Зміст:
Не секрет, що ініціаторами більшості модних тенденцій у сучасному світі є зірки кіно і шоу-бізнесу. Однією з найпродуктивніших сфер для винаходу нових трендів є дієти.
На сьогоднішній день досить високою популярністю у світовому співтоваристві користується так звана «фіолетова» дієта.
Цьому сприяє і зоряний авторитет популярної поп і ритм-Н-блюз співачки Мерайї Кері.
Співачка, яка вже, до речі сказати, 44 роки, помітно додала у вазі після пологів і неодноразово дотримувалася різноманітних дієт з метою знайти колишню фігуру.
Суть «фіолетової» дієти полягає в тому, що співачка їсть тричі на тиждень продукти фіолетового, або близького до нього пурпурного кольору.
Її основний раціон в ці дні складають баклажани, червоний і фіолетовий виноград, сливи і буряк.
Мерайя навіть перефразувала знамениту англійську приказку про яблуці “An apple a day keeps the doctors away” (“Одне яблуко в день і доктор не потрібні”).
В її устах це звучить так: “A plum a day keeps a facelift away” (“Одна слива в день позбавить від необхідності робити ліфтинг обличчя”).
В підтримку вибору «фіолетової» дієти Мерайя наводить доводи про те, що речовини, що містяться в продуктах фіолетового кольору, запобігають руйнування колагену і виснаження м’язової маси.
Користь від «фіолетової» дієти для організму!
Завдяки антиоксидантам — антоцианам, які в чималій кількості містяться в овочах, ягодах і фруктах фіолетового кольору, харчування ними може сприяти уповільненню процесів старіння. Антоціани здатні зміцнювати стінки капілярів, мають бактерицидні властивості, але вони не виробляються людським організмом, а можуть надходити тільки ззовні.
Це один із значних факторів, завдяки якому дієта стала настільки популярною серед голлівудських зірок і набуває широкого поширення серед звичайних людей.
Але, якщо на Заході різноманітність продуктів дозволяє слідувати чи не кожної незвичайної дієтою, включаючи і «фіолетову», то в Росії список «фіолетової їжі» буде, швидше за все, досить обмежений. Тим не менше, наші борці із зайвою вагою також зможуть випробувати на собі одне з останніх винаходів Нового Світу.
Продукти для «фіолетової» дієти!
Вгамувати голод нам допоможуть баклажани, червонокачанна капуста, чорниця, журавлина, малина, ожина, чорна смородина, вишня, слива і сорти винограду відповідних кольорів. Всі ці продукти багаті антоціанами, настільки корисними для нашого організму.
Баклажани, наприклад, допомагають не тільки розщеплювати жири, але і покращують роботу серця і регулюють кислотно-лужний баланс. Їх рекомендують застосовувати в їжу навіть літнім людям. А краще за все запікати баклажани в духовці або готувати на грилі.
Чорниця багата вітаміном С, кальцієм і магнієм. Вона добре відома своїм благотворним впливом на зір.
Зливу хороша для виведення з організму зайвої води і солі, а ожина приводить в норму обмін речовин і сприяє поліпшенню балансу гормонів. Також чорнослив добре допомагає перетравлювати їжу.
Незважаючи на всю привабливість «фіолетової» дієти, необхідно врахувати, що вона не може претендувати на звання «здорової» дієти, оскільки не є повністю збалансованою.
Згідно думку багатьох дієтологів, їжа, споживана нами, повинна бути різноплановою як за смаком, так і за кольором. Тому можна спробувати різнобарвну дієту.
Намагайтеся за один прийом їжі вмістити на тарілці цілий спектр кольорових варіацій, а також всі чотири смакових відчуттів: солодкий, кислий, солоний і гіркий. У цьому випадку ви отримаєте найбільшу різноманітність у їжі, як на смак, так і візуально.
А це в свою чергу забезпечить вам максимальне насичення і задоволення від живлення, якого ви дотримуєтеся.