Які суші можна їсти на дієті? Японська кухня для стрункості тіла.

Зміст:

Поки філологи сперечаються, «суші» або «сусі» відповідає мовній нормі, дами з зайвими кілограмами спантеличені іншою проблемою. Як відмовитися від порції улюбленого страви? Дієтологи рекомендують не рвати відносини з делікатесом: суші можна їсти на дієті, але не всі.

Для найвідданіших шанувальників японської традиційної трапези – дієта на суші. Для помірно захоплених – японські розвантажувальні дні.

Якщо рис, риба та водорості – ваше все, радійте в передчутті самого смачного схуднення.

Про користь суші на дієті і поза її

Датою народження суші прийнято вважати XVII ст., хоча варіації на тему рису і риби в Південній Азії виникли ще в VII ст. Але саме Японії належить авторство рецепту, яким по сьогоднішній день користуються шеф-кухарі ресторанів у всьому світі.

Рис, змішаний зі спеціальним соусом, норі, риба і морепродукти, овочі – інгредієнти для ролів нехитрі, але в поєднанні вони утворюють справжній кулінарний шедевр.

До суші не можна ставитися байдуже. Хтось вважає, що така їжа – не для слов’янського шлунка, інший і дня без ролів прожити не може. А якщо цього іншого раптом терміново треба схуднути, його терзає закономірне питання: які суші можна їсти? Вірно, відмовлятися від них немає сенсу.

Рис – джерело складних вуглеводів, які забезпечують організм енергією, насичують на тривалий час. Після відвідування японського ресторану відчуття ситості ще довго не прощається з організмом. І все завдяки рісу. Він – чудовий адсорбент, вбирає шлаки і виводить їх. Не обділений рис вітамінами і мінералами – група В, Е, кальцій і калій, йод і цинк, фосфор, залізо.

Водорості – морське скарб. Велика кількість йоду – відмінний стусан обміну речовин. Не одним багаті йодом норі – присутній в них кальцій, залізо, вітаміни А, Е, Д. Поєднання «рис-водорості» – ідеальне.

Рибою і морепродуктами вышесложенный дует складно зіпсувати.

Хороша порція омега-3, Омега-6 нікому зайвою не буде.

Риб’ячий жир і білок – прекрасна альтернатива тваринних білків і жирів. Вони ж попрацюють над красою шкіри, нігтів, волосся. Є суші без риби, що кашу не присмачити маслом.

З овочів для приготування найчастіше використовують огірок (майже нуль калорій, калій і магній, цинк) і авокадо (джерело вітаміну Е).

Про шкоду і мови немає

Васабі, імбир – ці товариші завершують класичну рецептуру. А вони здатні на багато що – розгойдати повільний метаболізм наприклад.

Їсти суші на дієті – не просто можна, а потрібно, якщо ваш шлунок вдячно сприймає таку екзотичну їжу.

Але рекомендації для поїдання ролів є.

Дієта і свято шлунка – це різні смислові категорії.

Які суші можна їсти, які з меню викреслюємо?

Не всі корисні суші. У ресторанах швидкого харчування часто готують з використанням «шкідливого» рису – такі вуглеводи нам не потрібні. Рис повинен бути неодмінно «для суші» – тугий, прозорий, рісинки до рисинці. Заощадити в цьому випадку можна, якщо готувати правильні суші вдома. Але є вуглеводи зазря на дієті не можна – дешевій забігайлівці по-японськи скажіть немає.

Замовляючи порцію ролів (або готуючи їх будинку), утримайтеся від начинок з копченим вугром і вершковим сиром. Різноманіття видів дозволить вам не відчувати дефіцит вибору у відсутності 2-3 речень з асортименту. Калорійність вугра і вершкового сиру не можна назвати дієтичної.

Роли з такими жирними інгредієнтами «важать» мінімум на 60-90 ккал більше. Калорійність ж дієтичного ролу складає всього 90-140 ккал на 100 р. При цьому насититися можна 200-250 р. наїдки. Диетично. Практично. Смачно.

Під забороною також роли смажені, в паніровці, солодкі. Від соєвого соусу добре б теж відмовитися – надмірна кількість солі на дієті протипоказано. А ось васабі можна навертати ложками – ніяких обмежень. Імбир тут же – без обмежень. І, зрозуміло, їжте суші паличками, чого б це ні коштувало.

Коли і скільки суші можна їсти на дієті?

Ранок – не час для суші. Таку трудноперевариваемую їжу шлунку важко приймати на сніданок. На обід можна дозволити до 10 шматочків (250 г), на вечерю – 6-8. Салат з водоростей чукка (без горіхового соусу!) гармонійно доповнить композицію і посилить індекс користі в 1,5 рази.

Ви цілком можете повноцінно харчуватися суші 2 рази в день, в якості перекусів використовуючи фрукти і овочі.

Азіати на такому меню століттями живуть і на пишні форми не скаржаться. Або виберіть розвантажувальний день на суші раз в тиждень: 500 р. ролів (дозволених), 1,5 літри зеленого чаю – і мінус 0,5 кг гарантовано.

Деякі для розвантаження використовують сашимі – ще одне популярне блюдо японської кухні для любителів сирої риби. В якості акомпанементу рибі в цьому випадку виступають тільки васабі, соєвий соус і дайкон.

Втомилися від суші, але не хочете розлучатися з японською кухнею? Місо-супи допоможуть вам поглянути інакше на азіатське меню. Ситні, гарячі, корисні японські супи – наступна можливість схуднути смачно і екзотично.

А коли зовсім втомитеся від химерних поєднань – ласкаво просимо в світ споконвічно російських киселів.

Leave a Comment