Всі ми ще в дитинстві чули, що сніданком, на відміну від обіду або вечері, ділитися можна ні з ким і ніколи. Дослідження також підтверджують, що незалежно від плану харчування, цей прийом їжі пропускати не можна ні в якому разі.
Правильний сніданок – запорука не тільки красивої фігури, але й доброго здоров’я, відмінного стану волосся, шкіри. Харчуйтеся правильно, щоб бути досконалою, а корисні рецепти сніданку допоможуть вам у цьому!
Чому такий важливий правильний сніданок?
Аргументи на користь правильного харчування всім давно відомі і гранично очевидні. Тут і ефект додання колишньої свіжості і підтягнутості шкірі, і приведення в оптимальні кондиції травних органів, і улюблена всіма перспектива розлучитися із зайвими кілограмами, скинувши тим самим пару-трійку розмірів брюк.
Саме аспекту правильного схуднення стосується одна цікава властивість ранкової трапези. Ізраїльські вчені прийшли до висновку, що якщо їсти калорійну їжу по пробудженні, а не на вечерю, то з небажаними боками і складками ви попрощаєтеся в два рази швидше.
Які продукти можна їсти на сніданок?
Всі дієтологи і прихильники правильного харчування сходяться на думці, що на самому початку дня слід віддавати перевагу зерновим культурам. Немає нічого кращого натурально приготовленої вівсянки або гречаної каші. Корисні також багаті білком яйця, крім того – сири. Якщо ви вирішите спорудити собі бутерброд з сиром, то хліб для сніданку повинен бути виключно цільнозерновий.
Як ми вже згадали вище, можна дозволити собі трохи солодкого або мучного. Свіжа випічка або шоколад не тільки не зашкодять, але й позбавлять бажання перехопити чогось солоденького, скажімо, в обід. Правильний розрахунок продуктів на день – одна із запорук раціонального харчування.
Що краще не їсти?
Ні в якому разі не можна снідати жирною їжею. Любителям різного роду ковбас, сосисок та іншого жирного м’яса слід було б і зовсім виключити дані продукти зі свого раціону!
Багато їдять на порожній шлунок йогурт, який, згідно рекламам, містить купу корисних речовин. Ці сполуки там, можливо, і справді присутні, проте в порожньому просторі шлунка їх швидко поглине ваш шлунковий сік.
Якщо ні користі, ні шкоди від йогурту ви не відчуєте, то справжні проблеми вам може доставити хурма. Цей складний з точки зору структури фрукт сповнений цукру і досить важко перетравлюється.
Варто розвіяти міф про корисність розрекламованих пластівців, кульок, колечок, зірочок та іншого. Штука в тому, що вже через 2-3 години їх прийому ви захочете їсти знову. Натуральні каші таких обманів не влаштовують – вони зарядять вас правильної енергією на більшу кількість часу.
Рецепти
Задалися питанням, як би правильно поєднати всі зазначені вище поради так, щоб було і смачно, і корисно, а ще й незвично? Ось вам парочка хороших рецептів.
Ситне блюдо з яєць з беконом
Інгредієнти. 2 яйця, 35 грамів сиру, 150 грамів бекону, 2 столові ложки сметани.
Приготування. Спочатку слід відварити два яйця. Після цього очищаємо їх, ріжемо вздовж і кладемо отримав чотири половинки у форму для запікання жовтком вниз. Наверх кидаємо порізану смужками бекон, різну зелень.
Приступаємо до рідкої масі. Для цього заважаємо сметану з тертим сиром, гірчиця – за смаком. Намазуємо яйця з беконом вийшла масою, після чого ставимо блюдо в духовку на 20 хвилин. Рекомендована температура – до двохсот градусів. Сніданок готовий.
Часниковий багет
Інгредієнти: французький багет – 1 шт, часник – 1 зубчик, зелень – 60 г, вершкове масло – 100 г.
Приготування. Виймаємо на 15-20 хвилин масло з холодильника, щоб воно підтануло, після чого кидаємо заявлену порцію в блендер. Туди ж кидаємо зубчик часнику з дрібно посіченою зеленню. Включаємо блендер, трохи чекаємо.
Ріжемо поперек багет. Намазуємо обидві сторони вийшла масою. В принципі, є можна і в такому вигляді, проте для виконання первинної задумки необхідно помістити багет в духовку.
Розігріваємо духовку до 200 градусів і залишаємо деко з нашим хлібом на півгодини. Хліб приготований.
Правильний сніданок – основа правильного харчування. Регулярно і правильно кушая вранці, ви маєте шанс значно поправити свою фізичну форму!