Джо Бастианич схуд: секретний рецепт від відомого ресторатора.

Зміст:

Самий вимогливий, але і самий витончений суддя популярного шоу «Найкращий кухар Америки» Джо Бастианич відомий не тільки своїм відмінним кулінарним смаком і підприємницьким чуттям, але і привабливим зовнішнім виглядом, підтягнутою фігурою і європейським лоском.

Дивлячись на нього зараз, складно повірити, що колись талановитий ресторатор страждав від надлишку зайвої ваги і, внаслідок цього, мав серйозні проблеми зі здоров’ям, проте завдяки наполегливості та неймовірній силі волі зумів за короткий час привести себе в ідеальну форму.

Як йому це вдалося, в чому полягає головний секрет схуднення від Джо Бастианича, яке основне блюдо допомогло йому скинути майже 20 кг, — про все це докладно поговоримо далі.

Перші кроки на шляху до схуднення Джо Бастианича

Для Джо, італійця і успішного ресторатора, смачна їжа значить так само багато, як і хороше вино. Тому поява перших симптомів захворювання серцево-судинної системи – підвищення артеріального тиску і холестерину на фоні надмірної ваги – звучали як вирок і, здавалося, назавжди позбавляли всіх радощів життя і привілеї смачно поїсти.

Однак для Джо Бастианича все тільки починалося…

За його власними словами, неприємний діагноз назавжди змінив його, змусив внести суттєві корективи у свій спосіб життя і переосмислити погляди на всю систему харчування в цілому.

«Я щасливий поділитися тим, як здоровий образ життя повністю змінив моє життя.

Ліпітор (прим. гіполіпідемічна лікарський засіб), регулярні заняття спортом, а також новий спосіб думання про їжу і харчування призвели до того, що від ознак хвороби не залишилося і сліду».

Першим, що почав робити Бастианич – це багато бігати.

Спершу він почав цим займатися, щоб швидко схуднути, але потім біг для нього став улюбленим заняттям, яке дозволяє їй не тільки підтримувати себе в хорошій спортивній формі,

але й значним чином поліпшувати самопочуття і заряджатися енергією для подальшої плідної роботи.

Щоденні пробіжки набувають для нього і медитативне значення, дозволяючи очищати свої думки, справлятися зі стресом і переосмислювати багато аспектів свого життя.

Також Джо активно бере участь у міжнародних змаганнях з триатлону, пробігає складні марафони і постійно працює над собою.

Так, серед його досягнень значиться участь в міжнародному турнірі з триатлону Ironman на Гаваях і забіг в Лос-Анджелеському марафоні.

Для пересування по Нью-Йорку або Мілану він воліє брати в прокаті велосипед, щоб навіть по дорозі на роботу приємно і з користю проводити час.

Чим харчується шеф-кухар

При першому погляді на атлетичну, без грама зайвої ваги, фігуру Джо здається, що харчується він виключно низькокалорійною їжею, суворо стежить за кількістю спожитих калорій і не дозволяє собі ніяких надмірностей.

Однак і тут шеф-кухар не втомлюється дивувати нас і ламає всі стереотипи про те, як повинна виглядати здорова їжа для схуднення. Він вважає, що основною проблемою всіх худнуть є споживання позбавленою смаку низкоуглеводной їжі, яка, нехай і містять небагато калорій, але не приносить ніякого почуття задоволення і насичення.

Тому людина, що сидить на дієті, відчуває занепад сил, схильний до депресії і незабаром відмовляється від необхідності вести здоровий спосіб життя.

А рекомендує Джо є таке, здавалося б, заборонене для всіх тих, хто худне страву як паста. Головним секретом приготування такої пасти є соус, який він рекомендує робити самостійно з томатів сан марцано з додаванням різних інгредієнтів на свій смак часнику, пластівців чилі, анчоусів, оливок і т. д.

Для того щоб знизити калорійність такого страви і зберегти всі корисні властивості, купувати продукти слід безпосередньо перед приготуванням, натурального походження, вершкове масло та вершки замінити корисним для здоров’я оливковою олією, а також використовувати нежирні сорти м’яса і морепродукти.

Для додання страві неповторного смаку можна користуватися різними способами приготування: обпалення, варіння, приготування на пару, пасерування. Нижче представлений один з варіантів приготування пасти від самого метра.

Паста Путанеска від Джо Бастианича

Інгредієнти:

  • Оливки — 50 гр.
  • Каперси — 30 гр.
  • Свіжий чебрець – 1 ч. л.
  • Орегано (свіжий) – 1 ч. л.
  • Свіжа м’ята – 1 ч. л.
  • Паста Строцапретти (або інше макаронне виріб з твердих сортів) – 450 гр.
  • Кошерна (кам’яна) сіль
  • Томатна паста (pomodoro) або м’якоть томатів
  • Анчоуси (за бажанням) – 50 гр

Приготування:

  • Закип’ятити підсолену воду для пасти.
  • Поки вариться паста, нарізаємо оливки і каперси, потім обсмажуємо їх на оливковій олії протягом 5 хвилин. Після цього додаємо томатну пасту, нарізаний чебрець і орегано і тушкуємо на слабкому вогні протягом 15 хвилин. За бажанням додаємо анчоуси.
  • Пасту за 2 хвилини до готовності перекинути на друшляк і додати в соус. Тушкувати до повної готовності, постійно помішуючи. Для того щоб паста була більш м’якою можна додати трохи води. Перед закінченням готування додаємо нарізані листя м’яти.

Ще одним обов’язковим компонентом дієти по-італійськи є вино. Джо відомий нам ще й як талановитий винороб, знавець і поціновувач цього вишуканого напою.

Хоча для нього самого вино зовсім не дороге питво і не примха, а їжа, яка в помірних кількостях надає оздоровчий вплив на організм, є частиною здорового способу життя і його незмінним супутником.

Leave a Comment