Цибуля порей при схудненні: секрети французької стрункості!

Зміст:

«Товариство любителів порею» – англійський клуб, у якому його учасники діляться досвідом з культивування рослини і обмінюються рецептами приготування вишуканих страв.

Організувати гурток» любителів самого делікатесного лука в світі можна і в домашніх умовах. Приводом для такого неординарного хобі може стати будь-яка з корисних властивостей або гастрономічних якостей культури.

Цибуля порей при схудненні може стати ідеальним гарніром до м’яса або риби.

Дієтологи люблять цей овоч і настійно рекомендують не забувати включати його в щоденне меню людям із зайвою вагою. Давайте познайомимося ближче з продуктом, який так рідко балує нас своєю появою на обідньому столі. Бути може, вже сьогодні ви звільните цілу поличку у своєму холодильнику для овоча, який шанували римські імператори.

Цибуля порей при схудненні – про користь

Що ховається в ніжному білому стеблі і апетитних зелених листках?

Величезна кількість вітаміну С, яка збільшується у міру зберігання продукту. Цією особливістю не має жоден інший овоч!

Порей містить ряд найцінніших мінерали – калій, кальцій, фосфор, сірку, залізо.

Вітамінний ряд представлений (крім З) каротином, тіаміном, рибофлавіном, нікотиновою кислотою, А і Є. Самий делікатесний представник сімейства Цибульні містить харчові волокна, органічні кислоти, ефірні олії, білки, вуглеводи, крохмаль і цукри. Але як впливає склад на корисні якості?

Ще стародавні римляни шанували овоч за делікатес. Імператор Нерон вживав його у величезних кількостях для зміцнення голосу. В середні віки європейці повсюдно використовували продукт як бюджетну заміну гарнірів.

У Росії цибулю знайшов популярність лише нещодавно, прийшовши на ринок під гаслом «це їдять французи і худнуть». Привести себе в форму з його допомогою дійсно можна – трохи нижче ми поділимося рецептами, як це зробити смачно.

Але спектр корисних властивостей – набагато багатший:

  • виражений сечогінний ефект;
  • поліпшення травлення;
  • прискорення обмінних процесів;
  • підвищення гемоглобіну;
  • зміцнення імунітету;
  • очищення крові;
  • загальнозміцнюючий і общевосстанавливающее дію.

Не тільки ожиріння – в числі показань до вживання.

Суглобові поразки, сечокам’яна хвороба, подагра, проблеми з ШКТ, перевтома, авітаміноз – при цих порушеннях вводити цибулю в меню «рекомендовано лікарем».

На відміну від інших представників сімейства «делікатесний» цибуля відрізняється ніжний смак зі зниженою гостротою, практично повним відсутністю запаху після його вживання навіть у сирому вигляді. Не дарма французи віддали свою перевагу саме йому – їхня кухня завжди висуває особливі вимоги до інгредієнтів.

Отже, оберемок соковитих стебел з молодими листям куплена в супермаркеті. Але що приготувати з цього білосніжно-зеленого пишноти, коли на порядку денному – дієтичне меню.

Обсмажування в клярі і інші екстремальні способи вбивства всього корисного в овочах у цьому випадку категорично неприйнятні.

Цибуля порей при схудненні – дієтичні рецепти

Французький дієтолог Мадлен Жестан пропонує своє бачення дієти на основі порею. Триденний очисний комплекс на основі спеціального супу дозволить не тільки знизити вага, але й очистити організм. При цьому, як стверджує мадам Жестан, у худне не виникне навіть натяку на почуття голоду.

Приготування очищаючого супу:

  • 2 моркви і 1 порей (стебло з листям) ріжемо кружечками, 2 помідори – кубиками;
  • заливаємо нарізані овочі холодною водою (1,5-2 л), доводимо до кипіння, додаємо спеції (розмарин, орегано та інші за смаком) і варимо близько 20 хвилин, не солимо;
  • вимикаємо вогонь, додаємо дрібно порізаний свіжий часник, зелень, наполягаємо.

Є суп можна в будь-який час, в будь-якій кількості. Протягом 3-денного курсу вживання іншої їжі заборонено. «Схил» може досягати 4-5 кг.

Важко витримати режим? Влаштуйте один розвантажувальний день, який допоможе вивести зайву рідину без думок про голод.

…і інші рецепти

Суп з індичкою

Знадобиться: 400 г філе індички (можна замінити курячим), 2 стебла цибулі, перець, сіль.

Приготування: відварюємо порізане шматочками філе в 2 л води до готовності (20-30 хвилин), ріжемо цибулю кільцями і додаємо в суп, варимо 4-5 хвилин, солимо, перчимо. При подачі – рясно додаємо зелень.

Салат з печерицями

Знадобиться: 700 р. цибулі, 300 р. печериць, 1 ст. л. оливкової олії, кмин і сіль.

Приготування: ріжемо порей і відварюємо до готовності, обсмажуємо гриби на рослинній олії, компоненти змішуємо, додаємо сіль і кмин.

Пам’ятайте, що…

  • порей можна їсти в будь-якому вигляді – сирому, вареному, тушкованому, смаженому;

Але максимальна кількість вітамінів – у свіжому продукті, який майже не гірчить.

  • тривалий відварювання продукту не тільки позбавляє його вітамінів, але і перетворює в безформну і несмачну масу;
  • при приготуванні використовуйте білу м’якоть (стебло), так і зелені плоскі листя, якщо вони не старі;
  • перед використанням відріжте коріння і грубу частину листя, добре вимийте стебла під проточною водою;
  • тушкований порей – ідеальний гарнір до м’яса, риби, грибів і сиру.

При загостренні хронічних хвороб ШКТ вживання сирого лука протипоказано.

Здорове меню для людини із зайвою вагою – гарант схуднення. Використовуйте всі харчові ресурси для досягнення поставленої мети.

Більше користі, менше калорій – вибирайте їжу з цим гаслом і красива фігура перетвориться з мрії в реальність.

А з простим цибулею можна робити маски для волосся.

Leave a Comment