Щербет для схуднення

Зміст:

Під час дієти можна дозволити собі солодкі продукти, але містять малу калорійність. Навіть солодощі можуть бути корисними, наприклад, сухофрукти або просто поєднання фруктів.

Є навіть рецепти щербетів для схуднення. До них входять різні фрукти і сиропи. Готувати можна з допомогою блендера, міксера або кухонного комбайна.

Щербет для схуднення — тропічна солодкість

  • 2 манго,
  • 1 ананас,
  • 1 лимон,
  • 1 банан,
  • 1 ч. л. ванілі,
  • 200 грам цукрової пудри,
  • щіпка кориці.

Манго як картопля очистіть і розріжте, очищаючи від плоскої кісточки. Ананас наріжте на шматочки і відокремте від шкірки. Зніміть шкірку з банана і наріжте його кружечками. Всі фрукти пропустіть через блендер або комбайн. Додайте сік з одного лимона і цукрову пудру. Приправте ваніллю і корицею. Викладіть фруктову суміш у форму, заморозьте, потім знову пропустите через блендер і знову заморозьте. Після можна подавати, обливши щербет шампанським.

Рецепт щербету з манго

На 4 порції потрібно:

  • 3 манго,
  • 1,5 склянки мінеральної води,
  • сік, вичавлений з половинки лайма,
  • півсклянки сухого білого вина,
  • 1 яєчний білок,
  • кілька листочків свіжої м’яти і скибочки манго для прикраси.

Манго очистити і нарізати м’якоть, очистити від кісточки. Подрібнити міксером манго до стану пюре. В ємності до пюре з манго додати, вино, сік лайма і мінералку. Викласти все у форму з низькими бортиками і поставити на заморозку. Морозити до тих пір, поки по краях не здасться лід. Потім перекласти суміш у посуд (попередньо охолодивши її), розбити лід виделкою. Окремо збити білок міксером до міцної піни, перемішати з манговим пюре. Знову все викласти в ємність і заморозити. Перед подачею до столу, викладіть його з холодильника на 20хвилин. І лише потім викладайте по келихах. Подавайте прикрашаючи скибочками манго і листочками м’яти.

Зверху можна ще посипати лісовими ягодами, чорницями, суницями або малиною.
Сухе біле вино можна замінити яблучним соком.

Щербет для схуднення — з полуниці

  • 1 кг 200 грам полуниці
  • 1,5 склянки цукру
  • 2 збитих білка
  • 6 ст. л. свіжовичавленого соку лимона
  • 1,5 склянки лікеру з смородини, можна замінити журавлиною настоянкою лікеру.
  • 250 грам сухого шампанського

У ємність з цукром, влити воду, прокип’ятити 3 або 4 хвилини і дати охолонути. З полуниці зробити пюре і змішати з сиропом. Збиті білки змішати з лікером. У полуницю додати шампанське, а потім і білки. Поставте в морозилку і потрібно кожні пів години перемішувати. Вже через три години щербет буде готовий.

Щербет дієтичний з кавуна

  • Желатин упаковка,
  • будь морс кавун
  • цукрозамінник.

У міксері збити скибочки кавуна, щоб утворилася 4стакана. Желатин змішайте з морсом і настоюйте 5 хвилин. А потім поставте на слабкий вогонь і повністю розчиніть желатин. Після з’єднайте желатиновий сироп з кавуном, і поставите на заморозку в морозильник. Після застигання, знову розморозьте і збийте міксером до стану пишноти і м’якості.
Бажано витримати ще 6 або 8 годин, але можна не чекати.

Рецепт м’ятного щербету

  • 1 літр чистої води,
  • 2 гілочки м’яти,
  • сік аличі 200 грам,
  • 1,5 десертних ложки листя сухої м’яти,
  • 5 ст. л. цукру,
  • 4 ст. л. свіжовичавленого соку лимона,
  • лід.

В одній порції 64 калорій. Приготувати можна за 30 хвилин.

300 грам води кип’ятимо з м’ятою. Відстоюємо і наполягаємо 30 хвилин.

Процідити від трави за допомогою марлі. Решту воду прокип’ятити з цукром до повного розчинення. Теплий цукровий розчин змішати з м’ятним настоєм. Все добре перемішати. Залишити охолоджуватися. Після цього потрібно додати сік лимона або аличі. Ще раз перемішати і залишити в морозилці.

Подавати щербе потрібно як прохолодний напій з шматочками льоду, прикрашати листочками м’яти.

Щербет персиковий — рецепт

  • Стакан персикового соку,
  • один персик
  • банан,
  • полсткана коньяку,
  • чотири сливи,
  • два яєчних білка,
  • чорнослив 100 грам,
  • цукор полстакан
  • вода 300 мл

Цей рецепт щербету можна сміливо назвати морозивом зі свіжими шматочками фруктів.

Банан наріжте і персик, викладіть у форму і полити коньяком. Залиште на годину, іноді заважайте. Чорнослив залийте окропом на 15 хвилин, потім коли розмокне, наріжте його шматочками.

Цукор нагрійте у воді, повністю розчиніть його у воді і охолодіть, додайте сік і поставте в холодильник. Білки потрібно сильно збити і з’єднати з фруктами і ще додати шматочки чорносливу. Все перемішати і поставити в морозилку.

Спробуйте на смак, коли фрукти просочаться коньяком, зробіть кульки із замороженої маси. Кладіть у форму чергуючи масу зі свіжими фруктами. Маса, шматочок банана, маса, шматочок персика і т. д. зверху збризніть коньяком і поставте настоюватися.

Коли готуєте салати або овочеві страви, обов’язково до м’яса додайте селера для схуднення.

Leave a Comment