Що приготувати на сніданок 1 січня? Як допомогти самому собі перемогти тяжкість в шлунку і похмілля?

Зміст:

Спочатку вся країна готується до цього дня, а точніше, ночі ікс, закуповуючи візки продуктів і різноманітного алкоголю, потім весь вечір стругает салатики, за традицією щедро заправляючи їх майонезом, ну а потім починається те, заради чого взагалі все і затівалося – нічне застілля.

Мабуть, більшість дозволяє собі подібне харчову поведінку лише раз у рік – рясно поїсти не на ніч, а власне вночі.

Не дивно, що перший день, довгоочікуваного нового року, ми зустрічаємо як мінімум з тяжкістю в шлунку, а більшість ще й з диким головним болем, який тільки посилюється від того, що шлунок не в змозі впоратися з таким нелюдським навантаженням і алкоголь повільно засвоювався.

Якщо ви вранці, 1 січня прокинулися з думкою, навіщо я все це з’їв або випив, то, перш за все, змиріться з цим фактом і допоможіть організму налагодити колишню роботу.

Тяжкість в шлунку вранці 1 січня після новорічного застілля

  • Якщо з ранку, як зазвичай, не відчуваєте легкого голоду, незважаючи на всі найпоширеніші рекомендації, пропустите сніданок, а замість цього випийте прохолодної води з лимоном.
  • Якщо є відчуття тяжкості, відрижка і здуття, то прийміть ферменти, що допомагають роботі ШКТ – мезим або панкреатин. Взагалі, краще б зробити це напередодні перед сном, але хто ж тоді про це думав, правда?

Коли відчуття тяжкості пройде, то можна і перекусити, однак, якщо ви вже стурбовані станом свого шлунка, то краще утримайтесь від того, щоб доїсти вчорашні залишки салатів, залиште їх тому, хто міцнішим здоров’ям і не так стурбований обсягами своєї талії.

Ні, ми зовсім не пропонуємо вам зварити собі на сніданок 1 січня вівсянки без солі. Але буде дуже непогано, якщо це буде щось свіжоприготоване і максимально легке.

Овсяноблін на сніданок 1 січня

Ідеально підійде овсяноблин а-ля шаурма, до того ж, для корисної начинки у вас є в холодильнику.

Овсяноблін готується максимально просто:

  • вівсяне борошно або подрібнені пластівці змішуються з яйцем і молоком, можна водою;
  • суміш залишають на кілька хвилин для розбухання, а потім виливається на розпечену сковороду з антипригарним покриттям;
  • буде здорово, якщо ви додасте і висівок, можна навіть обмежитися тільки ними. До того ж, обсяг борошна, необхідний для одного такого млинця, як раз не перевищує денну норму за висівки – дві столові ложки;
  • після того як млинець обсмажиться з обох сторін, можна додати всередину свіжі овочі з сиром, або фрукти з натуральним йогуртом;
  • якщо хочеться солоденького, то можна розрізати овсяноблин на чотири частини, скласти їх один на одного, промазуючи йогуртом, бананами – вийде відмінний шматок майже торта.

Інший спосіб смачно і корисно поїсти з ранку – яєчня в помідорах, теж корисний, але в той же час гарний сніданок.

Яєчня в помідорах на сніданок 1 січня

Вам знадобиться:

  • кілька великих помідорів
  • сир
  • яйця

У помідорів зрізаємо верхівку і виймаємо м’якоть, розбиваємо всередину яйце, солимо, посипаємо сиром. В якості сирної подушки підійде, наприклад, що залишилася з вечора сирно-часникова закуска. Все це ставимо в духовку на 10 з гаком хвилин або хвилини на чотири в мікрохвильовку. Смачно, корисно і некалорійно!

Сніданок 1 січня. Вчора – нестримні веселощі, сьогодні – сильне похмілля

Якщо причина вашого нездужання ранку ясна, і це зовсім не їжа, то теж знадобиться допомога шлунку. Тут головна мета не тільки запустити роботу ШКТ, але і вивести токсини.

  • Для цього випийте активоване вугілля і пару стаканів води.
  • Не зайвим буде зарядитися вітаміном С, який відмінно справляється з похмільним синдромом. Це не обов’язково повинна бути шипуча аспиринка. Навіщо, якщо в холодильнику повно мандаринів? Почистіть собі парочку і вирушайте подрімати.

Ймовірно прокинувшись, ви захочете перекусити. Найкраще підійде білкова їжа. Це можуть бути вчорашні м’ясні закуски, куряча грудка, фаршировані яйця, запечене м’ясо теж підійде.

Головне не захоплюватися жирним, інакше це створить додаткове навантаження на шлунок.

Ідеально підійде досить наваристий кислуватий бульйон, як, приміром, у солянки. До речі, приготувати її після новорічних свят, найкраще, що можна зробити з продуктами.

Ковбаса, копчена або варена курка, інші м’ясні делікатеси замість того щоб сохнути в холодильнику, можуть відправитися в супчик.

Солянка від похмілля на сніданок 1 січня

  • Для цього потрібна буде вода або вчорашній бульйон, приміром, що залишився від варіння м’яса для салатів.
  • Дрібні кубики картоплі кинути в бульйон і поставити на вогонь.
  • М’ясо, ковбаси та інші м’ясні делікатеси нарізати часточками і прожарити на сухій сковороді.
  • М’ясо викласти до картоплі.
  • На тій же сковорідці, на вытопившемся олії, підсмажити цибулю і моркву, додати томатну пасту і теж відправити в бульйон.
  • Перед готовністю нарізаємо солоний огірок, лимон, маслини.
  • Супчик готовий!

Чому не варто готувати про запас сніданок на 1 січня

Якщо ви дбаєте про свою фігуру, то, напевно, багато салати були приготовані з додаванням грецького йогурту, а не майонезу.

А чи знаєте ви, що перший значно скорочує термін зберігання салату, адже йогурт – це продукт з активно розмножуються бактерії, нехай і корисними.

Якщо салат, прослоенний майонезом, в якому міститься або оцет або лимонна кислота, може і на ранок залишитися цілком собі свіжим, йогуртові салати краще з’їсти відразу ж.

Leave a Comment