Якщо хочеться чогось смачненького, але потрібно дотримуватися здорового харчування. Немає нічого краще, ніж запечені овочі.
А запікати їх можна по можливості, у кого вдома є: духовка (найпростіший варіант), мультиварка, електрогриль і т. д.
Калорійність страви:
- на 100 грам — 66 калорій
- на 1 середній баклажан — 210 калорій.
Найпростіший рецепт баклажани в духовці з оливковою олією.
Необхідно:
- 1 баклажан,
- оливкова олія,
- сіль,
- спеції (чорний перець або сухі трави)
- зелень свіжа (петрушка, кріп, базилік)
- часник.
Приготування:
- Поставити на розігрів духовку.
- Баклажан помити і нарізати пластинами.
- Присолити і залишити на 5-10 хвилин, щоб пустив сік і вийшла гіркота.
- Подрібнити зелень.
- Помити пластини, змити гіркоту.
- Красиво кліткою надрізати пластини.
- На блюдо покласти пластини, поперчити, посипати зеленню і змастити оливковою олією.
- Поставити запікатися в духовку на 15-20 хвилин на максимум.
- По приємному запаху почуєте, що страва готова.
Для любителів печеної цибулі. Можна нарізати кільцями цибулю, змішати зі спеціями і оливковою олією покласти на дно блюда, а зверху баклажан. А взагалі, так можна будь-які овочі запікати. За бажанням додавати перець болгарський, помідори.
Але обов’язково використовувати ОЛИВКОВУ олію, саме воно, не дає смаку суперечною жирності і дуже пом’якшує овочі.
Баклажани виходять дуже ніжними, ароматними.
Приємного апетиту!