Універсальний дієтичний суп

Цей суп дійсно дієтичний і пісний, а ще і універсальний, тому що його можна кожен раз робити по-різному. Готується дуже швидко. І дуже смачний.

Рецепт пісного універсального дієтичного супу

Коротко: Смачний і дієтичний суп, який легко готується.

Інгредієнти

  • Вода-2 літри.
  • Одна середня морква
  • Одна цибулина
  • Дві картоплини
  • Пару гілочок цвітної капусти і пару гілочок брокколі
  • Сир плавлений обов’язково, бажано з грибним смаком.
  • Сіль, перець, спеції з трав якщо є і рубана зелень для прикраси, можна і цибулю зелений.

Час приготування: 25 хвилин

Вид дієти: Вегетаріанська

До якої дієти підходить: Низькокалорійна

Кількість порцій: 4

Приготування:

Ставите воду на вогонь. В цей час чистіть в першу чергу моркву і цибулю, а потім вже картоплю.


Моркву нарізати колечеками, а цибулю просто часточками. Якщо цибулина не велика, то на 4 частини.

Спочатку робимо овочевий навар. Тому, перым справою кидаємо моркву і цибулю. Їх насамперед потрібно кидати у воду, тому що вони довше варяться, ніж картопля.

Коли морква стане м’якше, приблизно через 10 хвилин кипіння. Кидайте в каструлю нарізаний кубиками картоплю.

Коли картопля розвариться і станемо м’яким, потрібно кидати цвітну капусту і брокколі і варити 5 хвилин.

Поки всі овочі варяться 5 хвилин, потрібно натерти на дрібній тертці плавлений сир. Т. к. він м’який і його незручно натирати, його можна покласти в морозилку для затвердіння. Але, я цього не роблю.


Як тільки на терелі сир, відразу кидайте його до овочів в каструлю, щоб вони просочувалися сирним бульйоном.


Можна відразу додавати сіль і перець за смаком. І дати супу ще покипіти хвилини 3.

За цей час можна нарізати зелень або цибуля для прикраси.

Універсальність супу в тому, що можна міняти постійно інгредієнти. Можна робити з однієї брокколі, можна робити з цвітною капустою, або зі шпинатом або з зеленим горошком, стручкової квасолею.
Головне відварити моркву і цибулю, а всі інші овочі додавати для різноманітності. І обов’язково використовувати сир плавлений. Він надає ніжний молочний смак.

Калорійність супу:

100 грам супу містить 82 калорії з них 2,1 грама жиру, 4,55 грам білка, 12,5 грам вуглеводів.
А вся каструля виходить калорійністю 488 кал.
Вага овочів у супі 600 грам, плюс 2 літра води.

Leave a Comment