Зміст:
Хрусткий хрускіт на зубах із солодким присмаком подобається багатьом. У традиційного східного ласощі – козинаків, незліченна армія шанувальників по всьому світу.
Однак ті, хто ретельно стежить за сантиметрами на талії, намагаються триматися від такої смакоти подалі. А все із-за більшої кількості вуглеводів і жирів. Худнуть, сумно заковтнувши слину, з зусиллям волі обходять солодке хрустке страва стороною.
Але, виявляється, включивши в свій раціон козинаки, можна не тільки не поправитися, але і скинути зайві кілограми.
Особливий вид десерту
Готується він будинки з правильно підібраних продуктів.
В чому його перевага перед магазинними козинаки?
- У ньому не міститься цукор, який поставляє шкідливі вуглеводи;
- а що стосується жирів – вони насичені і корисні для організму.
Дієти на козинаках рекомендується дотримуватися в холодну пору року, оскільки в комплекті з основних складових раціону передбачені різні гарячі напої.
В принципі, в цьому і полягає вся суть запропонованого дієтичного харчування: цілий день гризти саморобні солодощі, запиваючи їх рідиною. Тривалість курсу смачного схуднення становить чотири дні, за які можна скоректувати вагу в межах трьох кілограмів.
Приготування козинаків для схуднення
- мед (при наявній алергії його можна замінити фруктозою);
- кунжут;
- насіння;
- мигдаль;
- арахіс;
- чорнослив;
- сушена вишня;
- курага;
- цукати імбиру;
- вівсяні пластівці.
Всі сухофрукти беруться у кількості 100 г, горішки та насіння – по 50 г, 80 р. вівсянки і 150 г. меду.
- Мигдаль і арахіс необхідно попередньо порубати ножем в крихту середнього розміру. Сухофрукти помити і порізати на шматочки.
- Що стосується цукатів імбиру: вони зазвичай продаються зацукровані, тому верхній шар необхідно змити, а часточки кореня обсушити на рушник або за допомогою серветки.
Тепер можна приступати безпосередньо до приготування.
- Мед при необхідності розтопити на водяній бані.
- Інші інгредієнти висипати на пекарській папір тонким рівним шаром.
- Як тільки мед стане зовсім рідким (головне в цей момент – не перетримати), залити їм підготовлену основу.
- Отриманий пласт поставити в духовку на середній вогонь.
- Готуються козинаки недовго (як правило, 10-15 хвилин – залежно від бажаної твердості), після чого їх потрібно залишити до повного охолодження.
- Пласт поламати на шматочки вагою близько 30 грамів – саме ця маленька порція стане одним прийомом їжі.
Як їсти:
- У день необхідно з’їдати 5 шматочків козинаків.
- Запивати їх можна зеленим чаєм з лимоном або чашкою кави з корицею (без цукру).
- Між основними прийомами пити воду.
- Більше нічого їсти не дозволяється.
- На ніч можна випити склянку ряжанки.
Кому-то дієта на козинаках може видатися строгою. Але насправді саморобні східні солодощі мають достатню поживність, щоб не відчувати сильного голоду.
Енергія підтримується на прийнятному рівні, тому витримати чотири дні коригуючого раціону цілком можливо.
А головне – буде смачно і корисно для фігури, яка почне позбавлятися від зайвих кілограмів.
Бажаний ефект досягається за рахунок унікального поєднання продуктів.
- Імбир допомагає спалювати внутрішні жири.
- Чорнослив нормалізує травлення і посилює перистальтику кишечника.
- Курага постачає залізом, необхідним для нормального функціонування всієї системи.
- А горішки та насіння сприятливо позначаються на шкірі і зовнішності в цілому.