Ягоди годжі протипоказання, шкода і користь. Оздоровлення для всіх!

Ягоди годжі протипоказання

Зміст:

  • користь
  • шкода
  • протипоказання
  • як вживати
  • відгуки лікарів-дієтологів
  • барбарис / годжі?
  • особливості
  • як заварювати
  • дотримання дієти

Існують місця на планеті, що славляться різноманітністю рослин, які мають лікарськими властивостями.

На території Китаю і Монголії, у високогірних районах Тибету збирають ягоди годжі – унікальні за своїм складом плоди Дереза, що нагадують обліпиху. Зараз вони доступні і їх легко можна купити в аптеці або «магазинах здоров’я».

Даний вид повзучого чагарнику може вирощуватися і в інших країнах. У цьому випадку кращі властивості плодів виражаються не так яскраво.

Користь ягід годжі при схудненні і для організму

Велика кількість мінералів, вітамінів і амінокислот у складі невеликого червоного плода робить його унікальним зброєю в боротьбі з різними захворюваннями. Продукт ще називають ліками проти старіння, завдяки наявності антиоксидантів, здатних протистояти молекулярної дегенерації.

Германій і селен – мінерали, необхідні організму для підтримки здатності протистояти онкологічним захворюванням. Як показує статистика, пацієнти, які вживають ягоди годжі в процесі лікування ракових пухлин, мають більше шансів на сприятливий результат в боротьбі з хворобою.

Плоди відрізняються наявністю у своєму складі бета-каротину у відчутному кількості. Недолік цього елементу в організмі призводить до появи проблем із зором. Прийом ягід сприяє поліпшенню фокусування і захисту сітківки очей.

Ягоди годжі протипоказанняПродукт вважається досить сильним засобом в боротьбі з вірусами та інфекціями. Подолати грип, ГРВІ та інші подібні хвороби допоможе аскорбінова кислота. Вміст вітаміну С у складі маленьких червоних ягід дуже висока, що підвищує шанси пережити небезпечний сезон застуд без прийому таблеток та антибіотиків.

Також проведені випробування: приймаючі 2 рази на день по 100 грам ягід худнули за 2 тижні від 2-3 кг в середньому. А за місяць були значні результати.

До неприємних і небезпечних наслідків може призвести порушення структури молекул ДНК. Основною причиною в даному випадку є радіація. Завдяки своєму складу, ягоди годжі здатні відновлювати структуру.

Глікозиди у складі ягід сприяють поліпшенню результатів при лікуванні цукрового діабету. Мікроелементи здатні знижувати рівень глюкози і холестерину в крові.

Завдяки генеруючої здатності продукт покращує роботу передміхурової залози у чоловіків. Для жіночого організму годжі вважаються відмінним енергетиком для живлення матки і стабілізації активності ниркової діяльності. Прийом продукту в їжу рекомендуємо для підтримки організму в період планування зачаття дитини. Вживати годжі найпростіше заварюючи чай або додавати в страви, а також просто їсти як сухофрукти.

Продукт збільшує м’язову масу, спалюючи жировий прошарок, насичує кістки кальцієм, стабілізує функції кісткового мозку.

Рекомендовані до вживання ягоди годжі в разі нестабільної вироблення лейкоцитів організмом.

Шкода для здоров’я від ягід годжі

Намагаючись тримати тіло в тонусі, вживаючи в їжу невеликі червоні плоди, перестаратися не потрібно. Оптимальні дози здатні справити позитивний вплив на ваше самопочуття, а ось передозування неприпустима.

Ягоди годжі протипоказанняНе варто приймати ягоди годжі при підвищеній температурі. Цей розумний крок допоможе уникнути протилежного ефекту.

Приймаючи ліки, що знижують артеріальний тиск, відмовтеся від вживання годжі. Цим ви зможете уникнути побічних дій препаратів, призначених спеціалістом.

Діарея і підвищене газоутворення можливо у людини зі слабким кишечником, у разі вживання великої кількості ягід.

Будучи досить сильним алергеном, плоди можуть спровокувати алергію у деяких людей. Неприємних наслідків можна уникнути, завчасно проконсультувавшись у фахівця.

Протипоказання при прийомі ягід годжі

Строго протипоказані ягоди годжі до прийому в разі:

  • Схильності до діареї;
  • Алергії на жовті, червоні і помаранчеві фрукти;
  • Годування груддю.

Не варто також пропонувати даний продукт дитині до 3 років.

У їжу ягоди можна приймати свіжими або в сушеному вигляді. Можливі варіанти з додаванням в чай або страви, які готуються.

Leave a Comment