Цей суп дійсно дієтичний і пісний, а ще і універсальний, тому що його можна кожен раз робити по-різному. Готується дуже швидко. І дуже смачний.
Рецепт пісного універсального дієтичного супу
Коротко: Смачний і дієтичний суп, який легко готується.
Інгредієнти
- Вода-2 літри.
- Одна середня морква
- Одна цибулина
- Дві картоплини
- Пару гілочок цвітної капусти і пару гілочок брокколі
- Сир плавлений обов’язково, бажано з грибним смаком.
- Сіль, перець, спеції з трав якщо є і рубана зелень для прикраси, можна і цибулю зелений.
Час приготування: 25 хвилин
Вид дієти: Вегетаріанська
До якої дієти підходить: Низькокалорійна
Кількість порцій: 4
Приготування:
Ставите воду на вогонь. В цей час чистіть в першу чергу моркву і цибулю, а потім вже картоплю.
Моркву нарізати колечеками, а цибулю просто часточками. Якщо цибулина не велика, то на 4 частини.
Спочатку робимо овочевий навар. Тому, перым справою кидаємо моркву і цибулю. Їх насамперед потрібно кидати у воду, тому що вони довше варяться, ніж картопля.
Коли морква стане м’якше, приблизно через 10 хвилин кипіння. Кидайте в каструлю нарізаний кубиками картоплю.
Коли картопля розвариться і станемо м’яким, потрібно кидати цвітну капусту і брокколі і варити 5 хвилин.
Поки всі овочі варяться 5 хвилин, потрібно натерти на дрібній тертці плавлений сир. Т. к. він м’який і його незручно натирати, його можна покласти в морозилку для затвердіння. Але, я цього не роблю.
Як тільки на терелі сир, відразу кидайте його до овочів в каструлю, щоб вони просочувалися сирним бульйоном.
Можна відразу додавати сіль і перець за смаком. І дати супу ще покипіти хвилини 3.
За цей час можна нарізати зелень або цибуля для прикраси.
Універсальність супу в тому, що можна міняти постійно інгредієнти. Можна робити з однієї брокколі, можна робити з цвітною капустою, або зі шпинатом або з зеленим горошком, стручкової квасолею.
Головне відварити моркву і цибулю, а всі інші овочі додавати для різноманітності. І обов’язково використовувати сир плавлений. Він надає ніжний молочний смак.
Калорійність супу:
100 грам супу містить 82 калорії з них 2,1 грама жиру, 4,55 грам білка, 12,5 грам вуглеводів.
А вся каструля виходить калорійністю 488 кал.
Вага овочів у супі 600 грам, плюс 2 літра води.