляємо оливковою олією, морською сіллю, оцтом, травами, часником, натуральними овочевими соусами;
  • себе побалувати: одним келихом червоного вина раз в тиждень, двома скибочками чорного шоколаду (по часточці двічі в тиждень), жменею свіжих ягід до сніданку, сухофруктами і горішками (малими порціями);
  • якщо можете не солити їжу – не соліть її або обмежте сіль до критичного мінімуму;
  • фрукти (за винятком жмені ягід до сніданку чи обіду) в перший тиждень не їмо;
  • харчування – 5-кратне, остання трапеза – за 4 години до сну;
  • 3 рази в тиждень – соляні ванни, щодня – піші прогулянки від 30 хвилин (навіть при виключній зайнятості!).

Belonika настійно рекомендує «пити, як кінь» і не зациклюватися на суворій відповідності продуктів. Важливо дотримуватися базові принципи і насолоджуватися відбуваються з тілом метаморфозами.

Схема харчування:

  • Сніданок: вуглеводи і білки (хлібці з авокодо, лосось із запеченою картоплею, рисова каша та інші довільні варіанти);
  • Перекус 1: вегетаріанський бульйон;
  • Обід: овочевий суп, риба або нежирне м’ясо, безглютенові крупи, свіжі фрукти, овочі (з 14 дня дієти);
  • Перекус 2: вегетаріанський бульйон;
  • Вечеря: трав’яний чай, овочевий суп з хлібцями, можна тушковані овочі.

Овочеві супи – дієтичний хіт Білоцерківської, яка готова є мінестроне сім днів на тиждень при детокс-програми. У своєму кулінарному блозі бізнес вумен розповідає і показує, що потрібно їсти, щоб бути стрункою і як це приготувати.

Детокс-меню від Білоцерківської може виглядати наступним чином:

  • сніданок: вода із соком лимона натщесерце, вівсяна каша з горіхами і сушеної журавлиною;
  • перекус (снек 1): овочевий бульйон, парова брокколі;
  • обід: буряковий салат з горіхами, часником і йогуртом;
  • перекус (снек 2): овочевий бульйон, житній сухар;
  • обід: вегетаріанський гарбузовий суп.

Вага знизився до бажаного і «Дієтиші» більше неактуальні?

Leave a Comment